Annonce
Aarhus

Erhvervsfolk flytter og rykker ind i Pakhus 13

31 TIL Pakhus 6a6 Pakhus 13 købt af Advokat Claus Høgh Rasmussen Foto: Kim Haugaard 06012005

Et bunkebryllup er på vej i det århusianske erhvervsliv. En hel stribe af organisationer flytter sammen, får kontorfællesskab og skaber synergi.

Det betyder, at flere af dem rykker fra Nordhavnsgade 1 til 4 - over på den anden side af gaden.

Annonce
28arhtækker1a3 Jørgen Tækker. 04112007 Foto: Flemming Krogh

»Med velvilje fra ejeren af Tækker Group, Jørn Tækker, er denne løsning lykkedes,« siger direktør Peter Kjær, der er formand for Erhverv Aarhus.

»Det begyndte med, at organisationen Workindenmark skulle flytte fra Nørreport til Toldboden. Det gjorde pladsen trang og mulighederne for nye partnere fra erhvervslivet umulig. Med Tækkers hjælp rykker vi nu løbende ind i Pakhus 13,« siger Peter Kjær.

Pakhuset har været udlejet til vindmøllefirmaet Skykon, der er under konkursbehandling og på vej til at flytte ud.

Egentlig skulle Workindenmark være rykket ind i Toldboden, men hurtig handling betød, at de i mandags flyttede ind i pakhuset.

Senere følger fra toldboden Erhverv Aarhus og de andre parter i ErhvervsCentrum Aarhus, som er et bo- og interessefællesskab for otte erhvervsorganisationer. Blandt dem er VisitAarhus, Aarhus City Forening, Dansk Erhverv, Aarhus Håndværkerforening og Kongreskompagniet.

Næste flytning bliver formentlig engang i februar.

»Vi havde ikke troet denne kombination mulig, men er meget glade for den. Nu får vi mulighed for at byde andre, mindre erhvervsorganisationer ind i fællesskabet,« siger Peter Kjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

AGF

AGF må undvære en håndfuld profiler i træningskamp

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Aarhus For abonnenter

Søskende i skyggen: Børn med syge søskende føler sig overset af forældrene

Annonce