Annonce
Aarhus

Erfaringer fra julen skal bruges i påsken i Den Gamle By

Annette Hoff fra Den Gamle By har skrevet om kaffens historie, så hun og bogen bliver aktuel til sommer. Foto: Kim Haugaard
Købstadmuseet i Aarhus går tæt på forskelige temaer og skruer op for arrangementer omkring højtiderne.

AARHUS: Jul i Den Gamle By er så eftertragtet, at købstadmuseet i Aarhus vil forsøge at overføre succesen til påsken.

- Erfaringerne fra julen er afsæt for at udvikle arrangementer omkring andre store højtider, og i 2020 vil vi kaste historisk lys på påsken, skriver direktør Thomas Bloch Ravn i museets årbog 2019.

Det vil ske over to uger fra weekenden inden palmesøndag til og med anden påskedag, 29. marts til 13. april.

- Vi begynder i det små og vil i de kommende år udvikle arrangementet, så det forhåbentlig kan blive en tradition for både skoler og familier, der ønsker at få fast grund under traditionerne. Vi vil afhøvle nutiden, så den bliver gennemsigtig, skriver Bloch Ravn med henvisning til et udtryk fra den franske mentalitetshistoriker Philippe Aries.

Hvert år i sommertiden vil museet belyse forskellige temaer, der giver museet aktualitet og rækker ud til et nyt publikum. I 2020 bliver der fokus på kaffens historie.

Annonce

Den Gamle By

Den Gamle By på Viborgvej i Aarhus var i 2018 den tredjemest besøgte attraktion i Aarhus med 546.485 gæster, kun overgået af Tivoli Friheden med 605.570 og Musikhuset Aarhus med 547.000 gæster.

Den Gamle By er Danmarks Købstadmuseum og et frilandsmuseum for bykultur.

Det er verdens første frilandsmuseum for købstædernes kultur og historie. Museet er opbygget som en gammel købstad med 75 huse hentet fra 25 forskellige byer i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Balanceplan - vi skal værne om de svageste

90 millioner kroner. Så meget står socialområdet til at skulle spare i den balanceplan, som rådmand Kristian Würtz (S) har fremlagt for byrådets partier. Det er besparelser, der vil gå umådeligt hårdt ud over vores svageste borgere. I skrivende stund foregår der politiske forhandlinger om planen. Jeg håber inderligt, at byrådets partier når til fornuft og i fællesskab finder frem til en løsning, så det ikke går så voldsomt ud over de af vores medborgere, der har det allersværest. For at give et eksempel står kommunens botilbud til at skulle spare 13 millioner kroner på driften, hvis balanceplanen gennemføres. Og det er vel at mærke i en sektor, der i forvejen er urimeligt hårdt presset. Vi risikerer, at det får fatale konsekvenser for vores medborgere med mentale lidelser eller fysiske handicap. For slet ikke at tale om personalet, der hver dag kæmper for at få enderne til at hænge sammen. Vilkårene for at udføre deres arbejde bliver kun svækket, hvis vi skærer ned på et tidspunkt, hvor der snarere er brug for flere investeringer frem for færre. Hvad med en fælles løsning? I en kommune som Aarhus bør det være en førsteprioritet, at vi værner om vores socialt udsatte borgere, hvad enten det er borgere med et fysisk handicap, en psykisk lidelse, misbrugsproblemer eller noget helt fjerde. Vores sociale sikkerhedsnet, som vi normalt sætter en dyd i at værne om, kommer simpelthen til at slå revner, hvis balanceplanen gennemføres med alle de besparelser, som er fremlagt. Men selvfølgelig nytter det ikke at fremsætte en klagesang uden at være villig til at finde pengene. For budgetterne på socialområdet er presset. Det skyldes betydelige merudgifter i hele den sociale sektor, fordi flere af vores medborgere har haft brug for hjælp, end forvaltningen havde forudset. Desværre er det en tendens i vores samfund, der vidner om, at flere og flere mennesker har brug for en hjælpende hånd i tilværelsen. Det er en stærkt bekymrende udvikling, som vi bliver nødt til at tage hånd om politisk. Derfor kunne det klæde byrådets partier at tage udviklingen på socialområdet alvorligt. Der er brug for, at alle hjælper til, så Aarhus Kommune ikke ender i socialpolitisk armod. Derfor opfordrer jeg politikerne til at gå til forhandlingerne med reelle forslag til, hvor pengene skal findes. For eksempel ville det være forbilledligt, hvis alle magistratsafdelinger bidrog til at sænke sparekravet på socialområdet. Det er en uvant adfærd, men ikke desto mindre nødvendigt, taget den krisesituation, vi befinder os i på det sociale område, i betragtning. Det ville klæde systemet at handle solidarisk frem for at holde fast i en silotankegang – særligt når det er vores svageste borgere, der står for skud. Jeg håber, politikerne er villige til at lytte til budskaberne fra tirsdagens demonstration, hvor flere af byens sociale og faglige organisationer i fællesskab forsøgte at gøre dem opmærksom på, at der er behov for en værdig balance i planen.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Aarhus For abonnenter

Eksperter om Michelin-uddeling: Aarhus bør være særligt skuffet

Annonce