Annonce
Fødselsdage

Erhverv Aarhus' direktør fylder 40 år

Marc Perera Christensen fylder 40 år fredag 26. april. Foto: Erhverv Aarhus
Marc Perera Christensen er tidligere konservativ byrådspolitiker og rådmand i Aarhus og kendt for sine gode samarbejdsevner og talegaver.

40 Erhverv Aarhus’ direktør Marc Perera Christensen fylder 40 år fredag 26. april.

Marc Perera Christensen har været direktør for Erhverv Aarhus siden december 2018. Forinden har han haft en lang politisk karriere, blandt andet som konservativt byrådsmedlem og rådmand i Aarhus. Erhvervserfaringen tæller blandt andet stillinger hos Indkom og Føtex, og han er uddannet markedsføringsøkonom.

Marc Perera Christensen kom ind i Aarhus Byråd i marts 2006 som suppleant, da Poul B. Skou valgte at trække sig, og som eneste konservative byrådsmedlem dengang. Ved kommunalvalget i 2009 opnåede han sit bedste valg med knap 6000 personlige stemmer - tredjeflest i Aarhus - og han fik posten som rådmand for Kultur og Borgerservice.

Ved det seneste valg tog han alene 41,5 procent af de konservative stemmer - 3341 af slagsen - i Danmarks næststørste by, mens partiet måtte nøjes med 4,2 procent af det samlede stemmeantal. Det rakte kun til et enkelt mandat. Posten som De Konservatives repræsentant i byrådet er nu overdraget til suppleant Mette Skautrup.

Fødselaren er kendt for at være samarbejdets mand, for sine gode talegaver og for at have tålmodigheden til at gøre tingene ordentligt. Som da han som politisk primus motor kørte Region Midtjylland tynd for at samle opbakning til Europæisk Kulturhovedstad 2017 og stod fadder til et bredt forlig med deltagelse af 500 folkevalgte politikere på tværs af 19 kommuner og et regionsråd. Kun Venstre i Favrskov og Dansk Folkeparti i Struer valgte at stå udenfor. Da Marc Perera Christensen tiltrådte som direktør i Erhverv Aarhus, der har 600 medlemsvirksomheder med 110.000 ansatte, sagde han blandt andet:

- Det er en utrolig spændende udfordring at blive en del af Erhverv Aarhus og arbejde for de mange medlemmer. Jeg har et godt kendskab til organisationen og ser frem til at bygge videre på den udvikling organisationen har gennemgået de seneste år. Erhverv Aarhus har arbejdet hårdt på at være en stadig stærkere stemme i forhold til erhvervspolitiske udfordringer. Det ser jeg frem til at bygge videre på, så vi kan skabe mærkbare, konkrete resultater til gavn for de mange engagerede medlemmer og samarbejdspartnere. Marc Perera Christensen er vokset op i Stavtrup og bor nu i Viby med sin hustru, Malene, og har en datter på halvandet år.

Fødselsdagen fejres i private rammer med familie og venner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce