Annonce
Debat

Enhedslisten drømmer om fremtiden: Vi viser vejen til en ældrepleje, vi kan være stolte af

"Borgerne har tillid og er trygge, fordi der hver dag kommer er kendt personale. Pårørende er involveret efter ønske og kræfter og kan dagligt få kontakt til lederen", skriver Lone Norlander Smith, Katrine Vinther Nielsen og Jette Gram Sørensen. Arkivfoto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

DEBAT: Her er en fremtidsfortælling - den gode fortælling om værdig velfærd i Aarhus. I Aarhus Kommune kan vi rekruttere nye medarbejdere, fordi vi systematisk og omfattende iværksætter kompetenceløft for alle faggrupper i ældresektoren.

Vi har fortløbende kompetenceudvikling. Vi bruger faglig supervision, som er et krav både for organisationen og medarbejderne. Den daglige bemanding sikrer værdig velfærd og understøtter muligheden for, at supervisionen sker.

Ældreområdet er et komplekst område at arbejde i, og der er behov for gode rollemodeller i praksis. Derfor har vi iværksat en mentorordning. Vi opsamler erfaringer i praksis i et pilotprojekt, hvor vi har sat ledere og medarbejdere fri.

Annonce

I Aarhus vil vi gerne vise vejen til et samarbejde på ældreområdet, som vi kan være stolte af.

I Aarhus anerkender vi, at ligeløn er en væsentlig faktor for at rekruttere personale til ældreområdet, så vi har opfordret regeringen til at arbejde seriøst og hurtigt med at ophæve tjenestemandsreformen fra 1969. Lederne for frontpersonalet er dagligt til stede for borgere, pårørende og personale. Lederne er frigjort for mange administrative opgaver. Nogle er fjernet, og andre er overgået til HK-personale.

Social- og sundhedshjælpere, social- og sundhedsassistenter, sygeplejersker og terapeuter laver nødvendig dokumentation og får hjælp af sygeplejesekretær. Den nyeste teknologi sikrer, at det er muligt at diktere dokumentationen til sekretæren.

Visitationen foregår tæt på de borgere, der skal have hjælp, og foretages i samarbejde med det personale, der har tæt kendskab til borgeren og med inddragelse af pårørende, hvis borgeren ønsker det. Der arbejdes i tværfaglige teams omkring en mindre gruppe borgere. Borgerne har tillid og er trygge, fordi der hver dag kommer er kendt personale. Pårørende er involveret efter ønske og kræfter og kan dagligt få kontakt til lederen.

I Aarhus Kommune ved vi, at det er vigtigt, at frontpersonalet har ejerskab af de nye processer, så der gives indflydelse helt lokalt, og fagforeningerne inviteres til at bidrage. I Aarhus vil vi gerne vise vejen til et samarbejde på ældreområdet, som vi kan være stolte af.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aarhus For abonnenter

Christian kan ikke få gjort rent i syv uger: Kollaps i Berits Hjemmepleje presser kommunens rengøringshjælp i knæ

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Kolleger i kulturlivet: Derfor er Aros' direktørvalg det rigtige

Aarhus For abonnenter

Aros-direktør har hovedet fuld af idéer: Men det kunne være dejligt, hvis hun blev bedre til at tale dansk

Debat

Det popsmarte fodgængerfelt i Mejlgade er blevet til bargæsternes dansegulv: Kommunen svigter både os og trafiksikkerheden

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er mildt og mageløst - men også med mangler

AGF

AGF-anfører holder hovedet højt trods måltørke: - Nej, nej, jeg er ikke ramt på selvtilliden

Aarhus For abonnenter

Giftig sag rammer byrådet: Vil Aarhus Kommune tilbyde at undersøge kræftramt brandmand for PFOS-skader?

Debat

På jagt efter en p-plads i timevis: Vi forbedrer klimaet, hvis vi lukker byen for biler

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Indland

Hundredvis af brandmænd skal nu testes for PFOS

Alarm 112

Har du også undret dig? Derfor er der ekstra meget udrykning i disse dage

AGF

Se højdepunkterne: AGF sendt ud i pokalmørket efter ny tandløs indsats

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

Kultur For abonnenter

Ny stor dansk filmsatsning smider Karen og Robert ud af deres villa - de bor nemlig i en kopi af kendt dansk sangers barndomshjem

Annonce