Annonce
Navne

Erfarne Bennedsgaard går efter top-job som biskop

Annette Bennedsgaard, provst i Horsens, nåede at være præst i både Odder og Gellerup, inden hun kom til Horsens. Nu er hun klar til at rykke til Nordjylland. Vel at mærke, hvis et flertal af de cirka 3000 stemmeberettigede ved bispevalget i Aalborg Stift senere i år vælger hende til jobbet som biskop. PR-foto
- Jeg har ingen færdige svar, men erfaring for, sammen med menighedsråd og præster, at finde fremtidsveje, som er tilpasset de lokale forhold, siger provsten, der er klar til at avancere i Aalborg.

Horsens: Hun har været præst i Odder, præst i Gellerup Aarhus og provst i Horsens. Nu kan næste stop for Annette Bennedsgaard blive Nordjylland og et job som biskop.

Den erfarne teolog, som har beklædt embedet i Horsens siden 2014, har i hvert fald besluttet sig for at stille op som efterfølger til den pensionsmodne biskop Henning Toft Bro i Aalborg Stift.

Valget om at gå efter det kirkelige topjob har hun truffet på opfordring af kirkelige kræfter i Nordjylland, oplyser hun.

Annonce

- Jeg er glædeligt overrasket og taknemmelig for den tillid, der er vist mig. Gode nordjyder har overbevist mig om, at jeg har noget at byde ind med som biskop og leder for Aalborg Stift.


Vi ønsker en dygtig teolog og en sikker og tydelig biskop, der kan lede folkekirken ind i en spændende fremtid.

Ole Kamp


- Jeg stiller op som bispekandidat, fordi evangeliet gør en verden til forskel for samfund og mennesker. Jeg vil som biskop arbejde sammen med menighedsråd, præster, provster, lægfolk, foreninger, kommuner og institutioner på, at evangeliet fortsat giver eksistensvitaminer, orientering, tro, håb og livsmod til os - når livet skal leves, og når samfundet skal indrettes.

En dygtig teolog

I en pressemeddelelse forklarer formanden for Vor Frue Sogn i Aalborg, Ole Kamp, hvorfor Annette Bennedsgaard er blevet opfordret til at søge stillingen.

- Vi ønsker en dygtig teolog og en sikker og tydelig biskop, der kan lede folkekirken ind i en spændende fremtid. Vi har ledt efter et menneske med en solid teologisk ballast, bred kirkelig forankring og med lederevner, -kompetencer og -erfaringer fra relevante sammenhænge.

- Samtidig ville vi finde et menneske, som kan stå i spidsen for vores værdifulde kirkelige tradition, og som samtidig vil have evnen til at samle nordjyderne om en passende fornyelse og nytænkning, hvor der er behov for det, udtaler han.

Annonce

Se virkeligheden i øjnene

Annette Bennedsgaard vurderer selv, at hendes erfaringer fra årene i Horsens kan hjælpe hende i Nordjylland.

- Som biskop vil jeg bidrage til, at vi i Aalborg Stift fortsat får skabt bæredygtige enheder for præster, menighedsråd og ikke mindst menigheder, så vi også fremadrettet kan tiltrække og fastholde dygtige præster og menighedsrådsmedlemmer. Her må vi sammen se virkeligheden i øjnene, også når befolkningsudviklingen er anderledes, end vi kunne ønske.

- Jeg har erfaring med strukturudvikling som provst i et stort provsti med flest landsogne. Jeg har ingen færdige svar, men erfaring for, sammen med menighedsråd og præster, at finde fremtidsveje, som er tilpasset de lokale forhold, siger hun.

Det er endnu ikke oplyst, hvornår valget af den ny biskop i Aalborg Stift finder sted, men kandidater kan melde sig frem til 21. juni, hvor valget finder sted ved en urafstemning.

Ud over Annette Bennedsgaard stiller mere egnskendte kandidater op i form af sognepræsterne Hanne Dahl fra Budolfi Kirke i Aalborg og Thomas Reinholdt Rasmussen fra  Sct. Catharinæ kirke Hjørring, hvor han også er provst.

Den ny biskop skal tiltræde 1. december, oplyser www.aalborgstift.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Aarhus

De smarteste sygehuse klarede coronakrisen bedst: AUH er blandt de bedste i verden

Alarm 112

Nye redningsstiger i østjyske havne skal forebygge drukneulykker: Skrig-orange og kan ses fra vandet i mørke

Annonce