Annonce
Kultur

Enormt kunstværk bliver Northsides nye vartegn

Sådan kommer det til at se ud til næste sommer, når The Orb dukker op på festivalpladsen ved Eskelunden. Visualisering: BIG/Northside
Northside og Tuborg har i fællesskab finansieret købet af kunstværket 'The Orb', der er designet af Bjarke Ingels Group.

AARHUS: Northside Festivallen er kendt for sit brede udbud af musik, som hver sommer bliver sendt ud til de 30.000 gæster på festivalpladsen.

Når den anerkendte festival for første gang finder sted på Eskelunden til næste sommer, så vil det dog ikke bare være musikken, som vil kendetegne festivalen. Onsdag kom det frem, at kunstværket The Orb fremover bliver et nyt vartegn for festivalen.

Fem meter over jordens overflade vil The Orb komme til at svæve som en spejlglobus over Eskelunden. Tanken er, at billedet af den omkringliggende verden skal få festivalgæsterne til at stoppe op og reflektere i en kort stund inden de bevæger sig videre til en ny koncert.

Annonce

- Siden 2010 har vi arbejdet intensivt på at gøre NorthSide til et arnested for bæredygtige tiltag i det internationale festivallandskab. Det gør vi med konkrete og målbare tiltag som eksempelvis, at vi fra 2022 afvikler NorthSide på 100% grøn strøm. Samtidig supplerer vi med kunstneriske virkemidler som The Orb. Formålet er at få os til at stoppe op og huske, at vi skal passe på hinanden og verden omkring os, siger Peter Skoven, direktør for atmosfære på NorthSide.

Med ORBen kommer NorthSiders til at få et helt nyt perspektiv på kunsten, arkitekturen, energien og de sociale interaktioner på festivalen

Jakob Lange

Det er samarbejdet mellem Northside og Tuborg, der er  hovedårsagen til, at det det store kunstværk kommer til Eskelunden. Finansieringen af The Orb er sket i et fællesskab mellem Northside og Tuborg.

- Da The Orb for første gang blev præsenteret på festivalen Burning Man i Black Rock Desert i Nevada i 2018, var Tuborgs første indskydelse, at værket var som skabt til NorthSide. Siden har vi arbejdet intensivt på at få The Orb til NorthSide, og at det nu lykkes, cementerer et partnerskab, som fører til meningsfulde og bæredygtige tiltag, lyder det fra direktøren for atmosfære.

Designet af Bjarke Ingels Group

The Orb er designet af Bjarke Ingels Group og her glæder de sig over, at det store værk, som har en diameter på 25,5 meter og skal hænge fem over jorden, nu kommer til Danmark til sommer.

- Vi glæder os til at se det liv, ORBen kommer til at tiltrække og reflektere i sit nye hjem på NorthSide. Med ORBen kommer NorthSiders til at få et helt nyt perspektiv på kunsten, arkitekturen, energien og de sociale interaktioner på festivalen, siger Jakob Lange, som er partner i BIG.

The Orb

  • Er præcis jordens størrelse divideret med 500.000.
  • Har en diameter på 25,5 meter og er placeret 5 meter over jordens overflade i en hældning på 21 grader – som (med udsving) svarer til jordens aksehældning omkring solen.
  • Er monteret på en 32 meter høj mast og vil være placeret midt på festivalens hovedplads.
  • Spejler sine omgivelser og giver således en miniversion af NorthSide, når deltagerne stiller sig under den.
  • Består af indre lag i PVC samt et ydre lag med spejloverflade.
  • Udviklet af BIG-partnere, Bjarke Ingels og Jakob Lange, til Burning Man i 2018.
  • Erhvervelsen af The Orb er finansieret i fællesskab med Tuborg, og kunstværket vil være en fast del af NorthSide fremover.

Næste udgave af Northside Festivallen finder sted fra 2. til 4. juni 2022. Flere af festivalgæsterne har valgt at gemme deres billet fra de to aflyste festivaler i 2020 og 2021. De resterende billetter til 2022 bliver sat til salg 1. november.

Det er Bjarke Ingels Group, som står bag det store kunstværk 'The Orb': Foto: BIG

Det er dog endnu uvist hvilke navne, der kommer på plakaten til sommer. Northside har endnu ikke offentliggjort nogle navne til den kommende udgave af festivallen.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

AGF For abonnenter

Gult kort til AGF, for det er i den grad på tide, at de leverer sådan en rigtig brandkamp

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Ny bydel: Her kan du komme til at bo på nedlagt hospital

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

Alarm 112

Frontalt sammenstød i Ryomgård: 18-årig mand sendt på hospitalet

Erhverv

Længe ventet erhvervstårn får sin første lejer

Alarm 112

Ballade ved lokalopgør: Fodboldfans indkasserede 29 sigtelser

Aarhus For abonnenter

Lise mistede to ægtefæller og sit syn: - Men jeg er nok typen, der får det bedste ud af alting

Kultur

Hvilke stel husker du?: Tallerkener og tekander, der skaber minder

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Tæt på udsolgt: Nicolinehus runder en milliard kroner i salg af ejerlejligheder

Byudvikling

Flere læsere undrer sig: Hvad sker der med byens mest forfaldne ejendom?

Aarhus

Lynhurtigt el-løbehjul beslaglagt: 31-årig kørte slalom med 60 km/t mellem cyklisterne

AGF For abonnenter

AGF var et hold uden plan og retning søndag eftermiddag i det kronjyske

Erhverv

Ny portal skal gøre det nemmere at finde job som ufaglært: - Alle har ret til et godt arbejdsliv

Annonce