Annonce
Erhverv 112

Erhverv 112: Forskel på ægtefælle og samlever

Morten Trap Olesen, partner og statsaut. revisor hos BDO svarer på tre spørgsmål fra en selvstændig erhvervsdrivende, der står bag en kiosk med tankautomat og spillehal ved Esbjerg.

Kompensation for fast udgifter

Ang. faste udgifter i et firma, der taber mere end 40 procent. Det er min ejendom, men jeg afdrager på ejendommen til banken hver måned. Kan jeg søge kompensation herfor? Og hvad med elregning, som også er en fast udgift?

Svar fra Morten Trap Olesen, senior partner og statsaut. revisor, BDO - 25. marts:

Der er endnu ikke afklaring på dækning af faste udgifter, men det vil være husleje, leasing og lignende, der er dækket ind. Afdrag i forhold til ejendom, som du ejer: Det er et spørgsmål, der må afklares med bank eller realkreditinstitut; det kan være, du kan aftale henstand eller andre ordninger i samråd med dit pengeinstitut.

Elregning er lidt det samme, der er ikke noget afklaret endnu, men der er forlydende om, at der kommer mere viden frem i uge 14 eller 15.

Annonce

Lønkompensation til samlever 

Når ens omsætning er faldet mere end 30 procent, kan du søge hjælpepakke. Jeg har hørt man kan få lønkompensation på maks. 23.000 kroner og 46.000 kroner, hvis ægtefællen er ansat. Gælder det også en samlever, der er fastansat i forretningen?

Svar fra Morten Trap Olesen, senior partner og statsaut. revisor, BDO - 25. marts:

Svaret afhænger af, hvilken selskabsform drives forretningen i? Som der står, gælder lønkompensationen for medhjælpende ægtefælle og således som udgangspunkt ikke, når I ikke er gift.

Lønkompensation til én ansat  

Kan jeg søge lønkompensation for én ansat, hvis jeg sender hende hjem med løn?

Svar fra Morten Trap Olesen, senior partner og statsaut. revisor, BDO - 25. marts:

Det kræver som betingelse, at man står overfor at skulle varsle at afskedige 30 procent af virksomhedens ansatte. Dette er komplekst, er der for eksempel deltidsansatte, og hvorvidt, du selv hører med til de 30 procent, afhænger af din virksomhedsform.

Erhverv 112 er vejledende

Kommentarer i forbindelse med henvendelse til Erhverv112 - under Jysk Fynske Medier - er alene beregnet til at give en generel vejledning til spørgerens eget brug.

Vi tager forbehold for jævnlige ændringer i love, regler, forordninger, hjælpepakker og de naturligt forekommende farer som følge af elektronisk kommunikation. Af samme årsag fremgår svardatoen i teksten.

Derfor afgives kommentarerne ud fra den forståelse, at Jysk Fynske Medier, og de øvrigt til Erhverv112 medvirkende parter, ikke herved yder juridisk, regnskabsmæssig, skattemæssig eller anden professionel rådgivning eller tjenesteydelse.

Før der træffes nogen beslutninger eller forholdsregler, bør De derfor rådføre Dem med deres sædvanlige rådgivere eller søge egentlig og konkret rådgivning hos de rådgivere som bistår Jysk Fynske Medier i forbindelse med Erhverv112.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce