Annonce
Dette er et læserbrev. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning.
Debat

Engsøen trues af byggeplaner: Vi må råbe vagt i gevær - det her er en ommer

"Kommende byggeprojekter nord og syd for Silkeborgvej vil bidrage til at skabe bymæssig sammenhæng mellem Brabrand og Årslev. Projektudviklernes ønsker og visioner er mange, forskellige – og desværre også modstridende. To af projekterne og det ene i særdeleshed bør påkalde sig alle århusianeres opmærksomhed – og desværre ikke i positiv betydning", skriver Peter Nørskov. Arkivfoto: Axel Schütt

DEBAT: Aarhus vokser i et tempo, hvor det for de fleste af os kan knibe med at bevare overblikket, og miljøer på begge sider af Ringvejen er under hastig forvandling. Som nu i Årslev, hvor kommende byggeprojekter nord og syd for Silkeborgvej vil bidrage til at skabe bymæssig sammenhæng mellem Brabrand og Årslev. Projektudviklernes ønsker og visioner er mange, forskellige – og desværre også modstridende.

To af projekterne og det ene i særdeleshed bør påkalde sig alle århusianeres opmærksomhed – og desværre ikke i positiv betydning. Det drejer sig om projektet "Helheds- og bebyggelsesplan for Årslev", der er udarbejdet af LYTT Architecture for syv grundejere syd for Skibbyvej.

Projektet har forståeligt skabt stor debat i Aarhus Vest, fordi det vil betyde, at der kan opføres et omfattende lejlighedsbyggeri i op til fem etager i en afstand af hele 200 meter fra Skibbyvej. Dermed kommer det meget tæt på søen, der gennem årene er blevet et stadig mere yndet udflugtsmål for århusianerne og hjemsted for et rigt dyre- og fugleliv.

Annonce


Lejlighedskomplekset i op til fem etager må og skal ganske enkelt blive en ommer. Projektudviklerne i Årslev kan så passende bruge ventetiden til at få skabt en bedre dialog og fælles fodslag om udviklingen i området.


Det samme gælder i øvrigt projektet Årslev Enge, der også har foreslået byggeri langt ned mod søen.

Da Aarhus Kommune sidste år spurgte århusianerne, hvilke naturområder, der skulle indgå i en natur-kanon, kom ådalen med Brabrand Sø og Årslev Engsø ind på en klar førsteplads. Og da kommunen ligeledes sidste år bad om tilbagemeldinger på det første udkast til en helhedsplan for området, gav både mange borgere og interesseorganisationer udtryk for, hvor vigtigt det er, at vi værner om engsøens helt unikke karakter og rekreative værdi for os alle.

Det blev understreget, da Arkitektskolen for nylig i en kortlægning af kulturmiljøer i Aarhus fremhævede Årslev for dens naturskønne placering med kig ned over Årslev Engsø og det ubebyggede englandskab.

Når det er vigtigt at få råbt vagt i gevær over for de pågældende projekter, skyldes det, at de faktisk ikke er i strid med den nuværende kommuneplan. Tilbage i 2009 gav Aarhus Byråd grønt lys for, at der må bygges på engene ned mod Årslev Engsø. På det tidspunkt havde engsøen kun eksisteret i seks år og var derfor ikke den rekreative oase for århusianerne, som den i de mellemliggende år har udviklet sig til.

Jeg vil derfor kraftigt opfordre Teknik og Miljø-rådmand Bünyamin Simsek og resten af udvalget til at få pillet de mest uheldige elementer ud af helhedsplanen for området, inden den ryger i byrådet. Og så må man i forbindelse med en revision af kommuneplanen få fastlagt en ny afgrænsning af perspektivarealet.

Lejlighedskomplekset i op til fem etager må og skal ganske enkelt blive en ommer. Projektudviklerne i Årslev kan så passende bruge ventetiden til at få skabt en bedre dialog og fælles fodslag om udviklingen i området.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rikke-Marie skal scannes for alvorlig sygdom, men hospitalet har først tid i 2024: - Jeg troede ikke mine egne øjne

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Et af byens ældste spisesteder har kendt rigmand som erklæret stamkunde - det forstår man

Aarhus

Aarhus Pride lukker flere centrale gader: Få seneste nyt om trafik og politi

Debat

Vi sad med ryggen mod muren foran politikerne: Jeg er rystet over, hvordan det lokale demokrati fungerer

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Debat For abonnenter

Stiften mener: Lad os få bus-boblerne tilbage – fyldt med kunst og andre stjerner

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Annonce