Annonce
Aarhus

Erhvervsdirektør i Aarhus om Bestseller-tragedie: - Det er rædselsfuldt

Mandag er flaget på halvt ved familien Holch Povlsens hjem i Constantinsborg ved Stavtrup. Tre af familiens fire børn omkom ved et terrorangreb i Sri Lanka, og direktøren for Erhverv Aarhus modtager den tragiske besked med forfærdelse. Foto: Axel Schütt
Bestseller-koncernen er et af de største medlemmer af Erhverv Aarhus. Erhvervsdirektøren er dybt berørt efter, at tre børn af Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen og hustruen er dræbt under bombeangreb i Sri Lanka.

AARHUS: Forfærdelse.

Det er reaktionen hos direktør Marc Perera Christensen fra Erhverv Aarhus efter, at tre børn af Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen og hustruen Anne Holch Povlsen søndag mistede livet under bombeangreb i Sri Lanka.

Marc Perera Christensen har flere gange været i selskab med Anders Holch Povlsen.

- De tre dødsfald berører mig dybt. Terror kommer meget tæt på, når den får så frygtelige konsekvenser for en familie fra Aarhus. Anders Holch Povlsen og resten af familien har gjort en dyd ud af at leve diskret. Derfor er det dybt paradoksalt, at familien nu kan ses i medier over hele verden på dem mest forfærdelige af alle baggrunde. Det er rædselsfuldt, siger Marc Perera Christensen, der tidligere har siddet i Aarhus Byråd for de konservative.

Annonce

Anders Holch Povlsen og resten af familien har gjort en dyd ud af at leve diskret. Derfor er det dybt paradoksalt, at familien nu kan ses i medier over hele verden på dem mest forfærdelige af alle baggrunde.

Marc Perera Christensen, Erhverv Aarhus

Lokalt engagement

Erhverv Aarhus har 600 medlemsvirksomheder med 105.000 ansatte.

Bestseller er et af medlemmerne, og virksomhedens ansatte har jævnligt deltaget i kurser og andre aktiviteter arrangeret af Erhverv Aarhus.

Anders Holch Povlsen har ikke været direkte involveret i erhvervsforeningens arbejde.

Men han deltog eksempelvis, da der i begyndelsen af januar i år var nytårskur for erhvervsfolk og politikere i Aarhus Kommune.

- Anders Holch Povlsen har løbende engageret sig i udviklingen af Aarhus. Samtidig har han sammen med familien deltaget i helt lokale aktiviteter i Stavtrup, hvor familien bor på Constantinsborg. Det gælder ikke mindst i områdets idrætsforening. Det viser rigtigt meget om familiens vilje og lyst til at deltage i det helt nære og ikke leve et mere flamboyant liv, som andre velhavende familier fristes af, forklarer Marc Perera Christensen.

Marc Perera Christensen er selv vokset op i Stavtrup.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce