Annonce
Østjylland

Enigt udvalg: Skoler får afdragsfrihed

Medlemmerne af børne-, uddannelses- og kulturudvalget besluttede mandag at give kommunens skoler afdragsfrihed på oparbejdet gæld. Arkivfoto: Morten Pape
Gammel gæld så ud til at betyde store nedskæringer på kommunens skoler, men det hænger ikke sammen med den opgave med inklusion, som skal løses, mener et enigt BUK-udvalg
Annonce

Odder: I dagsordensteksten stod der, "forvaltningen indstiller, at orienteringen tages til efterretning", men politikerne i børne-, uddannelses- og kulturudvalget ville det anderledes, da de mandag eftermiddag debatterede skolernes underskud.

- Vi besluttede, at vi ikke ser nogen grund til, at skolerne skal afvikle gæld de kommende år, siger udvalgsformand Lone Jakobi (S).

Afviklingen af gælden vil nemlig betyde forringelser af serviceniveauet, der matcher meget dårligt med de initiativer, der er i gang med bedre inklusion.

- Den proces er jo i fuld gang, så det er vigtigt, at det ikke går i stå, fordi der skal afvikles på gammel gæld, siger Lone Jakobi.

Hun understreger, at beslutningen alene handler om oparbejdet gæld, der er flyttet med fra sidste år og måske endda længere tid.

- Årsbugetterne skal overholdes, så skolerne skal tilpasse deres budgetter efter de politiske beslutninger og antallet af elever, siger udvalgsformanden.

Desuden har byrådet besluttet en anden form for budgettildeling, som også betyder justeringer af skolernes budgetter.

Annonce

Skolebestyrelsen ville ikke godkende budget

Allerede inden mandagens møde havde udvalgsformanden meldt ud, at hun ville indstille til den valgte løsning.

Samtidig havde skolebestyrelsen på Parkvejens Skole nægtet at godkende det budgetoplæg fra skolelederen, der skulle nedbringe skolens gæld over tre år ved blandt andet at nedlægge 22 stillinger med alle de konsekvenser, det ville medføre.

Bestyrelsen på Parkvejens Skole holdt tirsdag aften møde for at tale om udvalgets beslutning. Og der var naturligvis glæde over udvalgets beslutning.

- Skolens ledelse kan dermed lægge et realistisk budget på et godt grundlag. Beslutningen om afdragsfrihed gælder dog kun for det kommende år, og efterlader derfor stadig en usikkerhed overfor medarbejdere, elever og forældre, som vi håber bliver afklaret hurtigst muligt. Bestyrelsen vil derfor følge det kommende politiske arbejde og de kommende budgetforhandlinger med interesse i håb om en langsigtet løsning for gælden, som sikrer skolens fremtidige arbejde på minimum det nuværende niveau, lyder det fra skolebestyrelsens næstformand Mads-Ole Bak.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Frederik Tingager efter AGFs sejr over FCK: - Det giver genlyd at slå de store hold

Annonce