Annonce
Fødselsdage

Enhver svigermors drøm fylder 70 år - og Bobby er vild med "Badehotellet"

Patrick Duffy fylder 70 år søndag 17. marts. Foto: Valerie Macon/Ritzau Scanpix
Enhver svigermors drøm. Patrick Duffy spillede Bobby Ewing i den populære tv-serie "Dallas" i 1980'erne. Søndag 17. marts fylder han 70 år.

70 Engang var medlemmerne af familien Ewing faste gæster i danske tv-stuer søndag eftermiddag. Gennem 1980'erne kom seerne på fornavn med hovedpersonerne i den rige og intrigante familie fra Texas.

Bobby Ewing, spillet af Patrick Duffy, var lillebror til JR og svoger til Sue Ellen. Søndag 17. marts fylder skuespilleren fra "Dallas" 70 år.

I serien danner han par med Pamela (Victoria Principal), men det er stridighederne med JR, spillet af Larry Hagman, der var højdepunkterne i den populære serie.

I den virkelige verden var Patrick Duffy og Larry Hagman tætte venner og dermed slet ikke at sammenligne med de rivaliserende brødre på Southfork. Patrick Duffy var ikke bare den sympatiske lillebror - han var også den smukkeste af de i alt tre brødre. Enhver svigermors drøm.

At serien ligger mange år tilbage, vidner den frisure, han optrådte med for nylig i det tyske tv-show "Willkommen bei Carmen Nebel", om. De bløde brune lokker var væk og erstattet af en grå hestehale.

Det var "Dallas", der slog Patrick Duffys navn fast, men der har været andre roller, især i tv-serier. Blandt andet i "Glamour", som på 25. år kører i USA, ligesom han har haft en gæsterolle i den svensk-amerikanske komedieserie "Welcome to Sweden".

Han har fortalt, at han i en tidlig alder vidste, at han ville være skuespiller.

- Alt, hvad jeg ville, var at være skuespiller. I en årrække havde jeg ingen roller, men siden har jeg været meget heldig, har han fortalt.

Værd er det også at nævne, at Patrick Duffy er begejstret for TV2's serie "Badehotellet". Det fortalte han ifølge Billed Bladet, da han i 2015 var dommer i en jury, der i Monte Carlo skulle uddele tv-prisen "Den gyldne nymfe". Den danske serie vandt ikke, men fik alligevel ros med på vejen af den amerikanske skuespiller.

Patrick Duffy er født i Montana som søn af en værtshusejer med irske rødder. 1986 blev hans forældre myrdet under et væbnet røveri mod deres bar. I flere end 40 år var han gift med balletdanser Carlyn Rosse, der døde i 2017. Sammen har parret to voksne sønner og fire børnebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce