Annonce
Aarhus

Enigt byråd siger ja til Aarhus' højeste hus

Et enstemmigt Aarhus Byråd sagde onsdag aften ja til ny lokalplan, der tillader byggeri af højhus på 31 etager på Randersvej ved Hotel la Tour.

Aarhus: Der var roser og tillykke fra alle partier i Aarhus på byrådsmødet onsdag aften til initiativtageren af Aarhus' forventeligt højeste hus: Et nyt højhus på Randersvej ved det nuværende Hotel la Tour.

Selv venstrefløjen, der på seneste møde havde kritiseret projektet, valgte onsdag aften at lægge kritikken væk og sige ja til lokalplan 1018, der baner vejen for et cirkelformet højhus, der trapper op fra syv til 31 etager, så huset samlet bliver 95 meter højt.


Læs også: Byråd: Riv bare bro og vandrehal ned

Det kommende højhus er tegnet af arkitekfirmaet 3XN og placeringen på det høje punkt ved siden af det gamle vandtårn på Randersvej betyder, at husets øverste etage vil være 185 meter over vandoverfladen, og at man derfor vil have udsigt milevidt ud over byen, bugten og til Mols.

Planen er, at bygningens omkring 22.500 etagekvadratmeter skal rumme boliger - især til studerende.

Annonce
Højhuset på Randersvej bliver færdigbygget det højeste hus i Aarhus med den mest vidtstrakte udsigt. Men der bliver ikke offentlig adgang til den øverste etage. Illustration: 3XN

Nej til offentlig adgang

Byrådet har hele tiden ønsket sig, at der blev offentlig adgang til den øverste etage, men hotelejer og bygherre på projektet, Jens Richard Pedersen, har i høringsfasen forklaret, at offentlig adgang vil kræve en ekstra elevator- og trappeskat, der vil optage så meget plads, at det bliver vanskeligt at få økonomien til at hænge sammen.

Socialdemokraternes Ango Winther (S) støttede ubetinget byggeriet, og kommenterede lidt inddirekte, at huset til manges beklagelse ikke får offentlig adgang på øverste etage.

- Nu er det i hvert fald kendt af alle byggefolk, at Aarhus Byråd gerne vil have et offentligt rum på toppen af et højhus.

Gert Bjerregaard (V) ønskede til lykke med vedtagelsen af lokalplanen.

- Der er tale om et markant højhusbyggeri af dimensioner. Nu håber vi bare på, at man kommer i gang. Vi tror, det bliver et enestående byggeri.

Venstrefløj bøjede sig

Peter Hegner Bonfils (EL), der på seneste byrådsmøde kritiserede den manglende offentlige adgang, valgte også at bakke op om lokalplanen.

- Men det ærgrer os, at der ikke er blevet plads til offentlig adgang til toppen. Det er lidt irriterende, fordi det er blevet sagt mange gange politisk. Men på en eller anden mærkelig måde, er det ikke blevet hørt. Vi støtter alligevel lokalplanen, fordi den opfylder vel snart sagt alle kriterier for et højhus: Det ligger et højt sted, tæt på uddannelsessteder og kollektiv trafik.

SFs Jan Ravn Christensen valgte også at fokusere på det positive i projektet og så især frem til at få mange gode lejligheder til unge.

'La Tour'-højhuset kan ende som Aarhus' højeste hus, da det er planlagt fire meter højere end HL-Huset i Værkmestergade, der for tiden er byens højeste hus.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce