Annonce
Debat

Enhedslisten ønsker sig: Flere vindmøller og flere solceller - også på havnen

"Klimagruppen Enhedslisten Aarhus mener, at projekteringen af vindmøllerne på havnen skal i gang nu, så de kan stå færdige i 2023. På solcelleområdet mener Klimagruppen Enhedslisten Aarhus, at der som foreslået i temaplanen fra Aarhus Kommune oktober 2019 skal udpeges områder i det åbne land på ca. 13 kvadratkilometer. Og Aarhus Kommune skal arbejde for, at facader og tage kan rumme seks kvadratkilometer solceller", skriver Anders Nielsen. Arkivfoto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

DEBAT: I klimagruppen Enhedslisten Aarhus arbejder for, at vindmøllestrøm skal dække 48 procent af forbruget af el i Aarhus Kommune i 2030.

Det kræver, at Aarhus Byråd laver beslutninger her og nu om at opsætte vindmøller. Der skal sættes vindmøller op på havnen og de steder, der allerede er godkendte af Aarhus Kommune.

Der er nogle beboere på Aarhus Ø, der er imod vindmøller på havnen på grund af udsigten fra deres bolig. Det er en egoistisk måde at tænke på, for seks vindmøller på havnen vil styrke billedet af en klimavenlig by, og ved at tage handling nu vil det også sende signaler til andre kommuner, at vi skal handle nu af hensyn til Jorden og vores børnebørn.

Annonce


Alle disse klimatiltag vil være gratis for Aarhus Kommune, da anlæggene kan opføres og drives på privatkapitalistiske vilkår.


Og folk, der kommer sejlende til Aarhus ad søveje,n vil blive mødt af det smukke syn af vindmøller og få en oplevelse af, at her kommer vi til en by med en klimaløsningsorienteret profil.

I sommer, da en kammerat kom sejlende til Hirtshals, var hun betaget af vindmøllerne på Hirtshals Havn. Der var protester imod opsætningen, men dem hører vi ikke mere til i dag på grund af det positive vartegn.

I klimagruppen i Enhedslisten Aarhus foreslår vi også, at havvindmølleparken syd for Samsø opgraderes til nogle mere effektive møller, og at der oprettes en ny havvindmøllepark nord for Samsø. Disse projekter skal Aarhus Kommune gå ind og støtte i ord ved udtalelse fra byrådet.

Klimagruppen Enhedslisten Aarhus mener, at projekteringen af vindmøllerne på havnen skal i gang nu, så de kan stå færdige i 2023.

På solcelleområdet mener Klimagruppen Enhedslisten Aarhus, at der som foreslået i temaplanen fra Aarhus Kommune oktober 2019 skal udpeges områder i det åbne land på ca. 13 kvadratkilometer. Og Aarhus Kommune skal arbejde for, at facader og tage kan rumme seks kvadratkilometer solceller.

Alle disse klimatiltag vil være gratis for Aarhus Kommune, da anlæggene kan opføres og drives på privatkapitalistiske vilkår. I klimagruppen Enhedslisten Aarhus mener vi, at 50 procent af solcelleanlæggene kan være færdige i 2025 og de øvrige 50 procent i 2030.

Så kære byråd, tænk i klimaløsninger, også for jeres egne børnebørns fremtid. Og i ngo'ernes klimapolitik hører vi tit "Lad os lægge den gamle livsstil væk og lad os skabe en mere menneskevenlig og klimaorienteret livsstil fremadrettet".

Annonce
Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Kommentar: Top seks er fortsat inden for det muliges rige for AGF, men status quo efter 1-1 mod Silkeborg har ikke ligefrem gjort sagen nemmere at løse

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Tre AGFere spillede over par mod Silkeborg - to leverede en decideret ringe indsats

Debat

Ironi kan forekomme: Vores millionby savner da et højhus ved Møllestien?

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

Nu må også femårige vaccineres mod corona, men beslutningen kan være svær for forældre

Aarhus For abonnenter

Bor I her? Mette og Philip har lavet interiørbutik i en lejlighed

Debat

Det er tid til at sikre sundhed og foreningssport i Aarhus: Kære politikere, I risikerer, at lokale ildsjæle brænder ud

Alarm 112

Voldsomt uheld i Aarhus: Bilist ramt af bus

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

AGF

Det var da i grunden en kamp, AGF skulle have vundet, men som de reelt ikke fortjente at vinde

Aarhus For abonnenter

Gamle varebiler lever livet dyrt: Staten kradser miljøbøder ind i Aarhus for kvart million hver måned

AGF

AGF-målmand var ved at eksplodere: - De løb jo bare rundt om os

Annonce