Annonce
Aarhus

Enigt byråd støtter multihus i Hjortshøj

Sådan kunne et multihus i Hjortshøj komme til se ud. Multihuset skal indeholde en stor hal, som kan opdeles i tre, samt café, køkken, klublokale, fitnesscenter og omklædningsrum . Grafik: Støtteforeningen for Multihuset Hjortshøj
Hjortshøj får multihus ved Virupskolen med hal og samlingslokaler. Også et løfte til lokalhistorisk arkiv.

HJORTSHØJ: Det krævede flere talerunder i byrådet og næsten en halv times debat, hvor sagen stod og balancerede frem og tilbage, inden alt endte i forbrødring og et enigt byråd gav Hjortshøj et tilsagn om en ny multihal.

Alle partierne var for så vidt positive over for planen om at støtte et såkaldt multihus, der både giver Virupskolen tiltrængte idrætsfaciliteter og byens foreninger og borgere et nyt samlings- og kultursted.

Det var derimod fremtiden for Hjortshøj-Egå-Skæring Egnsarkiv, der pludselig bragte slinger i debatten. For lokalarkivet er for tiden lukket, efter at det 1. juli 2017 mistede sit lokale på Skæring Skole, fordi skolen selv skulle bruge det.

Annonce

Multihus sådan

Fonden Multihus i Hjortshøj står bag ideen om et fælles samlingssted for borgerne i Hjortshøj, hvor der også er plads til idræt i skoletiden.

Fonden har selv rejst over 1,7 millioner kroner ved at sælge 485 folkeaktier i huset.

Byrådet besluttede onsdag at støtte multihuset ved at:

- Give et tilskud på 11,9 mio. kr. fra Kultur og Borgerservice.

- Give en bevilling på 5,7 mio. kr. fra Børn og Unge til idrætsfaciliteter for skolen.

- Bevilge et driftstilskud på 200.000 kr. om året fra Børn og Unge.

- Stille en kommunegaranti for et lån på 13,5 mio. kr.

Forgæves søgning

Ifølge et referat fra kommunens arkivudvalg i august 2018 har Kultur og Borgerservice flere gange søgt efter mulige nye placeringer af egnsarkivet inden for kommunen - men uden resultat. Desuden har der været kontakter til to lokale forsamlingshuse – også uden positivt resultat.

Derfor bragte Mahad Yussuf (S) netop dette spørgsmål ind i debatten om et multihus. - Vi er stærkt tilhængere af, at foreningslivet er lokalt forankret. Som udgangspunkt er vi positivt indstillede over for denne indstilling. Men vi har bemærket, at egnsarkivet ikke er en del af det nye multihus, og det ønsker vi en debat om, sagde Mahad Yussuf. Venstres Gert Bjerregaard (V) efterlyste også en løsning for egnsarkivet, men var klar til at stemme for multihuset, hvis kulturrådmanden på mødet ville give sit ord på, at man ville finde en anden lokaleløsning for arkivet.

Løfte fra rådmænd

Ordførerne fra SF, R, EL, K, DF og AL var også klar til at sige ja til multihallen, men Liberal Alliances Almaz Mengsha foreslog en udvalgsbehandling, så egnsarkivet kunne få foretræde. Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad forsikrede, at han havde forsøgt at finde lokaler hos nogle af de andre rådmænd, der har lokaliteter i Hjortshøj, på skolen og lokalcentre, men uden held. - Men lad os finde en løsning sammen. Det er jeg meget optaget af, sagde han. Det fik Socialdemokratiets Mahad Yussuf til at love at stemme for en vedtagelse med det samme, hvis man kunne finde en ny placering til egnsarkivet. Og da Børn og Ungerådmand Thomas Medom (SF) også gav tilsagn om at arbejde for en løsning for arkivet blev alle forbehold trukket tilbage, så multihallen kunne vedtages af et enigt byråd.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce