Annonce
Fødselsdage

Erhvervsboss i den tunge kategori

Eva Berneke blev administrerende direktør i KMD i 2014. Mandag 22. april fylder hun 50 år. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Eva Berneke er blevet beskrevet som "en lysende stjerne" i erhvervslivet trods de mange møgsager, hun slås med som direktør for KMD. Mandag 22. april fylder hun 50 år.

50 Det er i toppen af dansk erhvervsliv, man finder Eva Berneke. Når hun på mandag 22. april fylder 50 år, kan hun blandt andet sætte kryds ved følgende:

Topdirektør i en virksomhed med milliardomsætning. Bestyrelsesmedlem i nogle af Danmarks allermest kendte virksomheder. Og udnævnt til en "lysende stjerne" i dansk erhvervsliv af Berlingske.

Eva Berneke blev uddannet som civilingeniør i 1993 og lagde grundstenene til sine erhvervskarriere hos konsulentvirksomheden McKinsey. Her stod den på maratonagtige arbejdsuger og udstationeringer i flere lande, især i Frankrig.

I 2007 blev hun hentet hjem som strategidirektør i TDC, og syv år senere var hun klar til at blive topleder. Det skete ikke i telekoncernen, men i stedet hos en anden tidligere monopolvirksomhed, KMD - tidligere Kommunedata.

Her har hun i fem år været chef for mere end 3000 ansatte og stået i spidsen for en virksomhed, der tager sin andel af øretæver i pressen. Forskellige sager om forsinkelser eller fejl i softwaresystemer har ført til skældud og store erstatningskrav mod KMD.

- Man går ind i det og tænker: Gad vide, om der ikke er et skelet eller to, der vælter ud af et skab? Men at der lige skulle vælte så kæmpestore knogler ud i hovedet på en, det er klart, at det kommer som en større opgave end ventet, fortalte Eva Berneke i 2017 til Berlingske efter tre år i jobbet.

De fleste møgsager stammer dog fra før hendes tid, og hun sidder fortsat i spidsen for KMD, der for nylig har fået en ny og japansk ejer. Samtidig er hun blevet prikket til at sidde i bestyrelserne for både Lego og Vestas samt for hendes gamle universitet, DTU.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce