Annonce
Horsens

Er halloween et hyggeligt indslag - eller har vi nok i fastelavn? Se læsernes bud

En herlig tradition til glæde for børn og voksne eller en amerikansk import, vi godt kunne undvære? Se læsernes bud på halloween. Arkivfoto: Martin Ravn

Horsens: I Danmark har vi i mange år haft allehelgensdag, uden at den er blevet markeret andre steder end i kirken. I de senere år har halloween-traditionen vundet indpas her - med fejring 31. oktober om aftenen.

Vi har spurgt Horsens Folkeblads følgere på Facebook: Hvad synes du om, at en amerikansk helligdag er blevet så markant i Danmark?

Her en række af svarene:

Annonce

Sarah Thastum Mc Creesh:

Det giver anledning til gode aktiviteter med børnene i en ellers mørk årstid.

Annonce

Berit Dyveke Søndergaard Kromann, Horsens:

Hos os er halloween en, speciel dag, da det er min søns fødselsdag, så vi fejrer begge dele og synes, at det er hyggeligt, at så mange familier hygger sig med at lave græskar.

Annonce

Hanne Biltoft Hansen, Vinten, Vejle:

Vi elsker halloween og pynter op, men jeg bruger ikke mange penge på det, da jeg laver det meste selv og er kreativ med genbrugsting. For os er halloween blevet en tradition, og traditioner er gode.

Annonce

Bent Bjørnholt Tjelum, Horsens:

Halloween er et poppet amerikansk event, og det har intet med allehelgensaften at gøre, der i Danmark er en mindeaften og respekt for de afdøde...

Annonce

Kætil Rokkjær, Brædstrup:

Halloween er endnu en højtid, hvor børn og voksne mødes på et plan, hvor eventyr, historie, kreativitet og sameksistens mødes i et fantastisk fællesskab. Børn elsker den kontakt, diverse traditioner afstedkommer. Og forældre vil også kunne mærke de bånd, der styrkes, hvis og så fremt du lige skruer tempoet ned i nuet og mærker efter.

Annonce

Laila Petersen:

Vi boede mange år i England, og da vi flyttede til Danmark for 15 år siden, fik vi venner og familie til at sende halloween-pynt til os, da det var umuligt at opdrive andet end et par forkølede græskar. Mine børn troede i flere år, at grunden til, at der kom mere og mere halloween her i landet, var, at VI gik rundt og spurgte efter det! Jeg synes vældig godt om både fastelavn og halloween og synes bestemt ikke, at de er det samme. Allehelgensdag som religiøs dag havde jeg aldrig hørt om, før jeg flyttede til England. Men jeg mindes, at vi forsøgte at udhule roer og sætte lys i, da jeg var barn - det havde min farmor fortalt os om. Det var ikke bare noget, vi havde set i "Radiserne". Det er fint for mig at tage det bedste fra traditioner og skikke fra forskellige steder og blande dem med dem, jeg selv kender. De kommer jo også forskellige steder fra. Det eneste problem, jeg har med halloween i Danmark, er, at det er flyttet til efterårsferien, så det er overstået, før det egentlig finder sted...

Annonce

Dorthe Berner Madsen, Løsning:

Jeg er faktisk ligeglad, men jeg synes, de orange farver passer fint til efteråret.

Jeanette Vissing Dammann, Horsens:

Jeg kan godt lide det. Gad godt at pynte op også, men jeg gider ikke være tvangsindlagt til at få besøg af børn, der skal have penge. Den slags stoppede i takt med, at børn blev mere flabede og bekendt med mobile pay.

Mette Bie Kristensen, Horsens:

Halloween er ikke en dansk tradition, ligesom valentinsdag heller ikke er det. Det kan de holde for sig selv - vi har fastelavn. Og halloween og allehelgen er ikke det samme, det er en dag, vi mindes dem, vi har mistet.

Henrik Damme, Horsens:

Vi har fastelavn - det må sgu være nok!

Anette Erichsen:

Jeg synes, det er ok med halloween, men jeg synes, danskernes såkaldte halloween er fastelavn. Fastelavn burde vi værne om - som amerikanerne om deres halloween.

Marianne Thuesen, Horsens:

Jeg bryder mig ikke om amerikanske traditioner. Halloween er ikke dansk. Basta.

Per Nielsen, Horsens:

Tjah, det tyske juletræ har da også fået en vis udbredelse. Og den romerske nytårsspøg der blev til aprilsnar.

Inge-Lise Askhøj:

Jeg støtter det ikke. Vi har fastelavn, så det er fint for os.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Der er noget ravruskende galt: Læserstorm satte avisen på sporet af fejl i corona-udmelding fra Sundhedsstyrelsen

Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

AGF For abonnenter

Kampen kort: Når tilskuerne er på plads i Aarhus, ligner AGF et helt andet hold

Annonce