Annonce
AGF

Er AGF favorit til at genvinde bronze? - Vi kommer ikke til at spille kong gulerod - tingene kommer ikke af sig selv

AGF tager mandag hul på en ny Superligasæson. Arkivfoto: Axel Schütt
David Nielsen koncentrerer sig i første omgang om at få sit AGF-hold i top seks. Men han glæder sig samtidig over, at mange eksperter peger på hans hold som førsteudfordre til Superligaens suveræne tophold.
Annonce

FODBOLD: Eksperter, bookmakere og andre spåmænd sår ikke megen tvivl; AGF blander sig igen i toppen af Superligaen.

De fleste er faktisk enige om, at AGF gentager succesen fra den forgangne sæson og snupper tredjepladsen bag FC København og FC Midtjylland.

Det er mildt sagt en ny verden for holdet fra Fredensvang, der mandag tager hul på sæsonen på hjemmebane mod Vejle.

Men favoritværdigheden påvirker ikke holdet, mener forsvarsspilleren Sebastian Hausner.

- Det handler meget om hvad vi selv gør det til. Og at vi har samme indstilling som vi havde i seneste sæson. Fordi det bar os langt. Vi skal holde benene på jorden. Selv om folk taler os op som treer, så kommer vi ikke til at spille kong gulerod. Tingene kommer ikke af sig selv, siger U21-landsholdsspilleren.

Cheftræner David Nielsen koncentrerer sig i første omgang om at opfylde klubbens sportslige målsætning om en plads i top seks.

- Det er så tæt. Om du bliver nummer tre eller fem er underordnet. Vi skal først og fremmest ind i top seks. Det er det eneste, vi er optaget af.

- Men vi har en stærk trup og jeg er glad for, at folk har tro på den. Det har jeg også selv, siger David Nielsen.


Det er vigtigt at have ambitioner. Den seneste plan, klubben lagde, blev der grinet meget af fordi vi skulle nå at få medaljer. Det var svært at nå for klubben, men det lykkedes.

David Nielsen


Annonce

Hav ambitioner eller stop

Mens ambitionerne for den kommende sæson altså bliver taget hen ad vejen hvis ellers AGF indfrir det første mål om en plads blandt de seks bedste, så udsendte klubben fredag en målsætning for de kommende fem sæsoner, der efter eget udsang er ambitiøs.

AGF skal blandt andet hente medaljer to gange, vinde pokalturneringen og i et gruppespil i Europa.

Cheftræneren klapper i hænderne over, at der ifølge ham bliver tænkt stort.

- Det er vigtigt at have ambitioner. Den seneste plan, klubben lagde, blev der grinet meget af fordi vi skulle nå at få medaljer. Det var svært at nå for klubben, men det lykkedes.

- Men det vigtigste er, at vi sætter nogle ambitiøse planer. Det er typisk dansk, hvis man mener, vi ikke skal være ambitiøse nu. Hvornår ellers på baggrund af den sæson, vi har haft og på baggrund af hvor klubben er i det hele tager? Hvis ikke ambitioner kan vi jo lige så godt stoppe, siger David Nielsen.

Annonce

De små skal åbnes

Mandag begynder AGF sæsonen med den på papiret letteste kamp overhovedet. Ligaens eneste oprykker på hjemmebane.

Det burde paradoksalt nok få AGF-fans til at få nervøse trækninger, fordi i seneste sæson havde århusianerne det svært mod netop rækkens dårligste hold; Silkeborg, Hobro og Lyngby.

Men frygten for at møde de formodenligt dårligste kan AGF-fansene nu godt pakke væk, mener cheftræneren inden Vejle-kampen:

- Vi skal ud at mærke holdet og spille igen. Umiddelbart trækker vi hverken de positive eller negative ting med ind i den nye sæson. Jeg tror, at det er lidt tilfældigt hvor nederlagene kom. Det blev lidt en tese, at vi ikke kunne spille mod de dårlige hold. Det ved jeg nu ikke. Men vi brændte mange chancer mod de dårlige hold - det vil jeg sige.

Så du er ikke enig i, at I har det svært når modstanderen står dybt?

- Nej, vi har det ikke svært med at være bedst. Der er ingen tvivl om, at vi havde det bedre sidste år mod hold, vi bare kunne smaske til. Men vi kan ikke gøre andet end at spille mod dem, vi skal møde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Coronaen har stadig godt fat i Aarhus: Ny stor stigning i antal smittede

Aarhus

Kæmpe smitteudbrud på populær bar: Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce