Annonce
Østjylland

Er mundbind falsk sikkerhed?

Ole Lund. Privatfoto
Annonce

Læserbrev: Sundhedsstyrelsens Søren Brostrøm har netop udsendt en anbefaling om, at det er en god idé, at bruge mundbind på steder, hvor der er mange samlet, eksempelvis i den offentlige transport.

Nu er det så lige, en helt almindelig borger tænker… Er det nu igen noget ”københavneri” og lidt ”hovsa-løsninger”, der kommer fra styrelsen og måske sanktioneret af en ”mavefornemmelse” hos vores alle sammens sundhedsminister Magnus Heunicke.

Er det sund fornuft eller falsk sikkerhed at bruge mundbind, kan man jo godt sådan i sit stille sind tænke.

Det næste, man må spørge sig om, er jo, om mundbind nu også virker, og hvad de virker imod. Fakta er ifølge virologer, at mundbind er mere skadelige, hvis de bliver fugtige og snaskede i forhold til spredning af vira. Så hvornår er det for snasket og fugtigt til at have på, ja, det savner man som helt almindelig borger et svar på.

Der anbefales i øst og vest i forhold til konstruktion af mundbind, og alt er bare supergodt, når bare næse og mund er lukket inde, men er det nu sandheden?


Ser vi på de lande, hvor mundbind er påbudt, f.eks. Spanien, er der jo ikke opløftende nyt derfra, desværre.

Ole Lund


Det er jo ingen, som pt. har bevist, at spredning af covid-19 er blevet begrænset ved brug af mundbind, og ser vi på de lande, hvor mundbind er påbudt, f.eks. Spanien, er der jo ikke opløftende nyt derfra, desværre.

Der er heller ingen lærde sundhedspersoner, som har fortalt os helt almindelige borgere, hvilke sundhedsmæssige konsekvenser det har at bruge mundbind igennem længere tid, og hvad vi i særlig grad skal tage os i agt for ved brug af mundbind. Vi helt almindelige borgere savner, også her, svar fra den øverste ansvarlige, nemlig sundhedsministeren.

Fakta er at, at der er en lille stigning i smitten her i landet, men vil brug af mundbind forhindre det?

Som helt almindelig borger kan man da godt tænke: Hvor blev den sunde fornuft af i forhold til at holde afstand og ikke mindst sørge for, at den gode håndhygiejne bibeholdes. For det ved vi hjælper - og det skader jo ikke at bruge den sunde fornuft, med eller uden mundbind.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trist konklusion efter undersøgelse af omsorgssvigt: Plejen af de ældre har i årevis manglet fokus

Danmark

Tilstandsrapport for huset Europa

Aarhus

René blev tilbageholdt for ikke at gå med mundbind: Hvor går grænsen for vagternes beføjelser?

Aarhus

Århusianer ny formand for landets lærere

Aarhus

Ansvaret for plejesvigt er placeret: Det skal nye kræfter ind i topledelsen af ældreområdet i Aarhus

Annonce