Annonce
Østjylland

Entusiaster kom tæt på ny rutsjebane i Djurs Sommerland

Et hold fra CoasterClub Denmark fik i weekenden lov til at indtage den ny rutsjebane "Dragekongen" i Djurs Sommerland. Foto: Djurs Sommerland

Et hold fra CoasterClub Denmark så nærmere på "DrageKongen". Rutsjebanen er Djurs Sommerlands store 2017-satsning med et prisskilt på 90 millioner kroner.

Nimtofte: Begejstrede og imponerede.

Sådan forlod et hold rutsjebane-entusiaster i weekenden Djurs Sommerland. Delegationen var fra CoasterClub Denmark, der af direktør Henrik B. Nielsen fik en særlig præsentation af den ny forlystelse "DrageKongen".

- Netop rutsjebaner er deres helt store passion, og tilsammen har de prøvet flere end 1.000 rutsjebaner rundt om i hele verden, forklarer Henrik B. Nielsen fra forlystelsesparken ved Nimtofte.

Dragekongen bliver Europas hurtigste og længste Family Suspended Coaster. Den koster 90 millioner kroner.

I øjeblikket er der gang i det afsluttede arbejde med at montere rutsjebanen. Arbejdet var også i fuld gang under weekendens besøg, da 20 montører knoklede med den ny forlystelse.

Annonce
Byggeriet af "DrageKongen" er 90 procent færdigt. Foto: Djurs Sommerland
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Annonce