x
Annonce
Fødselsdage

Entertainer fylder år: De gamle bukser har holdt i 75 år

Bjarne Lisby fylder nu 75 år. Foto: Martin Sylvest Andersen/Ritzau Scanpix

75 Bjarne Lisby, entertainer, Greve Strand, fylder 75 år fredag 28. februar.

Sangen om "De gamle bukser" er ikke blot blevet en signatur for Bjarne Lisby. Den var i 1980'erne en sand landeplage og fast indslag i DR's Giro 413. Nummeret var med på hans første lp-udgivelse og egentlig ikke synderligt bemærket, før lokalradierne i begyndelsen af 1980'erne dukkede op. Radio Viborg faldt for sangen om de gamle bukser, og snart fulgte landets øvrige musikradioer med.

Inden da havde Bjarne Lisby indledt en karriere med at skrive revytekster til bl.a. Cirkusrevyen og optrådte selv i Tivolis Slukefter. Egentlig er han uddannet shippingmand, og han arbejdede i transportbranchen, indtil han i 1983 kvittede sin stilling som administrationschef med fri bil for fuldstændig at udleve en gammel drøm om at blive sanger og sangskriver. Efterfølgende optrådte han hos Bakkens Andy 1985-1987, og efterhånden har han udgivet omkring 20 cd'er med egne numre, ligesom han har skrevet sange til kollegerne i underholdningsbranchen.

Lisby har gennem mange år været oldermand i Kirsten Piils Laug, og 2006 modtog han en anerkendelse for sin indsats i form af Bakkens Oscar. I 1980'erne var han desuden tilknyttet Danmarks Radio, hvor han stod for programmet "Countryexpressen". Hans evner spænder vidt, og han har udgivet en bog med Limericks baseret på danske stednavne, "Der var en pige i Brovst". Siden 2018 har han stået for vittighedssiderne i ugebladet Se og Hør. Sangen holdes fortsat ved lige, og han har optrådt i Norge, Sverige, England, Spanien, Polen, Tyskland og USA.

I 2021 kan Bjarne Lisby fejre 50-årsjubilæum som entertainer. Han forbereder i den anledning en størrre turné og en dobbelt-cd med 50 sange. Han har tidligere været frimurer, hvor han opnåede 9. grad, men måtte melde sig ud på grund af manglende tid.

lw/berlingske

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Debatten om prisen for et menneskeliv må vente til bedre dage

Debatten er allerede i gang. Den om prisen for et menneskeliv. Den måtte uvægerligt komme, som den altid bør og gør, når staten enten går i krig, bygger stort eller blot overvejer at gøre det. Lige nu står vi foran den største sundhedsudfordring i mange, mange år med corona-krisen på vej mod sit forventlige højdepunkt her i Danmark. Så mens vi venter på stormen, så lever debatten om prisen for et menneskeliv på de sociale medier, i landets aviser og formentlig også ude i hjemmene. Den kommer selvfølgelig, fordi staten indtil videre er ved at pumpe 285 milliarder kroner ud til hjælpepakker, fordi både små og store virksomheder lukker og nogle bukker under for krisen. Så derfor er det helt naturligt, at debatten kommer. Men den kommer bare alt for tidligt. Inden du gør dig til deltager i den debat, så gør dig selv - og alle andre - den tjeneste at bruge nogle minutters tanker på følgende: Hvor meget er dit barn værd? Hvor meget skal staten bruge på at redde din ægtefælle i et spørgsmål om liv eller død? Og spørg dig selv, hvor mange kroner det skal koste at redde din bedste ven, hvis vedkommende har fået kræft? Når du har tænkt godt og grundigt over det, så er du langt bedre rustet til at deltage i debatten. Og du vil højst sandsynligt have fundet ud af, at der ikke kan sættes et prisskilt på den behandling, som skal redde dit barn, din ægtefælle, din bedste ven. Anderledes er det åbenbart, når man står på afstand og tænker på de mange milliarder af kroner, der lige nu bruges i Danmark - og endnu flere milliarder rundt om i hele verden. Når man står derude, og måske er virksomhedsejer eller besidder en aktiemajoritet i et firma, så er prisen meget høj. Det er utroligt nemt at sige, at det er mennesker uden følelser, der lige nu gerne vil debattere prisen for et liv. Men nogen skal starte debatten. Uanset om vi kan lide det eller ej, så er det jo et vigtigt spørgsmål. Det gælder også den dag, hvor vi ikke har corona, men kæmper med andre svære sygdomme, hvor prisen på medicin for at holde folk i live er himmelhøj. Debatten er vigtig, og den er svær. Især lige nu, hvor corona fylder det hele, hvor følelser blokerer for en saglig diskussion. Det er derfor ikke nu, debatten skal tages. Den skal gemmes til bedre dage, hvor der forhåbentligt er plads og tid til at gå i dybden med det meget svære spørgsmål; Hvad er prisen for et menneskeliv?

Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Aarhus

Sygeplejerske på hospital i corona-alarm: - Jeg har aldrig oplevet sådan et sammenhold

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce