Annonce
Aarhus

Erhvervsfolk flytter og rykker ind i Pakhus 13

31 TIL Pakhus 6a6 Pakhus 13 købt af Advokat Claus Høgh Rasmussen Foto: Kim Haugaard 06012005

Et bunkebryllup er på vej i det århusianske erhvervsliv. En hel stribe af organisationer flytter sammen, får kontorfællesskab og skaber synergi.

Det betyder, at flere af dem rykker fra Nordhavnsgade 1 til 4 - over på den anden side af gaden.

Annonce
28arhtækker1a3 Jørgen Tækker. 04112007 Foto: Flemming Krogh

»Med velvilje fra ejeren af Tækker Group, Jørn Tækker, er denne løsning lykkedes,« siger direktør Peter Kjær, der er formand for Erhverv Aarhus.

»Det begyndte med, at organisationen Workindenmark skulle flytte fra Nørreport til Toldboden. Det gjorde pladsen trang og mulighederne for nye partnere fra erhvervslivet umulig. Med Tækkers hjælp rykker vi nu løbende ind i Pakhus 13,« siger Peter Kjær.

Pakhuset har været udlejet til vindmøllefirmaet Skykon, der er under konkursbehandling og på vej til at flytte ud.

Egentlig skulle Workindenmark være rykket ind i Toldboden, men hurtig handling betød, at de i mandags flyttede ind i pakhuset.

Senere følger fra toldboden Erhverv Aarhus og de andre parter i ErhvervsCentrum Aarhus, som er et bo- og interessefællesskab for otte erhvervsorganisationer. Blandt dem er VisitAarhus, Aarhus City Forening, Dansk Erhverv, Aarhus Håndværkerforening og Kongreskompagniet.

Næste flytning bliver formentlig engang i februar.

»Vi havde ikke troet denne kombination mulig, men er meget glade for den. Nu får vi mulighed for at byde andre, mindre erhvervsorganisationer ind i fællesskabet,« siger Peter Kjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Ingen skal være ensomme

”Ensomhed. Det er en følelse, som rammer mange. Det gælder ikke alene socialt udsatte, det gælder ældre mennesker, som ser deres ægtefælle og deres jævnaldrende falde fra – hvor blev de af, alle de, der fyldte hverdagen? Men det kan ligeså vel gælde børn og ganske unge mennesker. Hvem vil lege med mig? Hvem har jeg at snakke med? Ikke bare på Facebook, men rigtigt: ansigt til ansigt under fire øjne med en jævnaldrende eller med en, der er ældre, og som man kan betro sig til. En at dele sine tanker med. Vi har brug for at tale sammen, også om ensomheden. Vi har brug for hinanden. Vi har brug for at få bekræftet, at vi betyder noget.” Sådan sagde vores kloge dronning blandt andet i sin nytårstale. Og som sædvanligt har majestæten ret: Ingen skal være ensomme. Men ensomheden er opstået i takt med at tidsånden, hvor samfundet har udviklet sig til, at vi alle er vores egen lykkes smed. Vi er omringet af en syg mig-mig-mig-kultur, hvor de stærkeste med lethed overlever på første klasse, mens de lidt svagere fuldstændig kynisk efterlades på perronen, når eksprestoget buldrer afsted. Aldrig har der i Statstidende været så mange efterlysninger af pårørende til en ensom afdød, og det sker oftere og oftere, at man hører om en person, der er fundet død i sin lejlighed – en måned efter døden indtrådte. Og ikke så sjældent er det en besøgsven, der finder afdøde. En besøgsven – smag lige på ordet! Jamen, hvad er det for en uorden? Hvorfor kan vi i et lille land som Danmark ikke tage os bedre af hinanden? Vi skal huske kontakten til familiemedlemmer, til gamle venner, til naboerne og til dem vi møder på vores vej. Glem nu for pokker den dér med, at vi vil ikke blande os – vi skal netop blande os, være nysgerrige, vise interesse og omsorg – ja, kort sagt: gøre noget!

Erhverv

Caribisk østat jagter investeringer og samarbejde: Delegation besøger Danmark for at finde inspiration til at forbedre vandforsyningen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];