Annonce
Sport

Enock Poulsen får russisk modstand i Aarhus

Træner Thomas Povlsen har fundet en russisk sparringspartner til Enock Poulsen. Aarhus-bokseren skal kæmpe om EU-bæltet hos EBU i midten af juni. Foto: Michael Svenningsen
Forberedelserne til Enock Poulsens titelkamp er kommet til sparringen og træner Thomas Povlsen har derfor fundet en hård russisk modstander, der kan få super letvægteren helt op i gear.

BOKSNING: Folkene i Danish Fight Night har haft den store pung fremme for at finde den optimale sparringspartner til Enock Poulsen. Dansk boksnings største navn lige nu skal kæmpe om EU-titlen i super letvægt mod polske Michal Syrowatka i midten af juni. En kamp, der for alvor kan sende den ubesejrede tekniker helt op i toppen af international boksning. Derfor har man også forsøgt at sikre sig de bedste forberedelser og hentet en russisk topbokser til byen.

Det bliver den 30-årige weltervægter Petros Ananyan, der skal sparre med Poulsen. Ananyan befinder sig lige uden for top 100 på Boxrecs uofficielle verdensrangliste. Han har vundet 14 sejre i 15 kampe, hvoraf syv af sejrene er blevet hentet efter knockout. En erfaren herre, der også har været international mester hos IBF efter han tildelte spanske Luca Giacon det eneste nederlag i 31 kampe.

Det er en meget kompentet herre, som i de kommende 14 dage skal få Enock Poulsen helt op i det øverste felt rent boksemæssigt.

- Det har været vigtigt for os at finde det perfekte match og finde en østeuropæer, der minder om den stil, som Enock skal op imod. Det har heller ikke været billigt at få ham til Aarhus. Faktisk er det vores førsteprioritet, vi har fået herover. Det er også en investering i fremtiden. Hvis Enock vinder den her kamp, så kan der virkelig blive lukket op for de store kampe, siger træner Thomas Povlsen.

- De er en virkelig hård periode, som vi går ind til nu med sparring og træning. Det er nu, at der virkelig skal skrues. Den sidste uge op til selve kampen bliver brugt på at træne refleks og eksplosivitet. Der er det ikke den hårde fysiske træning vi laver, fortæller Thomas Povlsen.

Enock Poulsen har bokset 10 kampe som professionel og vundet dem alle. Kamp nummer 11 bliver om EU-titlen hos EBU mod Michal Syrowatka, der har 22 kampe og 20 sejre på sit CV.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye patienter i isolation: Danskere testes for coronavirus i Aarhus

Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus

Endnu en vej lukket af regnen: Vandet står højt på Nymarksvej

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Annonce