Annoncørbetalt indhold

Er dit mobilabonnement klædt på til sommerferien?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold


“Så tager vi til Prag, kysser på Moldau og følger vejen til Rom,” som Rasmus Nøhr så fint synger i ørehængeren Sommer i Europa. Det er nemlig igen blevet højsæson for rejsefeber, udlængsel og kufferter på hjul. Hvis du stikker til udlandet i sommerferien, er det dog vigtigt, at dit mobilabonnement kan stå distancen - ellers blive det en kedelig telefonregning, som dumper ind ad brevsprækken i september.

Annonce


Derfor har vi lavet denne lille tjekliste til dig, så både du og din smartphone kan blive helt klar til TikToks fra Akropolis og Instagram-opslag fra den sydfranske riviera. Så kan du nemlig være helt sikker på, at der ikke venter ubehagelige overraskelser, når du vender snuden hjemad igen.

Slå roaming til eller fra

Det er efterhånden langt de fleste almindelige mobilabonnementer, der kommer med fri data i EU, men derfor skal du alligevel sørge for at dobbelttjekke, om dit abonnement tillader roaming i udlandet uden ekstra omkostninger. Alle teleselskaber har en oversigt over hvilke lande, du frit kan bruge data i, så du kan blot konsultere din udbyder, hvis du er i tvivl.


Ligeledes - eller måske især - skal du være opmærksom på roaming, hvis du rejser uden for EU. Her er der nemlig større risiko for, at du ikke bare kan streame løs, svare på mails eller downloade apps uden at få et dyrt rap over fingrene.


Er du tilmeldt udlandstelefoni?

Én ting er streaming, surfing og roaming, noget andet er telefonopkaldene hjem til mor, så du kan bede hende om at sende flere penge. Derfor skal du sørge for at tjekke, at du er tilmeldt udlandstelefoni på dit mobilabonnement - også selvom dit abonnement inkluderer fri tale i udlandet.

Hos nogle udbydere skal man nemlig aktivt ind og melde sig til, når man rejser uden for Danmark. Ligesom med roaming tilbyder de fleste teleselskaber gratis tale inden for EU, men hvis du rejser uden for EU, så risikerer du, at der kommer ekstra omkostninger oven i.


Vær opmærksom på landegrænser

Hvis du opholder dig i nærheden af en landegrænse på din ferie, skal du lige være opmærksom på, at din telefon ikke kobler sig på et netværk i et land uden for EU/EØS. Hvis du ferierer på Cypern, kan det for eksempel godt hænde, at din telefon hopper over på nogle tyrkiske sendemaster, med dyre roaming-omkostninger til følge.


I det hele taget er det en god idé, hvis du bruger WiFi så meget som muligt. Mange caféer, restauranter, barer og hoteller har trådløst internet, som frit kan benyttes af gæster, og du kan dermed spare dine egne data, hvis der er en øvre grænse på. Sørg blot for at tjekke på forhånd, at det er et sikkert netværk, du kobler dig på.


Brug offline kort til at finde vej

En vaskeægte datasluger på ferien er mobilens navigation- og kortfunktion, som mange bruger til at finde vej. Imidlertid findes der adskillige kort-apps, som lader dig downloade kortet på forhånd og navigere via GPS imens du er offline. På den måde kan du frit bruge mobilen som guide, uden at bekymre dig om regningen.


Tippet om at hente ned til offline-brug kan du også overføre til det meste af underholdningen til din rejse. Musik, film, podcasts og serier kan ofte downloades på streamingtjenesterne før afrejse, så du kan kigge eller lytte, imens du sidder i flyveren eller i bussen på vej til hotellet.


Hvis du sørger for at følge ovenstående råd, så skulle du meget gerne undgå en kæmpe telefonregning på ferien. Vi ønsker dig god rejse - og god sommer.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.