Annonce
Erhverv

Entrepreneur Of The Year: Midtjylland slået på målstregen som Danmarks største vækstmotor

Michael Mortensen, grundlægger, direktør og medejer af Casa A/S, på vej på scenen for at modtage titlen som EY Entrepreneur Of The Year 2015. Foto: Carsten Lundager/EY Entrepreneur Of The Year
Der er fortsat fart på væksten i de midtjyske virksomheder, og i år er 361 af slagsen sluppet igennem nåleøjet som kandidat til EY Entrepreneur Of The Year. Det er en fremgang på tre procent.

MIDTJYLLAND: Det er traditionelt et tæt kapløb mellem Midtjylland og hovedstaden om at være Danmarks største vækstdynamo - også bedømt ud fra kriterierne i EY Entrepreneur Of The Year.

2019 er ingen undtagelse. De midtjyske virksomheder fortsætter fremgangen og har denne gang 361 kvalificerede kandidater med i opløbet mod 349 året før. Ligesom på Fyn er der tale om en vækst på tre procent.

Alligevel må midtjyderne se sig slået på målstregen af hovedstaden som den nationale topscorer, når det kommer til vækstvirksomheder på EY's konkurrencebarometer. København kan nemlig møntre 373 virksomheder i 2019, og det er faktisk hele 10 procent bedre end i fjor.

Det er dog i sammenhængen værd at bemærke, at de tre vestjyske kommuner, Lemvig, Struer og Skive, indgår i konkurrencens nordjyske region, selv om de sædvanligt hører ind under Region Midtjylland.

- Regionen har en lille fremgang i antallet af vækstvirksomheder, og vi fastholder dermed det høje niveau fra sidste år. Det bekræfter, at vi har mange stærke vækstvirksomheder i regionen, siger Jens Weiersøe Jakobsen, Partner i EY og ansvarlig for region Midtjylland i EY Entrepreneur Of The Year.

- Jeg synes, at vi ser et meget bredt felt igen i år, hvor såvel industri, rådgivning, design, e-handel og detail med videre er i spil. Vækstvirksomhederne har en meget positiv afsmitning i hele regionen. Jeg er sikker på, at der bliver kamp om at vinde i regionen, og så håber jeg, at juryen måske også kan finde en landsvinder blandt vores felt i år, slutter Jens Weiersøe Jakobsen.

Midtjylland skal tilbage til 2015 for at have haft en landsvinder fra regionen. Dengang snuppede entreprenør- og ejendomsudviklervirksomheden Casa A/S fra Horsens med grundlægger Michael Mortensen i spidsen med titlen, mens de seneste år har budt stærke og markante regionsvindere som Søstrene Grene, Normal og Dansk IngeniørService.

Årets vinder i Midtjylland bliver fundet ved den regionale finale onsdag 6. november 2019 hos samarbejdspartneren Mercedes i Tilst.

Annonce

- Regionen har en lille fremgang i antallet af vækstvirksomheder, og vi fastholder dermed det høje niveau fra sidste år. Det bekræfter, at vi har mange stærke vækstvirksomheder i regionen.

Jens Weiersøe Jakobsen, Partner i EY og ansvarlig for region Midtjylland i EY Entrepreneur Of The Year.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Uheld forsinker trafikken på E45

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce