Annonce
AGF

Er tomme tribuner i Aarhus en fordel for AGF eller Randers? - Det ved jeg sgu ikke

AGF-spillerne knokler på træningsbanen for at blive klar til genstarten på Superligaen. Fredag spillede de en intern træningskamp, og på torsdag venter så Randers FC i det udsatte Superliga-opgør. Foto: Axel Schütt
AGF-cheftræner David Nielsen forudser, at samtlige kampe i de første uger af Superliga-genstarten bliver helt tætte. Ingen ved jo, hvor de står efter pausen, lyder det.
Annonce

FODBOLD: På torsdag gælder det: AGF møder Randers FC på Ceres Park i genpremieren på Superligaen.

Alle øjne vil blive rettet mod Aarhus: Mod spillernes parathed og fysiske formåen, kvaliteten af spillet og de tomme tribuner, der nu alligevel ikke vil være helt tomme, da både AGF -og Randers-fans via skærme virtuelt vil forsøge at piske en stemning op.

Helt det samme som reelt fysisk fremmøde bliver det dog ikke, så hvem er det egentlig en fordel for inde på banen: Hjemmeholdet eller gæsterne?

- Vi aner jo ingenting, så det ved jeg sgu ikke. Det handler om, at vi skal være klar til at spille mod Randers. Og så må vi se. Vi skal kunne præstere med og uden tilskuere. Der er kampe, hvor vi siger ’i dag kunne vi godt have brugt vores fans’, og så er der andre kampe, hvor vi måske vinder og vil sige ’hold kæft, hvor er det stærkt, at vi kan spille i det her. Hvor er vi bare mentalt gode’. Hvordan det bliver mod Randers, ved vi ikke, lyder det fra AGF-cheftræner David Nielsen.

Han trækker på skuldrene.

- Der er jo ikke tilskuere. Det må vi bare forholde os til. Vi har allerede prøvet det i en runde i ligaen, og sådan er fodbold over hele verden. Det er fodbold denne her sommer. Der er INGEN tilskuere. Så det er jo ikke sådan, at vi bagefter kan stå og sige ’hold kæft, hvis vi havde haft tilskuere til kampen, havde jeg da ramt den og den aflevering’. Der er omvendt også spillere, der bliver ekstra nervøse, når der er mange tilskuere, siger han.

Annonce

Kommer til at se hinanden an

David Nielsen forudser, at de resterende grundspilskampe – to runder plus ovennævnte udsatte opgør – bliver afgjort på marginaler, bliver kampe, hvor holdene langt hen ad vejen følges ad med knirkende rust i leddene.

- Jeg tror, det bliver tætte kampe, vi får at se i Superligaen. Og det gælder samtlige kampe, der bliver spillet.

Fordi, der ikke er de der ydre faktorer som for eksempel presset fra et hjemmepublikum, der spiller ind?

- Nej, fordi alle har ligget stille. Og alle vil formentlig, alt efter hvor man ligger i tabellen, forsøge at gå ud og skabe en jævn fodboldkamp. Det er meget naturligt, når genstarten er omgærdet af så meget usikkerhed. Der er ikke så mange hold, der bare skal ud og angribe. Der er vel kun Randers og så de nederste hold, der for alvor skal jagte noget, kommer det fra David Nielsen.

For ham er det som at skulle starte på en helt ny sæson, hvor ingen ved, hvor de andre står. Derfor er der få hold, hvis nogle overhovedet, der vil komme farende ud fra første fløjt.

- Vi har kun spillet tre kampe i det her forår. Tre fodboldkampe. Så det er jo ikke sådan, at vi kom fra at have spillet 12 kampe, da vi gik på pause. Vi var lige startet op igen. Så det her er som en helt ny sæson. Men vi skal alligevel i gang igen der, hvor alt skal afgøres, hvor det hele kulminerer. Det er specielt.

Når alt kommer til alt, handler det om tre point. AGF kan med en sejr eller uafgjort endegyldigt sikre sig en plads i top seks. Randers kan med fuld gevinst i Aarhus kaste det hele op i luften igen.

- Det er egentlig meget simpelt for os. Det handler om at spille den kamp, der ligger først for. Og det er Randers. Spillerne er jo også vanvittigt spændte på, hvor de står i forhold til de andre. Det bliver bare godt at komme i gang igen. Vi kigger ikke på ’hvis og hvis’, men på at slå Randers, siger Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Borgmester til rådmand: Træk selv fogedforbud tilbage i plejesag

Aarhus

Rådmand vil droppe fogedforbuddet mod dokumentar: Samtidig trækkes politianmeldelsen af TV2 tilbage

AGF For abonnenter

Bagkanten: Hvem når bolden først? AGF står formmæssigt stærkest inden 'sølvfinale' i Parken

Annonce