Annonce
Aarhus

Er du blevet afvist af lægen til coronatest? Bare rolig - småsyge kan også blive testet

Man kan godt blive testet på corona-testcentrene, hvis lægen ikke henviser dig til corona-testning. Arkivfoto: Jacob Schultz
På det seneste har vi på redaktionen hørt om tilfælde, hvor folk er blevet afvist til coronatest af deres læge, selvom de følte sig syge. Spørgsmålet var, hvad gør man så?
Annonce

AARHUS: På de seneste dages morgenmøder her på redaktionen har der været en livlig debat i gang.

Den har handlet om nogle af jounalisternes bekendte, som syntes at være faldet ned mellem to stole i coronabekæmpelsen: Et par stykker havde følt sig småsyge med snot og hosteri og havde kontaktet lægen. Begge havde fået at vide, at lægen ikke ville sende dem videre til test i Skejby, hvor syge patienter med mistanke om corona, får taget prøver.

Men hvad så? For de må jo heller ikke melde sig til frivillig test i teltene ved Vejlby-Risskov-Hallen, for det er jo kun for de raske, ikke sandt? Eller hvad?

God historie! Var der enighed om på redaktionen.

En vis chefredaktør var da også ude med riven på Facebook med flere eksempler på folk, der var fanget i Monty Pythonske tilstande. Kunne det virkelig passe, at man hellere ville teste raske folk end små-syge?

Ikke helt. Faktisk slet ikke.

Hvis ens læge ikke vurderer, at man skal have en corona-test, efter man har ringet ind og forklaret ens symptomer, så må man faktisk gerne møde op i de hvide telte ved corona-testcentrene. Det forklarer Region Midtjylland i en mail.

Summa summarum. Frygt ej hvis du bliver afvist af lægen. Så klikker du bare ind på coronaprøver.dk og bestiller en tid ved et testcenter. Det er ikke farligt for hverken dig selv eller personalet, der er klædt ordentligt på.

Bare husk at holde afstand og ikke hoste folk direkte i hovedet, når du bliver testet. Så skal det hele nok gå.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce