x
Annonce
Aarhus

Erhverv Aarhus foreslår hjælpepakke til kulturlivet: Kommunens brand skal fastholdes

- Aarhus Byråd bør give en hjælpepakke til kulturlivet, der kan sikre, at det kommer på fode til igen, til turisterne er klar til at vende tilbage. Det mener Marc Perera Christensen, direktør for Erhverv Aarhus. Foto: Jens Thaysen
En økonomisk håndsrækning fra byrådet vil redde kulturlivet over krisen og fastholde kommunens brand over for turisterne, mener erhvervsorganisation.

AARHUS: Med coronavirussens hærgen og statens opfordringer til at lukke alt ned, er det umuligt at afvikle konferencer, teaterforestillinger, koncerter og sportsbegivenheder samt at holde museer åbne og lave udstillinger og andre mindre eller større arrangementer.

Coronavirus har med ét trukket tæppet væk under den lokale kultur- og oplevelsesbranche, der derfor har brug for en hjælpende hånd.

Det mener interesseorganisationen Erhverv Aarhus, hvorfra direktør Marc Perera Christensen og bestyrelsesformand Terje Vammen nu sender et brev til alle medlemmer af Aarhus Byråd med en kraftig opfordring til at lave en lokal hjælpepakke til kulturlivet.

- Der tikker den ene aflysning ind efter den anden fra forårets krydstogtanløb. Det understreger alvoren for alle de erhverv, som ernærer sig ved gæster fra nær og fjern. Man risikerer konkret at gå glip af krydstogtskibenes cirka 75 millioner kroner i omsætningsboost og derudover 1,2 millioner overnatninger i Aarhus. Det vil have en voldsom effekt på beskæftigelsen i Aarhus og dermed Aarhus Kommunes økonomi. Krisen kan derfor risikere i sidste ende at ramme meget hårdt på de store velfærdsområder, vurderer Marc Perera Christensen.

Annonce

Erhverv Aarhus

Erhverv Aarhus er en uafhængig erhvervsorganisation, der arbejder for et attraktivt erhvervsklima i Aarhus og Østjylland.

Alene inden for kultur, sport og oplevelsesøkonomi har man over 40 institutioner og firmaer som medlemmer.

Medlemsskaren inden for oplevelsesøkonomien spænder meget bredt fra eksempelvis AGF og Aros over Den Gamle By og DGI-Huset til Godsbanen, Kvindemuseet, RaceHall og Aarhus Teater.

Akut brug for hjælp

Han betegner den aktuelle situation som helt surrealistisk.

- For de fleste virksomheder venter der en hård tid, men dog en normalisering af driften, når coronavirussen slipper sit tag i alt og alle. Hårdt rammes ikke mindst oplevelsesøkonomien, herunder kultur- og sportssektoren som bløder og har akut brug for økonomisk hjælp.

Marc Perera Christensen peger på, at Aarhus gennem en årrække blandt andet med kulturhovedstadsåret Aarhus 2017 har opbygget et stærke omdømme i både ind- og udland.

- Kulturen og turismen har haft særdeles gode vilkår for at udvikle sig, men vi risikerer i gløderne efter den aktuelle corona-krise, at byens kulturelle og turismemæssige udvikling bliver slået flere år tilbage med tab af både omdømme, arbejdspladser, indtægter og byens mange kulturelle kvaliteter. Det må ikke ske, mener direktøren.

Så meget skal der afsættes

Erhverv Aarhus opfordrer derfor Aarhus Byråd til hurtigst muligt at fokusere på overlevelse for byens kulturelle og sportslige institutioner.

- Aarhus har ikke råd til at tabe disse aktører på gulvet. De skal derfor kommes til undsætning med en økonomisk hjælpepakke, som kan holde hånden under dem i en tid uden nogen form for indtægter, samt initiativer, der kan bringe vores markedsføring frem i forreste geled.

Konkret mener han, der er behov for en lokal hjælpepakke på mindst 50 millioner kroner fra kommunen.

Aarhus skal stå forrest

- Beløbet er min vurdering ud fra de meldinger, der er kommet i offentligheden, og ud fra min erfaring for, hvad markedsføring koster.

Marc Perera Christensen ved endnu ikke, hvor meget kulturlivet får adgang til statens hjælpepakker – for eksempel til aflønning af medarbejdere, der sendes hjem.

- Men under alle omstændigheder har de brug for hjælp til det underskud, der kommer nu, og til at markedsføre sig over for turisterne, når sundhedskrisen er ovre, så Aarhus igen står forrest og kan tiltrække turister, konferencer og events, mener han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Før genåbning: Forældre og ansatte efterlyser klare retningslinjer

Læserbrev

Læserbrev: Hellere vrøvl end ingen medier

Sammen med resten af samfundet står danske medier i en dyb krise. Virksomhederne tjener færre penge, og derfor sparer de naturligt nok, hvor de kan. Annoncer, som man betaler for at få i medierne, er blandt de ting, som mange virksomheder skærer fra i corona-krisen, og det efterlader desværre medierne uden en meget vigtig indtægtskilde. Derfor glæder jeg mig over, at vi i Folketinget onsdag aften i sidste uge vedtog en hjælpepakke på 180 millioner kroner til netop medierne - store som små. Vi har fra konservativ side længe presset på for sådan en målrettet hjælpepakke, så det er rigtig godt, at den endelig er kommet i hus. Nu kan medierne se frem til at få dækket en betragtelig del af tabet fra manglende annoncering. Det er vigtigt, for medierne og den frie presse er en af grundstenene i vores demokrati. I tider, hvor falske nyheder spredes på sociale medier, og hastelovgivning gennemføres og griber ind i vores allesammens hverdag, er der virkelig behov for troværdig information og dybdeborende journalistik. Det leverer mange af vores medier, og det værdsætter jeg rigtig meget – selv når jeg synes, de skriver noget vrøvl. Jeg er vokset op med lokale aviser, og tanken om, at vi en dag kunne risikere ikke at have lokale holdepunkter her i det jyske, gør mig utrolig trist. Men hjælpepakken behøver ikke at stå alene. Vi kan alle sammen gøre en forskel for at hjælpe medierne. Uanset om man tegner et abonnement eller betaler for en annonce i avisen, så er det til betydelig gavn. Og ja, det er en opfordring. For den lokale avis er med til at definere os, og hvad er byen egentligt uden?

Aarhus

På trods af coronakrise: Festugen kommer i 2020, men bliver uden fælleskoncert

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Aarhus

Aarhus Universitetshospital udvider med flere telte til coronatest: Skal leve op til de nye krav

Annonce