Annonce
Aarhus

Enhedslisten smækkede med døren: Aarhus' rødgrønne parti har forladt budgetforhandlingerne

Enhedslisten er ude af forhandlingerne om næste års budget. - Nedskæringerne er slet ikke nødvendige, siger Enhedslistens forhandler, Keld Hvalsø. Foto: Kim Haugaard

Enhedslisten er gået fra forhandlingerne om næste års budget. Partiet vil i stedet fortsætte kampen for bedre velfærd i byrådet.

AARHUS: Enhedslisten har forladt Aarhus Byråds forhandlinger om næste års budget.

Og Enhedslistens forhandler, Keld hvalsø, smækkede med døren, da han gik.

- Nedskæringerne er slet ikke nødvendige, hvilket vi grundigt og ansvarligt har anvist. Vi har forladt forhandlingerne, men vi giver ikke op. Vi vil fortsat i Aarhus Byråd kæmpe for bedre velfærd, som et flertal af århusianerne ønsker, skriver Keld Hvalsø i en pressemeddelelse.

Enhedslisten har også foreslået skattestigninger og at bruge godt 400 millioner kr., der ligger i kommunekassen i central opsparing.

Annonce

Partiet på autopilot

- Intet af alt dette har borgmesteren og de øvrige nedskæringspartier i byrådet. De kører som på autopilot mod et budgetforlig, der vil indeholde katastrofer i form af nye nedskæringer oven på et i forvejen sårbart og rystet velfærdstilbud og nedskæringer, der allerede er på vej, siger Keld Hvalsø.

Han ser i budgetforliget sociale nedskæringer, som vil ramme hårdt i mange århusianeres hverdag, skriver Keld Hvalsø og giver dette eksempel:

- Aarhus Kommune ligger næst lavest i landet med hensyn til udgifter pr. voksen med et handicap. Og nu bliver det værre.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce