Annonce
Debat

Er unge bare bænkevarmere?

Vi kan som to tidl. børn- og ungebyrådsmedlemmer nikke gendkendende til de tanker, det nuværende børn og ungebyråd har, om at de ikke føler sig lyttet til.

Dog fik vi unge skøjtebanen tilbage og har haft indflydelse på ungdomskulturhuset, hvilket også er vigtigt at nævne i debatten, men lige så snart det har at gøre med andet end vores, unges, fritidsaktivitetsmuligheder i Aarhus at gøre og i stedet handler om folkeskolen, så sætter »det voksne byråd« desværre ørepropper i.

Annonce

I vores tid som medlemmer i børn- og unge byrådet foreslog vi f.eks. bedre UU-vejledning i folkeskolerne og mere motion i skolerne - men fik ingen af delene.

Forslaget om mere motion i folkeskolen gav ikke »det voksne byråd« anledning til at lancere nye initiativer; i stedet refererede de blot til en allerede eksisterende hjemmeside - og det er kun mere aktuelt med skolereformen.

Ligeledes blev vores forslag om bedre UU-vejledning, som politikeren ellers tilkendegav, at de var enige i, aldrig til virkelighed - for der kom trods enigheden aldrig handling, og penge, på bordet. Derfor er UU-vejledningen den dag i dag stadig ligeså mangelfuld, som den var, da vi foreslå at opprioritere den, hvilket fører til, at mange unge desværre ender med at træffe et forkert valg.

Det samme problem - at der aldrig kommer handling bag politikernes ord - kan man se, at de nuværende børn- og ungebyrådsmedlemmer har. Lige så snart forslagene omhandler folkeskolen, så lytter politikerne, men de handler ikke. Og det til trods for, at vi netop stillede op til børn- og ungebyrådet for at forbedre folkeskolen; det område, som vi må siges at være eksperter inden for. Derfor er det også uacceptabelt, at »det voksne byråd« vender det døve øre til og lukker pengepungen, når snakker falder på folkeskolen, hvor det netop er de 31 valgte børn- og ungebyrådsmedlemmer, som er eksperter.

Held og lykke herfra, vi støtter jer i kampen, og håber, at »det voksne byråd« en dag vågner op og begynder at handle på børn- og ungebyrådets forslag om folkeskolen.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce