Annonce
Aarhus

Entré til udsigtsplatform i Danmarks højeste hus

Vinderen: Projektet fra Lighthouse United og arkitekterne 3XN, der vandt konkurrencen viderefører i variationer bølgerne fra det eksisterende Lighthouse-byggeri. Illustration. 3XN

Danmarks kommende højeste hus budgetterer med entréindtægter til udsigtsplatformen på 40. etage.

AARHUS: Der bliver offentlig adgang, men det kommer til at koste en billet at tage elevatoren op i Danmarks kommende højeste hus på 128 meter og 40 etager yderst på Aarhus Ø.

Vinderprojektet fra Lighthouse-konsortiet har som tidligere omtalt både restaurant/café samt en stor udsigtsplatform på toppen med offentlig adgang.

Dertil kommer et 'Bugtcenter' i stueplan med plads til undervisning af folkeskoleelever og andre om byens maritime liv og historie og med plads til foreninger med aktiviteter på havnen og i vandet. Dette bugtcenter blev under præsentationen af vinderprojektet præsenteret som et af flere gode argumenter for at vælge projektet, fordi det er med til at skabe liv omkring det kommende hus.

Nu viser det sig, at vinderne budgetterer med en entréindtægt til udsigtsplatformen, som skal finansiere bugtcentrets drift. Ifølge en evaluering af de to konkurrerende projekter, som Stiftstidende har set, forventer Anpartsselskabet Lighthouse United med 3XN som arkitekter en entré på 30-50 kroner per person for at komme op i udsigtsplatformen.

Endelig indeholder vinderprojektet et beboerhus i stuetage, som vinderne vil stifte en andelsforening til at drive. Ejerne vil sende beboerhuset godt fra land med faciliteter som storkøkken til fællesspisninger, værksteder til børn og voksne, scene til foredrag, koncerter og film med videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce