Annonce
Aarhus

Erbs var publikums suveræne favorit

Lisbeth Bachmann overrakte prisen på 10.000 kroner fra Aarhuus Stiftstidendes Fond og Johnny Erbs var glad. Foto: Hans Petersen
Johnny Erbs tog til Aarhus fra Vinderup og blev uddannet kunstner. Nu jubler folk over hans malerier.
Annonce

AARHUS: Johnny Erbs blev en suveræn vinder, da publikum skulle afgøre, hvem der var bedst.

Den vestjyske maler fik onsdag aften Publikumsprisen for udstillerne på både KP19 og Spring19, de to påskeudstillinger i Kunsthal Aarhus. På sidstedagen overrakte Lisbeth Bachmann, der selv er kunstner og formand for Kunstnernes Påskeudstilling, prisen til Johnny Schmidt Erbs.

Ud over æren og hæderen var der 10.000 kroner doneret af Aarhuus Stiftstidendes Fond.

- Jeg er overvældet. Det havde jeg ikke regnet med. Det er fantastisk, sagde vinderen, der mente, at pengene skal gå til materialer til nye værker.

Med 95 af i alt 616 afgivne stemmer fik Johnny Erbs langt mere end dobbelt så mange stemmer som nummer to. Det var Janne Mikkelsen med 37 stemmer.

Vinderen af KP-prisen, som blev uddelt ved åbningen, David Ramirez Gomez, endte på fjerdepladsen med 32 stemmer, lige overgået af Clara Denmark med 33.

Med KP-prisen fik Gomez også 10.000 kroner fra Aarhuus Stiftstidendes Fond.

Johnny Erbs

Johnny Schmidt Erbs er født i 1979 i Middelfart. Han bor og arbejder i Vinderup ved Holstebro.

Han gik på skolen for billedkunst i Valby 1998-2000 og Århus Kunstakademi 2006-2010. Herefter værksted i Aarhus, indtil han rykkede tilbage til Vidnerup. Har uddannet sig til datamatiker.
Har blandt andet modtaget KS prisen på Kunstnernes Sommerudstilling i Tistrup i 2009.

Har modtaget Jens Ejnar og Johanne Larsens Fonds rejselegat.

Annonce

Kreativt miljø

Johnny Erbs er 40 år og bor og arbejder i Vinderup ved Holstebro. Han er uddannet i Aarhus og havde en årrække værksted i byen.

Efter at have gået på Skolen for Billedkunst i Valby 1998-2000 gjorde Erbs virkelig alvor af sin trang til at blive kunstner, da han i 2006 kom ind på den fireårige uddannelse på Århus Kunstakademi i Vestergade. Her nød han godt af undervisningen fra Anette Olesen, Dick Nyhus og Else Ploug Isaksen.

Han gik på hold med Søren Sejr, Søren Romby og Lone Skovgård, og efter uddannelsen gik de fire på jagt efter et fælles værksted. Det fandt de i Frederiks Allé 64, hvor en gruppe af kunstnere er samlet i Pakhus 64. Her inspirerede de hinanden. Erbs boede i Vinderup og kørte til Aarhus to-tre gange om ugen, og han udfoldede sig i det kreative, humørfyldte miljø.

For to-tre år siden flyttede Søren Sejr værksted til KH7 i Sydhavnsgade i Aarhus, og Johnny Erbs fandt et værksted hos en håndværksmester i Vinderup. Her laver han sin kunst i dag. De seneste år har han taget sig tid til også at tage en uddannelse som datamatiker.

Kollegaen Søren Romby glæder sig over prisen til Johnny Erbs.

- Han er et stort talent, og det er virkelig fortjent. Jeg håber, en galleriejer får øjnene op for hans kunst, siger Søren Romby.

Annonce

Fem store malerier

Til Spring19 har Johnny Erbs leveret fem store oliemalerier på lærred. Han er optaget af dynamikken i modsætninger og i miljøbetingede placeringer, hvor han eksperimenterer med typer af fortællende billedsprog.

Johnny Erbs er før blevet hædret. Han fik KS prisen på Kunstnernes censurerede sommerudstilling i Tistrup i 2009, og han har modtaget Jens Ejnar og Johanne Larsens Fond rejselegat.

Han har været med på adskillige censurerede udstillinger.

De tre kunstnere på Spring19 er inviteret til at deltage, mens kunstnerne på KP19 har været gennem censur. Publikum har kunnet stemme på dem alle.

Inden prisoverrækkelsen talte Johnny Erbs med en anden kunstner, Mette Maibom, der står bag Pakhus 64 i Frederiks Allé, hvor Erbs havde værksted. Malerierne bag dem er Johnny Erbs. Foto: Hans Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Annonce