Annonce
Aarhus

Erbs var publikums suveræne favorit

Lisbeth Bachmann overrakte prisen på 10.000 kroner fra Aarhuus Stiftstidendes Fond og Johnny Erbs var glad. Foto: Hans Petersen
Johnny Erbs tog til Aarhus fra Vinderup og blev uddannet kunstner. Nu jubler folk over hans malerier.

AARHUS: Johnny Erbs blev en suveræn vinder, da publikum skulle afgøre, hvem der var bedst.

Den vestjyske maler fik onsdag aften Publikumsprisen for udstillerne på både KP19 og Spring19, de to påskeudstillinger i Kunsthal Aarhus. På sidstedagen overrakte Lisbeth Bachmann, der selv er kunstner og formand for Kunstnernes Påskeudstilling, prisen til Johnny Schmidt Erbs.

Ud over æren og hæderen var der 10.000 kroner doneret af Aarhuus Stiftstidendes Fond.

- Jeg er overvældet. Det havde jeg ikke regnet med. Det er fantastisk, sagde vinderen, der mente, at pengene skal gå til materialer til nye værker.

Med 95 af i alt 616 afgivne stemmer fik Johnny Erbs langt mere end dobbelt så mange stemmer som nummer to. Det var Janne Mikkelsen med 37 stemmer.

Vinderen af KP-prisen, som blev uddelt ved åbningen, David Ramirez Gomez, endte på fjerdepladsen med 32 stemmer, lige overgået af Clara Denmark med 33.

Med KP-prisen fik Gomez også 10.000 kroner fra Aarhuus Stiftstidendes Fond.

Johnny Erbs

Johnny Schmidt Erbs er født i 1979 i Middelfart. Han bor og arbejder i Vinderup ved Holstebro.

Han gik på skolen for billedkunst i Valby 1998-2000 og Århus Kunstakademi 2006-2010. Herefter værksted i Aarhus, indtil han rykkede tilbage til Vidnerup. Har uddannet sig til datamatiker.
Har blandt andet modtaget KS prisen på Kunstnernes Sommerudstilling i Tistrup i 2009.

Har modtaget Jens Ejnar og Johanne Larsens Fonds rejselegat.

Kreativt miljø

Johnny Erbs er 40 år og bor og arbejder i Vinderup ved Holstebro. Han er uddannet i Aarhus og havde en årrække værksted i byen.

Efter at have gået på Skolen for Billedkunst i Valby 1998-2000 gjorde Erbs virkelig alvor af sin trang til at blive kunstner, da han i 2006 kom ind på den fireårige uddannelse på Århus Kunstakademi i Vestergade. Her nød han godt af undervisningen fra Anette Olesen, Dick Nyhus og Else Ploug Isaksen.

Han gik på hold med Søren Sejr, Søren Romby og Lone Skovgård, og efter uddannelsen gik de fire på jagt efter et fælles værksted. Det fandt de i Frederiks Allé 64, hvor en gruppe af kunstnere er samlet i Pakhus 64. Her inspirerede de hinanden. Erbs boede i Vinderup og kørte til Aarhus to-tre gange om ugen, og han udfoldede sig i det kreative, humørfyldte miljø.

For to-tre år siden flyttede Søren Sejr værksted til KH7 i Sydhavnsgade i Aarhus, og Johnny Erbs fandt et værksted hos en håndværksmester i Vinderup. Her laver han sin kunst i dag. De seneste år har han taget sig tid til også at tage en uddannelse som datamatiker.

Kollegaen Søren Romby glæder sig over prisen til Johnny Erbs.

- Han er et stort talent, og det er virkelig fortjent. Jeg håber, en galleriejer får øjnene op for hans kunst, siger Søren Romby.

Annonce

Fem store malerier

Til Spring19 har Johnny Erbs leveret fem store oliemalerier på lærred. Han er optaget af dynamikken i modsætninger og i miljøbetingede placeringer, hvor han eksperimenterer med typer af fortællende billedsprog.

Johnny Erbs er før blevet hædret. Han fik KS prisen på Kunstnernes censurerede sommerudstilling i Tistrup i 2009, og han har modtaget Jens Ejnar og Johanne Larsens Fond rejselegat.

Han har været med på adskillige censurerede udstillinger.

De tre kunstnere på Spring19 er inviteret til at deltage, mens kunstnerne på KP19 har været gennem censur. Publikum har kunnet stemme på dem alle.

Inden prisoverrækkelsen talte Johnny Erbs med en anden kunstner, Mette Maibom, der står bag Pakhus 64 i Frederiks Allé, hvor Erbs havde værksted. Malerierne bag dem er Johnny Erbs. Foto: Hans Petersen
Annonce
AGF For abonnenter

Særligt område til AGFs stemningsfans, 'kvindemad' og storskærm i fanzone: Her er 11 ting, det nye stadion kommer til at indeholde

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Sara Slott bliver en del af Sportens Hall of Fame

Aarhus For abonnenter

Er der åbnet en 'stikker-linje' i ældreplejen? Vred rådmand kalder ny klagemulighed for udansk

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

Aarhus

Fødevarekontrollen kom tilbage efter flere måneder: Bananfluerne svirrede stadig rundt i køkkenet

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Aarhus For abonnenter

På fem år har otte mennesker mistet livet i Aarhus Havn: Far til druknet efterlyser mere sikkerhed

Debat

Danmark skal ud af EU: Nu samles vi til kamp for en ny afstemning

Alarm 112

26-årig mand dømt for voldtægt: Sendte nøgenbilleder af offer til flere venner

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Alarm 112

Serieindbrudstyv hærger et større område: Politiet har modtaget 40 anmeldelser om indbrud i biler i denne uge

Erhverv For abonnenter

Bundsgaard topper Stiftens Magtliste: Her er borgmesterens bud på, hvem der ellers er magtfulde i Aarhus

Aarhus

Emma og Emilie føler sig glemt af skole og regering: Hvornår begynder I at tage vores uddannelse lige så seriøst, som vi selv gør?

Annonce