Annonce
Debat

Er løgnen blevet en besættelse for dig, Inger Støjberg?

Niels Graverholt anklager Inger Støjberg for at overdrive omkring antallet af de flygtninge, der opførte sig truede over for hende forleden. Arkivfoto
Annonce

Overfald. Din beretning om dine oplevelser på Sjælsmark Kaserne forleden vidner ikke om megen respekt for sandheden.

For det første var der overhovedet ikke 40 flygtninge omkring dig, som du påstår. Selvom jeg har gennemset to forskellige TV-udgaver tre-fire gange, er det ikke lykkedes mig at få øje på mere end cirka 10 flygtninge, og Mustafa Jaf, hvis familie du besøgte, siger, at din udlægning er helt overdrevet, at der overhovedet ikke var så mange - og at der kun var to kvinder, som forsøgte at komme i tale med dig. Og at alle andre forholdt sig roligt og faktisk forsøgte at stoppe de to kvinder.

Alligevel fortæller du bagefter, at situationen udviklede sig voldsomt. Hvad var det, der var voldsomt? Er det voldsomt, at to desperate mødre, som kæmper for deres børns sikkerhed og fremtid, råber på dig for at få lov at fortælle om deres situation i det fængsel, du har anbragt dem i - med meget dårligere forhold end vi byder kriminelle i fængslerne?

Direktør Rasmus Kjeldahl fra Børns Vilkår udtaler, at forholdene, der er uforsvarlige for børn, som i forvejen er skadet på sjælen af oplevelser, som intet barn burde udsættes for.

På din Facebook skriver du: "Jeg vil gerne sige både livvagter og ministerchaufføren en meget stor tak for indsatsen. Uden jer kunne det være endt helt anderledes galt." Hvordan skulle det være gået galt? Ved at du havde været nødt til at høre de to desperate mødre fortælle om forholdene i lejren?

Jamen, ville du ikke bare have nydt at høre om det? At dømme efter rædslen i dine øjne er det godt, at du ikke kommer til at opleve noget, der bare minder om det, du sender flygtninge og deres børn hjem til. Du siger ganske vist igen og igen, at det er sikkert i deres hjemlande.

Det fik vi også for et par år siden at vide om Mogadishu, da en gruppe af dine embedsmænd kom hjem efter at have været dernede for at undersøge forholdene. Kan du huske, hvor de opholdt sig dernede, Inger Støjbjerg? De opholdt sig såmænd i lufthavnen hele tiden - fordi de ikke turde gå udenfor. Men bagefter fortalte du frejdigt, at det var helt ufarligt at sende somaliske flygtninge hjem. Jeg startede med at spørge, hvorfor du lyver. For det har du jo ikke behov for. Alle borgerlige vælgere - inklusive socialdemokraterne - bakker dig jo op, uanset hvordan du behandler de mennesker, som kommer her for at finde beskyttelse.

Så der er ingen grund til at lyve og mistænkeliggøre dem for at legitimere din behandling af dem. Ligesom Trumps støtter er dine støtter sikkert også ligeglade med, om du taler sandt eller lyver. Men det er måske blevet besættelse for dig?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Handelsgymnasium i Viby sender 1.100 elever hjem: Coronasmitte lukker endnu et uddannelsessted i Aarhus

Aarhus

Coronasmitte: Marselisborg Gymnasium sender alle elever hjem resten af ugen

Annonce