Annonce
Debat

Erhvervsklimaet i Aarhus halter bagud

Aarhus byråd bør lægge grundlæggende reformer på bordet, hvis vi skal sikre, at Smilets By er konkurrencedygtig og erhvervsvenlig. Vi må aldrig tage for givet, hvor utroligt vigtigt det er, at kommunens virksomheder trives.

I 2016 sikrede Aarhus Kommune sig igen en bragende 78. plads i Dansk Industris erhvervsklimarapport og en 79. plads på Dansk Byggeris erhvervsvenlighedsliste.

Det er anden gang i streg, at Aarhus placeres nr. 78 på DI's liste. På trods af dette er Aarhus byråd lige så handlingslammet som førhen.

Jeg og Liberal Alliance Aarhus har derfor valgt at lave en tretrins-guide til reformer, som byrådet kan igangsætte. Dette er absolut nødvendigt, hvis vi skal gøre det mere attraktivt at drive virksomhed i Aarhus Kommune.

1. Afskaf dækningsafgiften. Aarhus Kommune er desværre stadig en af de kommuner, som fastholder denne forældede form for erhvervsbeskatning. Dækningsafgiften gør det sværere for produktionsvirksomheder, hoteller, restauranter, biografer, teatre osv. at udvide deres produktion, ansætte nye medarbejdere eller konkurrere med virksomheder fra kommuner uden en dækningsafgift. Den gør det også sværere for den lille mekanikervirksomhed at udvide sit værksted, så han kan ansætte nye medarbejdere. Alt i alt er dækningsafgiften utroligt skadelig for erhvervslivet i Smilets By.

2. Nedbring ekspeditionstider og byggesagsgebyret: Det er med til at gøre det langt sværere at bygge nyt i Aarhus, at kommunen gennemsnitligt bruger 103 dage på at behandle byggesager (jf. bruttosagsbehandlingstiden i 2015). Kommunen placerer sig i top 10 ift. længste byggesagstider. Det er helt vildt ærgerligt, at virksomheder bliver skræmt væk fra at bygge nyt i Aarhus, fordi kommunen er så ineffektiv. Det gør det heller ikke bedre, at virksomheder samtidig straffes med et højt byggesagsgebyr.

3. Afskaf udeserveringsafgiften: Aarhus Kommune fastholder stadig en af de mest tåbelige afgifter: en afgift på, at caféer og restauranter må servere mad udendørs. Dette er bl.a. en af årsagerne til, at caféer i Aarhus Kommune har landets absolut højeste konkursrate. Lad os gøre bylivet i Aarhus lidt mere spændende i stedet for at straffe caféer og restauranter for at serverede deres mad udendørs.

Mit og Liberal Alliances budskab til Aarhus byråd er klart og tydeligt: Træk i arbejdstøjet, og gennemfør de nødvendige reformer, så vi sikrer, at erhvervslivet i Aarhus Kommune har de bedste vilkår overhovedet muligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt plejehjem for demensramte borgere åbner i Aarhus

Debat

Marselistunnelen - en nødvendighed?

Aarhus

Livet i en fredet bygning: - Vi lever på husets præmisser

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce