Annonce
Aarhus

Enhedslisten vil gøre Latinerkvarteret bilfri

Sådan bør der ifølge Enhedslisten altid se ud i Latinerkvarteret. Partiet vil have bilerne helt ud af de trange gader. Arkivfoto: Flemming Krogh

Bilerne skal væk fra Latinerkvarteret, og der skal gøres plads til grønne områder, grillsteder og kolonihavekasser, hvis det står til byrådsmedlem Peter Hegner Bonfils (Ø).

Annonce

AARHUS: Byen er for mennesker, ikke biler, mener Peter Hegner Bonfils, der er byrådsmedlem for Enhedslisten.

Derfor har han stillet et forslag i byrådet, der skal gøre Latinerkvarteret bilfri. Dog skal handicap- og varekørsel fortsat være tilladt.

- Området bliver hevet ned på grund af unødig bilkørsel og ikke mindst ulovlige parkeringer. Pladsen er trang i Latinerkvarteret, og al unødig færdsel med bil bør ophøre, siger han.

Læs også: Leder: Hellere liv end biler på torvene

Peter Hegner Bonfils, der er medlem af Teknisk Udvalg har da også et bud på, hvad der kan overtage bilernes plads.

- Det er en lille idéliste, hvor vi vil have begrønning i stedet for bilisme, siger han.

I stedet for biler vil Enhedslisten Aarhus Midtby give plads til mere fællesskab på torve og i gader i Latinerkvarteret. Og så skal der være plads til grillsteder og kolonihavekasser.

- Latinerkvarteret er med rette berømt for den særlige stemning. Udover at være et levende beboelseskvarter og specielt butiksområde, så besøges kvarteret af mange turister og folk udenbys fra, siger Peter Hegner Bonfils.

I december 2015 gjorde Enhedslisten Aarhus Midtby oprør mod ulovlig parkering på Pustervig Torv. Det gjorde partimedlemmerne ved at synge julesange på torvet.

Det initiativ har dog ikke gjort problemet mindre, mener byrådsmedlemmet. Derfor går partiet igen i år på torvet - denne gang med fokus på at få et bilfrit Latinerkvarter.

- Der er brug for handling, siger Peter Hegner Bonfils.

Lørdag 17. december på Pustervig Torv klokken 10 til 14 vil Enhedslisten synge rød-grønne julesange med et strejf af politik. Desuden er der kaffe, juice og pebernødder.

Vi vil have begrønning i stedet for bilisme

Peter Hegner Bonfils (EL)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Styrelse fastholder prioritering af vacciner: Nødråb fra far til vuggestuebarn i Holme ser ud til at være forgæves

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Aarhus

Corona fordelt på alder: Det går den rigtige vej for alle grupper i Aarhus

Annonce