Annonce
Aarhus

Er du klar til kaos på Oddervej? Bilisterne må regne med store forsinkelser - men mange kan faktisk helt undgå bilkøerne

Der må forventes tæt trafik på Oddervej, når et større vejarbejde omkring Malling går i gang fra onsdag og en uge frem. Arkivfoto: Morten Pape
Bilister og buspassagerer på Oddervej må forvente længere rejsetid, når et stort vejarbejde onsdag morgen går i gang ved Malling. Århus Stiftstidende giver dog et tip om, hvordan du helt kan undgå køerne.

MALLING: Der har været sagt og skrevet meget om det forventede kaos på Oddervej - en af Aarhus' helt store indfaldsvej. Onsdag er det så alvor for bilisterne, når de store maskiner går i gang med et ugelangt vejarbejde, der lukker den trafikerede vej på strækningen mellem Malling og Beder.

Århus Stiftstidende har imidlertid et bud på, hvordan du måske helt kan undgå bilkøerne, men det vender vi tilbage til senere i artiklen.

Årsagen til det ugelange arbejde er, at et område ved Oddervej omkring Malling har være forvandlet til en stor sø. Siden det store regnskyl 15. september har Aarhus Kommune derfor pumpet vand væk fra vejen. Vandet er nu væk, og der laves nu en permanent løsning, så fremtidige søer på Oddervej undgås. Det betyder, at Aarhus Kommune er nødt til at lukke en del af vejen i en lille uges tid.

Annonce

- Vi opfordrer århusianerne til at finde alternative ruter, der ikke går igennem Beder og Malling og helt overordnet at undgå Oddervej, mens vi arbejder på vejen. Kør hjemmefra i god tid eller tag en hjemmearbejdsdag, hvis det er muligt. Det kan nemlig ikke undgås, at der kommer lidt kø, mens vi arbejder, forklarer Carsten Thomsen, projektleder i Aarhus Kommune.

Oddervej er lukket på følgende strækning. Illustration: Aarhus Kommune

Til dagligt tager køreturen om morgenen mellem Odder og Aarhus midtby et sted mellem 30 og 45 minutter. Onsdag morgen står den så på enten større eller mindre omkørsler for bilisterne.

Hvilken rute den enkelte bilist vælger kommer nok til at bero på mavefornemmelsen. Nogle håber måske på, at mindre omkørsler gennem selve Malling og Beder vil være den hurtigste, mens andre vælger at køre over Solbjerg. De skal dog være opmærksomme på, at der også er et større vejarbejde i Tranbjerg og bør derfor måske køre hele vejen til Skanderborg og derfra vælge motorvejen mod Aarhus.

Illustration: Aarhus Kommune

Ifølge Google Maps tager både turen over Solbjerg og over Skanderborg op imod en time, men eftersom der må forventes ekstra trafik på strækningerne den kommende uge, er det nok klogt at køre hjemme fra i god tid.

Kø for busser men ikke for letbanen

Midttrafik oplyser desuden på sin Facebook-side, at der må forventes forsinkelser på bus linje 100, 103 og 302.

Og så var der jo det med helt at undgå bilkøerne. Det kræver blot, at du er klar til at lade bilen stå - enten hjemme i carporten, eller på stationen i Odder, Assedrup eller Malling og at dit ærinde i Aarhus er i nogenlunde nærhed af et letbanestop.

Letbanetogene på Odderbanen er nemlig ikke ramt af arbejdet ved Malling. Til gengæld kan letbanepassagererne følge med i vejarbejdet og bilkøerne ud af togets vinduer, mens de kører mod Aarhus med op mod 75 kilometer i timen.

Flere af morgenafgangene på letbanen mod Aarhus er dog ofte mere eller mindre fyldte, så vælger alt for mange at skifte bilen ud med toget, kan der såmænd også godt komme pres på der, men de fleste tåler nok at stå op en del af de 41 minutter, det tager at køre fra Odder til Aarhus H.

Vejarbejdet forventes at være færdigt 5. oktober.

Søen er væk, så nu begynder vejarbejdet. Arkivfoto: Jens Thaysen


Annonce
Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Det bliver dyrere at komme af med skraldet: Se hvor meget mere du skal betale efter nytår

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Alarm 112

Ledende rockermedlem i Aarhus dømt for omfattende hashhandel

Aarhus

Dagens corona-tal: Aarhus nærmer sig nyt rundt tal

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Debat

Ergoterapeuterne opfordrer: Hold op med at tænke i sygeplejersker, tænk i patienter

Aarhus

Se video: Flere end 100 sygeplejersker udtrykte deres utilfredshed med arbejdsforholdene

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Alarm 112

Indbrud i smykkebutik i Bruuns Galleri: Truede centervagt med kniv

Aarhus For abonnenter

Parcelhuse med særlige historier: Søren og Jettes hus er på forsiden af en ny bog om arkitektur

Erhverv

Farvel til jobbet: Så mange århusianere har søgt Arne-pension

Annonce