x
Annonce
Sport

Enock Poulsen føler sig klar til skæbnekamp på hjemmebane

Enock Poulsen føler, at de seneste måneders arbejde med den fysiske træner Morten Frank kan hjælpe ham i ringen, hvor den øgede muskelmasse i benene kan styrke hans slagstyrke. Foto: Michael Svenningsen
Enock Poulsen har arbejdet hårdt for at komme oven på efter han blev opereret i sit knæ. I de seneste måneder er formen blevet bedre og bedre, og den 27-årige bokser ser frem til at bokse om EM-bæltet på hjemmebane i Danmark.

BOKSNING: Aarhus, Odense, København.... Valgmulighederne er mange for promotor Betina Palle, når hun skal vælge adresse til det kommende brag om EM-titlen i letweltervægt. Den danske boksepromotor vandt i sidste uge purse offer på mødet mellem Enock Poulsen og den regerende mester Sandor Martin fra Spanien. Med et bud på 55.555 euro, hvilket svarer til 420.000 danske kroner, sikrede man sig retten til arrangere opgøret på dansk grund.

- Det har stor betydning for kampen, at den skal bokses i Danmark. Vi håber på, at det bliver i Aarhus, men det er ikke sikkert endnu, siger Thomas Povlsen og tilføjer, at hjemmebanefordelen ikke har så stor betydning i forhold til dommertække, da det er det enkelte forbund, der sender dommere fra udlandet til et eventuelt opgør.

Kampen mellem Enock Poulsen og Sandor Martin har været et samtaleemne gennem længere tid, men ser nu først ud til at blive en reel mulighed, fordi den 27-årige danske bokser er så langt i sit forløb, at han kan blive klar til at bokse den kamp, der kan sende ham endnu tættere på de helt store opgør i den internationale bokseverden.

Der er blevet spekuleret i om Sandor Martin vil være interesseret i at bokse kampen i Danmark.

- Du kan altid melde fra til en kamp, men det vil koste ham titlen, fortæller Thomas Povlsen.

- Det eneste der kan bringe den situation i spil er, hvis han går efter en VM-kamp. Du kan ikke være europamester og verdensmester på samme tid. Det virker dog usandsynligt, at Martin skulle få en VM-kamp lige nu, da det er den samme bokser, som sidder på alle VM-titler lige nu, siger boksetræneren.

Annonce

To gange dagligt

Enock Poulsen understreger selv, at han ikke bruger så meget tid på spekulationerne omkring den kommende EM-kamp, fordi han kommer til at bokse den under alle omstændigheder. Spørgsmålet er blot om det bliver mod Sandor Martin eller en helt tredje. Den danske bokser har i stedet rettet fokus mod at blive helt klar til den kommende opgave i ringen, som formentlig finder sted i løbet af to til tre måneder.

Den hårdtslående bokser vandt i juni måned sidste år titlen som EU-mester, da han i Randers Arena ud-boksede polakken Michal Syrowatka. Det var planen, den fremadstormende bokser skulle have været i kamp allerede i efteråret, men en operation i knæet, betød, at bokseren har brugt det meste af efteråret på at blive klar igen. I det nye år har han desuden fået lagt ekstra til fysikken efter at have indgået et samarbejde med fysioterapeut Morten Frank, der til dagligt arbejder som fysisk træner i Århus Håndbold.

- Jeg træner med for fuldt blus lige nu, men løber fortsat i en speciel maskine i Team Danmarks træningscenter, fordi knæet ikke er helt klar til at kunne løbe ude. Jeg er dog sikker på, at jeg nok skal blive helt klar til kampen. Jeg træner to gange dagligt og er godt med på det boksemæssige, siger Enock Poulsen, der udover sin daglige træning mødes to gange om ugen med den fysiske træner Morten Frank.

Større muskler

En tiltag, der vil give bonus, når han igen står på kanvassen.

- Jeg har fået meget mere muskelmasse i mine ben. Før kunne jeg godt blive øm og have ondt i benene, men det er helt væk nu. Det kommer også til at gavne mig i min boksning, fordi jeg vil kunne slå langt hårdere med de muskler, som jeg har fået opbygget. Så selvom jeg har været ude, så kommer jeg styrket tilbage, siger Enock Poulsen og fortsætter:

- Den kommende kamp bliver den største i min karriere. Det bliver en hård opgave, men jeg er i god form og jeg træner godt. Taktik er vigtigt for sådan en kamp, men det handler også om at have et fysisk overskud og kunne holde hovedet klart over de 12 omgange, lyder det.

Enock Poulsen er ubesejret som professionel bokser. Han har bokset 11 kampe i alt og fik sin debut tilbage i oktober 2016, hvor han vandt sin debutkamp over Kakha Avetisiani fra Georgien i Frederiksberghallerne.

Ved det seneste stævne i Danish Fight Night måtte en anden Aarhus-bokser, Jeppe Morell, se sig slået på point efter otte runder af Nikola Sjekloca fra Montenegro. Der arbejdes dog allerede på en revanchekamp mellem de to boksere. Montenegrineren skulle allerede have modtaget et tilbud fra Danmark på en ny kamp mod Jeppe Morell.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hellere vrøvl end ingen medier

Sammen med resten af samfundet står danske medier i en dyb krise. Virksomhederne tjener færre penge, og derfor sparer de naturligt nok, hvor de kan. Annoncer, som man betaler for at få i medierne, er blandt de ting, som mange virksomheder skærer fra i corona-krisen, og det efterlader desværre medierne uden en meget vigtig indtægtskilde. Derfor glæder jeg mig over, at vi i Folketinget onsdag aften i sidste uge vedtog en hjælpepakke på 180 millioner kroner til netop medierne - store som små. Vi har fra konservativ side længe presset på for sådan en målrettet hjælpepakke, så det er rigtig godt, at den endelig er kommet i hus. Nu kan medierne se frem til at få dækket en betragtelig del af tabet fra manglende annoncering. Det er vigtigt, for medierne og den frie presse er en af grundstenene i vores demokrati. I tider, hvor falske nyheder spredes på sociale medier, og hastelovgivning gennemføres og griber ind i vores allesammens hverdag, er der virkelig behov for troværdig information og dybdeborende journalistik. Det leverer mange af vores medier, og det værdsætter jeg rigtig meget – selv når jeg synes, de skriver noget vrøvl. Jeg er vokset op med lokale aviser, og tanken om, at vi en dag kunne risikere ikke at have lokale holdepunkter her i det jyske, gør mig utrolig trist. Men hjælpepakken behøver ikke at stå alene. Vi kan alle sammen gøre en forskel for at hjælpe medierne. Uanset om man tegner et abonnement eller betaler for en annonce i avisen, så er det til betydelig gavn. Og ja, det er en opfordring. For den lokale avis er med til at definere os, og hvad er byen egentligt uden?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce