Annoncørbetalt indhold

Er en biopejs det nye foretrukne ildsted?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indholdAnnonce

Elsker du hyggen ved en rigtig flamme, der flimrer og knitrer under kolde vinteraftener? Måske overvejer du at få installeret en pejs, men er bekymret for miljøbelastningen? Måske er det tid til at overveje fordele og ulemper ved en biopejs i stedet? For mange af os rummer ild en evig fascination. Det er svært at komme udenom – uanset om det er brændeovne, biopejse eller udendørs bålsteder. Men - lad os se det i øjnene - uanset den øjeblikkelige "hygge" af en rigtig flamme, er der ulempe ved dem alle. Det gælder eksempelvis installationen, rengøringen, reguleringen af temperaturen og den konstante vedligeholdelse.

Den skønne miljøvenlige ild

Hvis du vil have skønheden ved en brændeild uden alt det rod eller den eksistentielle skyld i at brænde fossile brændstoffer, kan du måske overveje en pejs til bioethanol. Denne artikel handler om fordele og ulemper ved naturlige pejse i hjemmet. Og vi vil undersøge, hvordan biopejse tilbyder nye fleksible og miljøvenlige muligheder, som du sandsynligvis ikke var klar over, var tilgængelige.

Brændeovnen er vidunderlig

Der er ingen tvivl om, at brændeovnen i 2022 er de fleste forbrugeres favorit. Den kan altså stadig noget. De fungerer fabelagtige som midtpunkt i ethvert rum, der tillader en enorm mængde varme og den usammenlignelige knitren og pop af brænde. Heldigvis går det meste af ildlugten går op i skorstenen, men der er ikke noget som den let røgede aroma, der driver gennem stuen og virkelig giver en ægte følelse af dansk hygge, når det er mørkt og koldt udenfor. Brændeovne kommer i en bred vifte af stilarter, og de synes stadig at være den ægte pejs.

En ulempe ved brændeovnen kan være, at det ikke er 100 % effektivt, da en stor del af varmen går direkte op i skorstenen. Set ud fra et miljøvenligt synspunkt mener politikere også, at brændeovnen volder udfordringer, hvilket Ole Christensen fra Stiften tidligere har skrevet om i et debatindlæg: Brændeovne burde forbydes: Hvorfor bruger vi stadig denne fortidige energikilde?

En anden udfordring kan være, at du netop har brug for en skorsten til en brændeovn, hvilket ikke gør sig gældende ved andre pejse såsom biopejse, elektriske pejs og hybridpejse. En gaspejs kræver heller ikke en skorsten, men derimod et aftræk, hvor den kan komme af med afgasser og få ny ilt ind til pejsen.

Fordele ved bioethanol

Folk har en tendens til at foretrække bioethanol pejse frem for træ eller kul på grund af det miljøvenlige aspekt: bioethanol producerer ikke af de giftige dampe, som er forbundet med fossile brændstoffer. Bioethanol er et plantebaseret brændstof fremstillet af biprodukter fra sukkerrør, majs og mais. I teorien er bioethanol kulstofneutral, fordi afgrøderne optager kuldioxid fra luften, mens de vokser. Derfor er biopejsen det grønne alternativ.

Dog har du ikke mulighed for at få den helt autentiske flamme, som er kendetegnet ved brændeovn. Der kan dog købes en række forskellige dekorationsprodukter til biopejse, som er naturlignende brænde, sten eller skærver.

Netop fordi biopejse ikke kræver skorsten eller aftræk, tilbydes stor fleksibilitet ved disse pejse: du kan installere din bioethanolpejs hvor som helst, fordi den ikke kræver et aftræk. Du kan endda vælge at lade din en fritstående biopejs og flytte den rundt i huset, når du har brug for det. Biopejsen er den grønne pejs, og er helt sikkert et alternativ, der er komme for at blive.Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.