Annonce
Aarhus

Entreprenør: Vi har alle et ansvar for at hjælpe

»Kun sammen kan vi flytte de store sten,« siger man i entreprenørfirmaet Enemærke og Petersen A/S, hvor Haweed Dawar og mange andre beboere fra Rosenhøj har fået job.

»Heewad Dawar har vist sig at være en ualmindelig god fyr, som passer sit arbejde og gør en forskel. Han er altid positiv og smilende. Han tænker sig om og er god til at planlægge. Og han er altid villig og melder sig til nye opgaver, når han har løst det, han er ved.«

Det er noget af en anbefaling, projektleder Frank Mortensen fra entreprenørfirmaet Enemærke og Petersen A/S giver 30-årige Heewad Dawar, som vi omtaler her på siden.

»Vi får helt sikkert noget ud af at ansætte Heewad og mange andre fra lokalområdet. Og når det lykkes er det en stor gevinst for både den unge, for firmaet og for samfundet, fordi vi får gode og dygtige medarbejdere, der bliver integreret,« mener Frank Mortensen.

Annonce

Han insisterer på, at integration er en del af virksomhedens ansvar.

»Det nytter ikke noget at sige, at det er de andres ansvar. Det er vores ansvar. Og det er dit ansvar. Vi har alle et ansvar for integrationen,« mener Frank Mortensen.

Han mener, at virksomheden ofte er blevet positivt overrasket over så stor en gevinst det er, at ansætte lokale unge og se dem udvikle sig.

Firmaet ansætter i Rosenhøj ikke kun de velfungerende som Heewad Dawar men også nogle af dem, Frank Mortensen uden videre beskriver som de »værste rødder«.

»Når de får et job og en nøgle hertil og oplever, at de er en del af projektet skifter stemningen, og vi er sluppet for hærværk og tyverier. Vi har ikke haft et eneste indbrud i vores skurvogne og kun meget få tyverier fra byggepladsen, som man nok også oplever andre steder. Så ansættelserne har klart haft en forebyggende effekt.«

Han lægger ikke skjul på, at der også er meget arbejde ved det.

»For eksempel hvis vi skal ud og vække en ung medarbejder, der ikke er mødt til tiden. Vi kan også finde på at køre ud med en æske chokolade for at vise at vi bekymrer os, hvis en ung medarbejder ofte melder sig syg. Det kan så være det er lidt pinligt for ham, hvis det viser sig, at ikke er syg, så det virker ret effektivt. Og på den måde får vi ledt dem på rette vej.«

Frank Mortensen gider heller ikke modtage sygemeldinger på sms.

»Det vil vi ikke have her. For det er for nemt. De skal ringe ind og stilles om til en formand eller byggeleder for at melde sig syge.«

Projektlederen indrømmer gerne, at da entreprenørfirmaet skulle starte arbejdet i Rosenhøj var han bekymret for geografien og de mange rygter om området.

»Jeg havde store bekymringer og frygt for hærværk og tyverier. Men jeg har erfaringer fra tidligere om, at hvis man rækker en hånd frem, er der mange, der tager imod den og vokser med opgaven. Så jeg tænkte, at hvis vi nu også ansatte nogle af »banditterne« kan det indvirke positivt på projektet og området.

Hvad er det for erfaringer du har fra tidligere?

»For mange år siden kørte jeg en tur for at vise min kone et stort byggeri, vi var i gang med. Da vi kom frem, så vi områdets unger stå op hoppe i og ødelægge isoleringen. Jeg var klar til at springe ud og banke dem, men min kone sagde som den forstandige hun er, at jeg hellere skulle købe to kasser is. Så vi hentede to kasser is og jeg steg ud og delte is ud og vi fik hilst på ungerne og fik en god snak om ikke at ødelægge materialerne. Siden lå det i fred. Og der faldt nok også nogle flere is af hen ad vejen. Dengang gik det op for mig, at hvis man viser tillid og rækker hånden frem i stedet for en knyttet næve kan man få meget mere ud af det.«

Enemærke og Petersen A/S modtog i 2015 Aarhus Kommunes integrationspris, for at være god til at integrere indvandrere på arbejdspladsen, og Frank Mortensen er sikker på, at man kan gøre endnu mere.

»For tiden overvejer jeg, om vi kan udvide begrebet til også at omfatte leverandører og underentreprenører, således at f.eks. en vinduesfabrikant, der får en ordre af os på vinduer for måske 12 mio. kr. skal bevise, at den også har ansat en ung i job. For kun sammen kan vi flytte de største sten, og det er et fælles ansvar at få flere i job.«

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten her

Aarhus For abonnenter

Her vil byrådet skabe vild natur: Men hov - naturen her er allerede vild

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Aarhus til tops i stor undersøgelse: Derfor er Aarhus en af de bedste byer i verden for iværksættere

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er det her Østjyllands næste Michelin-stjerne? Derfor er svaret lige nu, nej

Alarm 112

Lokummet brændte i Veri Centeret: Politiet kan ikke udelukke, at branden var påsat

Debat

Stiften mener: Byens cityassistenter glemte alt om deres fornemste opgave

AGF

Ung AGF-back stopper straks karrieren: Vil prøve noget andet end fodbolden

Aarhus For abonnenter

Efter indædt slagsmål: Idyllen på Himmelbjerget synes genoprettet

Debat

Søger job igen og igen, men kommer aldrig til samtale: Kære arbejdsgivere, hvad er det egentlig, I vil have?

Erhverv

Værs'go, nu kan du købe din nye bolig: Skåde-villa sætter prisrekord i Aarhus

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Aarhus

Efter bøderegn på Kongevejen: Rådmand indfører gratis parkering ved Friheden ugen ud

Aarhus For abonnenter

Brandmand ramt af kræft og blodpropper: - Det er ufatteligt, at jeg ikke kan blive undersøgt for PFOS-forgiftning

Aarhus

Sophies drøm er blevet til virkelighed: Ny Aarhus-butik hylder populært fænomen

Annonce