Annonce
Aarhus

Er I klar, Aarhus? 32 dage med fest begynder nu

Værsgo, kom bare an. Kunstnerisk chef i Musikhuset Jeppe Uggerhøj (til venstre) og Kristian Gislason fra Futurelive har scene og siddepladser med elegant overdækning klar. Nu venter de bare på publikum. Foto: Hans Petersen
Koncerter, EM-fodbold, comedy, film og mad i parken foran Musikhuset - underholdning for alle aldersklasser med 105 arrangementer.

AARHUS: Nu åbner Aarhus for alvor, og den kommende tid bliver en fest for dem, der vil. I 32 dage bliver der liv og glade dage i parken ved Musikhuset. Der er noget for alle aldersklasser, og ingen behøver frygte coronasmitte. Alle forholdsregler er taget.

Koncerter, EM-fodbold, film og mad er på programmet, og også børnene kan deltage med særlige arrangementer.

Det begynder torsdag aften 10. juni med koncert med Peter Sommer & Tiggerne, og dagen efter, fredag, med Annika Aakjær og Aura Dione. Og så er der selvfølgelig landskamp på storskærm på lørdag, når Danmark møder Finland klokken 18 i København.

Annonce

Alle sejl sat til

- Vi har sat alle sejl til og sørget for, at folk er adskilt i sektioner. Lige nu er højeste deltagertal  to gange 500, altså 1000 samtidig pr. gang, men jeg understreger, at når det foregår på scenen, er  publikum delt op i to sektioner med 500 i hver med hver sin indgang, hver sine bar og hver sine toiletter, forklarer Kristian Gislason fra Futurelive, der står bag det hele sammen med spillestedet Train og Musikhuset Aarhus.


Vi har tænkt på alle aldersklasser fra børn til de ældste medborgere.

Kristian Gislason


- Vi har vist tænkt på alt, og se her. Vi er også miljøvenlige, siger Kristian Gislason og hiver et plastickrus, der kan vaskes og genbruges frem, fra lageret ved baren i A-sektionen.

Ved optrædener på scenen skal alle have billet. Til fodboldkampene på kæmpeskærmen koster de 30 kroner plus 10 kroner i gebyr ved hvert køb. Koncerterne er andre priser, fra 250 til 410 kroner. Det kan ses på www.aarhusaabnerop.dk, hvor hele programmet også kan læses. De sidste aftaler er netop kommet på plads.

Annonce

Trynet i 14 måneder

- Nu er folk blev trynet af corona i 14 måneder, så vi skal have gang i den, og vi har tænkt på alle aldersklasser fra børn til de ældste medborgere. Børnene kan for eksempel opleve MGP-solister, Hr. Skæg og figurer fra Ramasjang, siger Kristian Gislason.

En eftermiddag kommer tre stand-up komikere i hver 30 minutter. Det er Lars Hjortshøj, Andreas Bo og Kasper Porsdal.

Stedet foran Musikhuset er tæt på at være færdig indrettet, og det ser strømlinet ud. Scenen er sat op, og alle de sorte plasticstole er overdækket af et elegant plastictag, som er hentet i Tyskland. 750 kan sidde under det i tørvejr og i ly for den værste sol. Overdækningens diameter er 32 meter, og der er ikke den store risiko for, at den forsvinder i en storm. Det skal blæse mere end 27 meter i sekundet, før den letter.

Annonce

Loungeområde

Et loungeområde ved siden af A- og B-sæderne er mere luksuriøst. Der er skabt siddepladser af paller med hynder, og der er åbent hver dag kl. 11-23. Her kan både købes mad og drikkevarer, for eksempel pil-selv-rejer og paella, der kan bestilles på forhånd.

- Vi kalder det "Bold og burger", fordi vi sætter syv tv-skærme op, hvor man kan se fodbold. Og bevillingsnævnet har været meget samarbejdsvilligt, så stedet bliver betragtet som udeservering, siger Kristian Gislason.

Annonce

105 arrangementer

- Sidste dag er 11. juli, og vi leverer 105 arrangementer på 32 dage, så der bliver noget at opleve, siger Kristian Gislason og tilføjer:

Allerede på mandag formiddag bliver der sat flere billetter til salg, fordi restriktionerne bliver reduceret yderligere.

Loungeområdet er åbent kl. 11-23 hver dag. Tanja Louise Printz i teltet er medabejder hos arrangøren Futurelive. Spiselauget fra Godsbanen leverer mad og drikkevarer. Foto: Hans Petersen
Pallebænke med lækre hynder er gode at sidde på i loungeområdet, hvor der bliver vist fodbold på flere skærme. Kristian Gislason viser det miljøvenlige drikkekrus, der er af plastic og kan vaskes og bruges igen. Foto: Hans Petersen
Jeppe Uggerhøj fra Musikhuset (til venstre) og Kristian Gislason fra Futurelive har arbejdet sammen med spillestedet Train om arrangementerne. Foto: Hans Petersen
Peter Sommer & Tiggerne optræder torsdag aften. Foto: Michael Bager/Ritzau Scanpix

Aarhus Åbner Op

Aarhus Åbner Op er en hel måned med fodbold, mad, børneshows, comedy og koncerter i Musikhusetparken.

Torsdag 10. juni: Koncert med Peter Sommer & Tiggerne

Fredag 11. juni: Koncert med Annika Aakjær + Aura Dione

Torsdag 24. juni: Comedy med Lars Hjortshøj, Andreas bo og Kasper Porsdal.
Koncert med Marie Key + Carl Emil Petersen

Fredag 25. juni: Comedy med Anders L. Madsen og Jan Hellesøe
Koncert med Tak Rock (gratis)

Desuden venter koncerter med Thomas Dybdahl, Bo Kaspers Orkester, Hugorm, Phlake, Baest, Drew Sycamore, Tim Christensen samt Fyr og Flamme senere på sommeren.

Se resten af programmet på aarhusaabnerop.dk

Annika Aakjær optræder sammen med Aura Dione fredag aften. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Annonce
Aarhus For abonnenter

Tag bare hunden med selv om det er farligt: Minister afviser hundeforbud ved kvæg i nationalparkerne

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nu sker der noget: Kameraer i dødskryds på vej

Aarhus For abonnenter

Naboer om støj fra Botanisk Have: Nye regler blev brudt i weekenden

Aarhus

Frygter du den? Da Jerntæppet faldt, drog ulvene mod Jylland

Aarhus

Efter påkørsel af politibetjent: Sådan vil kommunen bremse vanvidskørsel på Silkeborgvej

Aarhus For abonnenter

Et hus, vi er stolte af. Nej! En voldtægt af byens skyline: Danmarks højeste skyskraber vedtaget efter ilter debat

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

50 år: Arbejdshest repræsenterede Danmark ved fem slutrunder

Aarhus

Århusianske bilister bumpede afsted: Tankstation i kæmpebrøler

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark For abonnenter

Efter 15 år i søgelyset: Berygtet omskæringslæge er sat ud af spil

Aarhus

Farvel til mundbindet: Halvanden uge efter er corona-tallene stadig i bund

Annonce