Annonce
Aarhus

Enzymkongen fra Lystrup: Godt regnskab for sky milliardær

Den sky Aarhus-milliardær Ib Nymark Hegelund har haft et overskud på 420 millioner kroner. Det viser det seneste regnskab for hans holdingselskab, Imbtech A/S. Ib Nymark Hegelund grundlagde sin formue i Lystrup, men bor i dag ved Luganosøen i Schweitz. Foto: Arnd Wiegmann/Reuters/Scanpix
Han grundlagde sin kæmpeformue i Lystrup, men bor i dag i Schweiz. Her går det fortsat forrygende for den danske milliardær, Ib Nymark Hegelund.

AARHUS: Det er ikke meget medierne ved om den danske milliardær Ib Nymark Hegelund. Men en ting ved vi, og det er, at hans forretning går strygende.

Ib Nymark Hegelund, der er uddannet civilingeniør, grundlagde sin formue med virksomheden Denmark Enzymes i Lystrup. En virksomhed, der producerede enzymer til fødevareindustrien. I dag bor den hemmelige milliardær på et slot i Schweiz. Og der kan han vist roligt blive boende.

Det seneste regnskab fra hans holdingselskab, Imbtech A/S, viser et overskud på 420 millioner kroner. Dermed er egenkapitalen i hans selskab vokset til 3,5 milliarder kroner. Det skriver Finans.

Ifølge mediet er stort set hele danskerens formue placeret i værdipapirer, men det er uvist, præcist hvad han investerer i, skriver Finans.

Annonce

Jyllands dyreste villa

Udover værdipapirer har Ib Nymark Hegelund gennem årene gjort sig bemærket med en række ejendomshandler herhjemme.

I 2011 var hans villa på Tranevej i Risskov sat til salg til 50 millioner kroner, hvilket gjorde den til den dyreste bolig, der nogensinde havde været til salg i Aarhus, ja endda i Jylland. Villaen blev dog først solgt i 2015 til den noget lavere pris på 27,5 millioner kroner.

Den danske velhaver flyttede til Schweiz i 2010, hvor han købte det historiske slot Villa Cattaneo i byen Paradiso for 20 millioner schweizerfranc. Det svarede dengang til omkring 110 millioner kroner, skriver Finans.

I januar 2018 blev strøgejendommen, der huser tøjkæden H&M på Søndergade 39-41 skråt overfor Salling, solgt af Ib Nymark Hegelunds schweiziske selskab til tøjkoncernen Bestseller for 150 millioner kroner.

I 2018 kom Ib Nymark Hegelund ind på en syvende plads blandt de rigeste østjyder, da han var god for 3,2 milliarder kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce