Annonce
Aarhus

Erfaringer fra julen skal bruges i påsken i Den Gamle By

Annette Hoff fra Den Gamle By har skrevet om kaffens historie, så hun og bogen bliver aktuel til sommer. Foto: Kim Haugaard
Købstadmuseet i Aarhus går tæt på forskelige temaer og skruer op for arrangementer omkring højtiderne.
Annonce

AARHUS: Jul i Den Gamle By er så eftertragtet, at købstadmuseet i Aarhus vil forsøge at overføre succesen til påsken.

- Erfaringerne fra julen er afsæt for at udvikle arrangementer omkring andre store højtider, og i 2020 vil vi kaste historisk lys på påsken, skriver direktør Thomas Bloch Ravn i museets årbog 2019.

Det vil ske over to uger fra weekenden inden palmesøndag til og med anden påskedag, 29. marts til 13. april.

- Vi begynder i det små og vil i de kommende år udvikle arrangementet, så det forhåbentlig kan blive en tradition for både skoler og familier, der ønsker at få fast grund under traditionerne. Vi vil afhøvle nutiden, så den bliver gennemsigtig, skriver Bloch Ravn med henvisning til et udtryk fra den franske mentalitetshistoriker Philippe Aries.

Hvert år i sommertiden vil museet belyse forskellige temaer, der giver museet aktualitet og rækker ud til et nyt publikum. I 2020 bliver der fokus på kaffens historie.

Den Gamle By

Den Gamle By på Viborgvej i Aarhus var i 2018 den tredjemest besøgte attraktion i Aarhus med 546.485 gæster, kun overgået af Tivoli Friheden med 605.570 og Musikhuset Aarhus med 547.000 gæster.

Den Gamle By er Danmarks Købstadmuseum og et frilandsmuseum for bykultur.

Det er verdens første frilandsmuseum for købstædernes kultur og historie. Museet er opbygget som en gammel købstad med 75 huse hentet fra 25 forskellige byer i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Søfartsmuseet fortjener bedre

Bakken Bears

Skrækpulje venter Bears i Champions League: - Det bliver nogle fantastiske kampe

Annonce