Annonce
Aarhus

Enigt byråd slanker fritidsområdet

Børnenes jord i øgadekvarteret i Aarhus. Foto: Jens Thaysen

Pædagogisk ledede legepladser overlever som et særligt rum for børn og unge. 7. klasses børn kan starte i ungdomsskolen.

Et enigt byråd har mandag indgået forlig om de fremtidige fritids- og ungdomsskoletilbud i Aarhus. Der skæres hårdt i ledelseslaget og besparelsen anvendes til pædagogiske forbedringer på området. Desuden overlever de pædagogisk ledede legepladser, men de skal udvikles.

Et enigt Aarhus Byråd har netop indgået et politisk forlig, der lægger sporene til fremtidens tilbud om fritids- og ungdomsklubber samt ungdomsskoler i Aarhus Kommune.

Bag aftalen står Venstre, Socialdemokraterne, Radikale, SF, Konservative, Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance. Aftalen tilpasser fritids- og ungdomsskoleområdet til den nye situation efter sommerferien, hvor folkeskolereformen træder i kraft.

Annonce

Med den nye aftale overgår unge i 7. klasse fra deres nuværende fritidsklubtilbud til et ungdomsklubtilbud til et lavere kontingent. Hermed styrkes mulighederne for at udvikle udskolingen - og dermed indsatsen for at få flere unge i ungdomsuddannelse.

Samtidig sikrer aftalen et tilbud om fritidsklubber i alle skoledistrikter. Således vil partierne oprette en fritidsklub ved at bygge til på Skåde Skole og man er parat til at sikre Viby Skole en fritidsklub, hvis området ønsker det.

Aftalen lader også de pædagogisk ledede legepladser overleve, fordi partierne anerkender den særlige rolle de har som samlingssteder på tværs af generationer og som et særligt rum til at hjælpe udsatte børn og unge. Dog kræver partierne, at der iværksættes et bredt arbejde med at kvalitetsudvikle de pædagogisk ledede legepladser, så skolerne i højere grad kan drage nytte af faciliteterne. Og man vil analysere om nogle af de legepladser, der ligger langt fra en skole kan flyttes og integreres tættere med FU-klubberne.

Endelig sker der med aftalen en ledelsesmæssig effektivisering. Efter sommerferien vil der blive skåret ned i antallet af FU-områder fra nuværende ni til kun fire. Fem FU-ledere og fem vice FU-ledere får altså snoren med en samlet besparelse på 5,7 mio. kr., men pengene bliver på området.

For at styrke området oprettes der i stedet en stilling som fritids- og ungdomsskolechef til en udgift på 900.000 kr. med strategisk ansvar for den samlede fritids- og ungdomsskoleindsats i Aarhus Kommune.

Bünyamin Simsek (V), rådmand for Børn og Unge, glæder sig over den brede politiske opbakning til aftalen.

»Jeg kan konstatere, at der er stor politisk opbakning til FU-områdets indsats og betydning for børn og unge i Aarhus. Vi fastholder et stærkt fritidspædagogisk tilbud til unge, og vi skaber sammenhæng med skoledag og fritidsaktiviteter. Samtidig er jeg meget glad for, at forligskredsen har vist sin fulde tilslutning til at skabe et fritidsklubtilbud i alle skoledistrikter.«

Aftalen vil i slutningen af april blive sendt i høring frem til sidst i maj, hvorefter partierne vil vurdere, om der ud fra høringssvarene eventuelt skal foretages justeringer.

Læs mere i Århus Stiftstidende tirsdag.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Campingplads til foræringspris bygger nyt: - Det kan være de samme kunder, der lejer en campinghytte den ene weekend og tager på storbyferie den næste

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Vild udvikling: Smittetallet fortsætter himmelflugten

Byudvikling For abonnenter

Stor udvidelse af Den Permanente på vej: Kan blive et aktiv for hele Aarhus

Aarhus

Politiet søger vidner til helt umotiveret overfald i Gellerup: Højtråbende og aggressiv mand angreb kvinde

Aarhus

Faxe Kondi-kviktest: Sådan prøver de unge at fuppe sig til en corona-pjækkedag

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

AGF For abonnenter

Stiften mener: Derfor er det en god ide at et nyt stadion 'kun' får plads til 20.000

Sport

Nordmand erstatter nordmand i Aarhus United: Forstærker med forsvarende dansk mester

Aarhus

Serverede guldstøv, candyfloss og glimmer: Populær gourmet-restaurant drejer nøglen om

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

AGF

Dyrere end forventet: Aarhus Kommune smider 150 millioner kroner ekstra i nyt stadion

Navne For abonnenter

Farvel til en elsket overlæge: Man kan ikke sige noget skidt om Ole Helmig

Erhverv

Kaspers Aarhus-startup går i kødet på betalingsgiganterne: Nu vil en af verdens største virksomheder med på rejsen

Annonce