Annonce
Aarhus

Erhverv Aarhus foreslår hjælpepakke til kulturlivet: Kommunens brand skal fastholdes

- Aarhus Byråd bør give en hjælpepakke til kulturlivet, der kan sikre, at det kommer på fode til igen, til turisterne er klar til at vende tilbage. Det mener Marc Perera Christensen, direktør for Erhverv Aarhus. Foto: Jens Thaysen
En økonomisk håndsrækning fra byrådet vil redde kulturlivet over krisen og fastholde kommunens brand over for turisterne, mener erhvervsorganisation.
Annonce

AARHUS: Med coronavirussens hærgen og statens opfordringer til at lukke alt ned, er det umuligt at afvikle konferencer, teaterforestillinger, koncerter og sportsbegivenheder samt at holde museer åbne og lave udstillinger og andre mindre eller større arrangementer.

Coronavirus har med ét trukket tæppet væk under den lokale kultur- og oplevelsesbranche, der derfor har brug for en hjælpende hånd.

Det mener interesseorganisationen Erhverv Aarhus, hvorfra direktør Marc Perera Christensen og bestyrelsesformand Terje Vammen nu sender et brev til alle medlemmer af Aarhus Byråd med en kraftig opfordring til at lave en lokal hjælpepakke til kulturlivet.

- Der tikker den ene aflysning ind efter den anden fra forårets krydstogtanløb. Det understreger alvoren for alle de erhverv, som ernærer sig ved gæster fra nær og fjern. Man risikerer konkret at gå glip af krydstogtskibenes cirka 75 millioner kroner i omsætningsboost og derudover 1,2 millioner overnatninger i Aarhus. Det vil have en voldsom effekt på beskæftigelsen i Aarhus og dermed Aarhus Kommunes økonomi. Krisen kan derfor risikere i sidste ende at ramme meget hårdt på de store velfærdsområder, vurderer Marc Perera Christensen.

Erhverv Aarhus

Erhverv Aarhus er en uafhængig erhvervsorganisation, der arbejder for et attraktivt erhvervsklima i Aarhus og Østjylland.

Alene inden for kultur, sport og oplevelsesøkonomi har man over 40 institutioner og firmaer som medlemmer.

Medlemsskaren inden for oplevelsesøkonomien spænder meget bredt fra eksempelvis AGF og Aros over Den Gamle By og DGI-Huset til Godsbanen, Kvindemuseet, RaceHall og Aarhus Teater.

Annonce

Akut brug for hjælp

Han betegner den aktuelle situation som helt surrealistisk.

- For de fleste virksomheder venter der en hård tid, men dog en normalisering af driften, når coronavirussen slipper sit tag i alt og alle. Hårdt rammes ikke mindst oplevelsesøkonomien, herunder kultur- og sportssektoren som bløder og har akut brug for økonomisk hjælp.

Marc Perera Christensen peger på, at Aarhus gennem en årrække blandt andet med kulturhovedstadsåret Aarhus 2017 har opbygget et stærke omdømme i både ind- og udland.

- Kulturen og turismen har haft særdeles gode vilkår for at udvikle sig, men vi risikerer i gløderne efter den aktuelle corona-krise, at byens kulturelle og turismemæssige udvikling bliver slået flere år tilbage med tab af både omdømme, arbejdspladser, indtægter og byens mange kulturelle kvaliteter. Det må ikke ske, mener direktøren.

Annonce

Så meget skal der afsættes

Erhverv Aarhus opfordrer derfor Aarhus Byråd til hurtigst muligt at fokusere på overlevelse for byens kulturelle og sportslige institutioner.

- Aarhus har ikke råd til at tabe disse aktører på gulvet. De skal derfor kommes til undsætning med en økonomisk hjælpepakke, som kan holde hånden under dem i en tid uden nogen form for indtægter, samt initiativer, der kan bringe vores markedsføring frem i forreste geled.

Konkret mener han, der er behov for en lokal hjælpepakke på mindst 50 millioner kroner fra kommunen.

Annonce

Aarhus skal stå forrest

- Beløbet er min vurdering ud fra de meldinger, der er kommet i offentligheden, og ud fra min erfaring for, hvad markedsføring koster.

Marc Perera Christensen ved endnu ikke, hvor meget kulturlivet får adgang til statens hjælpepakker – for eksempel til aflønning af medarbejdere, der sendes hjem.

- Men under alle omstændigheder har de brug for hjælp til det underskud, der kommer nu, og til at markedsføre sig over for turisterne, når sundhedskrisen er ovre, så Aarhus igen står forrest og kan tiltrække turister, konferencer og events, mener han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ministerens opråb til AGF og andre Superligaklubber: Planlæg som om alting bliver godt

Annonce