Annonce
Erhverv

Entrepreneur Of The Year: Midtjylland slået på målstregen som Danmarks største vækstmotor

Michael Mortensen, grundlægger, direktør og medejer af Casa A/S, på vej på scenen for at modtage titlen som EY Entrepreneur Of The Year 2015. Foto: Carsten Lundager/EY Entrepreneur Of The Year
Der er fortsat fart på væksten i de midtjyske virksomheder, og i år er 361 af slagsen sluppet igennem nåleøjet som kandidat til EY Entrepreneur Of The Year. Det er en fremgang på tre procent.
Annonce

MIDTJYLLAND: Det er traditionelt et tæt kapløb mellem Midtjylland og hovedstaden om at være Danmarks største vækstdynamo - også bedømt ud fra kriterierne i EY Entrepreneur Of The Year.

2019 er ingen undtagelse. De midtjyske virksomheder fortsætter fremgangen og har denne gang 361 kvalificerede kandidater med i opløbet mod 349 året før. Ligesom på Fyn er der tale om en vækst på tre procent.

Alligevel må midtjyderne se sig slået på målstregen af hovedstaden som den nationale topscorer, når det kommer til vækstvirksomheder på EY's konkurrencebarometer. København kan nemlig møntre 373 virksomheder i 2019, og det er faktisk hele 10 procent bedre end i fjor.

Det er dog i sammenhængen værd at bemærke, at de tre vestjyske kommuner, Lemvig, Struer og Skive, indgår i konkurrencens nordjyske region, selv om de sædvanligt hører ind under Region Midtjylland.

- Regionen har en lille fremgang i antallet af vækstvirksomheder, og vi fastholder dermed det høje niveau fra sidste år. Det bekræfter, at vi har mange stærke vækstvirksomheder i regionen, siger Jens Weiersøe Jakobsen, Partner i EY og ansvarlig for region Midtjylland i EY Entrepreneur Of The Year.

- Jeg synes, at vi ser et meget bredt felt igen i år, hvor såvel industri, rådgivning, design, e-handel og detail med videre er i spil. Vækstvirksomhederne har en meget positiv afsmitning i hele regionen. Jeg er sikker på, at der bliver kamp om at vinde i regionen, og så håber jeg, at juryen måske også kan finde en landsvinder blandt vores felt i år, slutter Jens Weiersøe Jakobsen.

Midtjylland skal tilbage til 2015 for at have haft en landsvinder fra regionen. Dengang snuppede entreprenør- og ejendomsudviklervirksomheden Casa A/S fra Horsens med grundlægger Michael Mortensen i spidsen med titlen, mens de seneste år har budt stærke og markante regionsvindere som Søstrene Grene, Normal og Dansk IngeniørService.

Årets vinder i Midtjylland bliver fundet ved den regionale finale onsdag 6. november 2019 hos samarbejdspartneren Mercedes i Tilst.

- Regionen har en lille fremgang i antallet af vækstvirksomheder, og vi fastholder dermed det høje niveau fra sidste år. Det bekræfter, at vi har mange stærke vækstvirksomheder i regionen.

Jens Weiersøe Jakobsen, Partner i EY og ansvarlig for region Midtjylland i EY Entrepreneur Of The Year.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce