Annonce
Fødselsdage

Erhvervsboss i den tunge kategori

Eva Berneke blev administrerende direktør i KMD i 2014. Mandag 22. april fylder hun 50 år. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Eva Berneke er blevet beskrevet som "en lysende stjerne" i erhvervslivet trods de mange møgsager, hun slås med som direktør for KMD. Mandag 22. april fylder hun 50 år.
Annonce

50 Det er i toppen af dansk erhvervsliv, man finder Eva Berneke. Når hun på mandag 22. april fylder 50 år, kan hun blandt andet sætte kryds ved følgende:

Topdirektør i en virksomhed med milliardomsætning. Bestyrelsesmedlem i nogle af Danmarks allermest kendte virksomheder. Og udnævnt til en "lysende stjerne" i dansk erhvervsliv af Berlingske.

Eva Berneke blev uddannet som civilingeniør i 1993 og lagde grundstenene til sine erhvervskarriere hos konsulentvirksomheden McKinsey. Her stod den på maratonagtige arbejdsuger og udstationeringer i flere lande, især i Frankrig.

I 2007 blev hun hentet hjem som strategidirektør i TDC, og syv år senere var hun klar til at blive topleder. Det skete ikke i telekoncernen, men i stedet hos en anden tidligere monopolvirksomhed, KMD - tidligere Kommunedata.

Her har hun i fem år været chef for mere end 3000 ansatte og stået i spidsen for en virksomhed, der tager sin andel af øretæver i pressen. Forskellige sager om forsinkelser eller fejl i softwaresystemer har ført til skældud og store erstatningskrav mod KMD.

- Man går ind i det og tænker: Gad vide, om der ikke er et skelet eller to, der vælter ud af et skab? Men at der lige skulle vælte så kæmpestore knogler ud i hovedet på en, det er klart, at det kommer som en større opgave end ventet, fortalte Eva Berneke i 2017 til Berlingske efter tre år i jobbet.

De fleste møgsager stammer dog fra før hendes tid, og hun sidder fortsat i spidsen for KMD, der for nylig har fået en ny og japansk ejer. Samtidig er hun blevet prikket til at sidde i bestyrelserne for både Lego og Vestas samt for hendes gamle universitet, DTU.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Serbisk kantspiller skifter til AGF

Aarhus

Norringholm

Aarhus For abonnenter

Utilfredsheden på Katrinebjergskolen er stor: Manglende inddragelse, dårligt arbejdsmiljø og lærerflugt

Annonce