Annonce
Østjylland

Er du træt af stigereoler i gæsteværelset: Makkerpar laver væksthus for lokale webshops

Henning Petersen (tv.) og Jonathan Bräuner Delfs har allerede kontakt til flere webshop-ejere, som overvejer at flytte deres forretning til Boulstrup. Foto: Carina Mayner
Henning Petersen og Jonathan Bräuner Delfs er ved at indrette det tidligere SL Rens i Boulstrup til en fælles base for ejere af mindre og halvstore webshops.

Boulstrup: Efter at have stået tomt i fire år samt have gennemgået en større rensning af forurenet jord, kommer der nu atter liv i det tidligere SL Rens på Stationsvej 11 i Boulstrup.

Fremtidens lejere bliver lokale webshop-ejere, der er trætte af at arbejde hjemmefra, som mangler lagerplads eller som måske blot har brug for at sparre med andre.

Engang rummede bygningerne på Stationsvej 11 i Boulstrup administrationen for et renseri, men nu etableres der et væksthus for små og halvstore online-virksomheder. Privatfoto 

Renseriet og de tilhørende administrationsbygninger er blevet solgt til Henning Petersen fra Hou, og sammen med Jonathan Bräuner Delfs fra Dyngby er han ved at lægge sidste hånd på indretningen af "væksthuset", som allerede omfatter et stort kontorlandskab med plads til 14 skriveborde, konferencelokaler, kantine samt 1500 kvadratmeter lager fordelt på opvarmede og nyrenoverede rum samt en større hal med plads til de noget større produkter.

Annonce

De to ejere af E-hub, som virksomheden hedder, ved ikke helt præcis, hvem af dem der står bag ideen, men sammen udgør de et godt team, når det handler om at hjælpe indehavere af webshops på vej: Henning Petersen har tidligere ejet MyLocker.dk, Dit Pulterkammer og Hou Strandcamping og fokuserer i dag på virksomheden HusVentilation ApS samt nu også E-hub.

Jonathan Bräuner Delfs har tidligere været indehaver af blandt andet webshoppen SpilCompagniet.dk og Novia.dk. I dag driver han Search Company ApS, som hjælper virksomheder med synlighed på nettet.

Det store kontorlokale står endnu tomt, men der er plads til 14 store skriveborde. Privatfoto

- Vi tror på, at vi her på renseriet kan skabe et væksthus, hvor både nye og allerede eksisterende webshop-ejere kan blive en del af et fællesskab, hvis de ønsker det. For eksempel kan man snakke sammen om at skaffe sig nogle bedre fragtpriser, ligesom de fysiske rammer lægger op til sparring. Desuden kan vi arrangere temaaftener, hvor vi for eksempel taler mere generelt om e-handel, siger Jonathan Bräuner Delfs, der også er med i det fællesskab for webshopejere, som findes i UdviklingOdder-regi. Her han fået kontakt til flere, som overvejer at flytte til Boulstrup.


Vi har i flere omgange forsøgt at få private til at etablere et fællesskab for webshops, så vi byder E-Hubben hjertelig velkommen.

Karsten Geertsen, udviklingschef i UdviklingOdder


Det håber jeg i hvert fald, siger han.

Behovet er der

Det samme gør Karsten Geertsen, der er udviklingschef i UdviklingOdder, og som i de senere år har haft kontakt til en del webshopejere, som har været tynget af at stå helt alene med deres forretning.

Væksthus ligger på berygtet - men ren jord

SL rens lå i Boulstrup fra 1983-2011, da virksomheden blev købt af koncernen De Forenede Dampvaskerier A/S.

Med i handelen var dog hverken bygninger eller grunden, som allerede dengang var så forurenet, at ansatte i regionens miljøafdeling holdt tæt øje med grundvandet. Det førte i februar 2020 til en større oprensning af jorden med deltagelse af Odder Kommune, Region Midtjylland og miljøvirksomheden Krüger.

Da det endelige regnskab blev gjort op, havde oprensningen kostet 14 millioner skattekroner, idet ingen kunne stilles til ansvar for forureningen, fordi de til enhver tid gældende regler var blevet overholdt.

Eftersom De Forenede Dampvaskerier A/S flyttede ud i 2017, har bygningerne stået tomme i en årrække. De blev dog frisket gevaldigt op efter rensningen af jorden i kælderen og omkring bygningerne, så de i dag fremstår nyrenoverede.

- Vi har i flere omgange forsøgt at få private til at etablere et fællesskab for webshops, så vi byder E-Hubben hjertelig velkommen - og ser frem til øget fokus på nethandel. Nu kan ejerne  flytte ind i et fællesskab, hvor de kan vælge at drive forretningen helt alene – eller de kan benytte sig af de rådgivere, som allerede er på vej til Boulstrup. Under alle omstændigheder får de her kolleger, som de kan sparre sig med i kantinen – og det betyder meget mere, end vi går og tror, siger han.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Belgierne er klar med gestus mod Danmark: Verdens bedste landshold vil hylde Christian Eriksen

Annonce