Annonce
Erhverv

Erhvervsnetværk: Aarhus skal være landets bedste it-by

Modelfoto

Aarhus skal være Danmarks bedste by for it-folk. Det er en række store virksomheder gået sammen om at gøre til virkelighed.

AARHUS: Lego, Systematic, Terma, Arla og Danske Bank... Det er bare nogle, af de store virksomheder, som er gået sammen i et stort erhvervsnetværk, der har til formål at gøre Aarhus til landets mest attraktive by for it-folk.

Destination AArhus hedder netværket, der vil gøre Aarhus kendt som en international it-by ved blandt andet at arrangere eksklusive netværksevents og reklamere for Aarhus ved udenlandske messer.

- De danske virksomheder har masser at byde på så som fleksible arbejdstider, attraktiv balance mellem arbejdsliv og fritid, fladt hierarki og meget mere. Alt det skal vi blive meget bedre til at fortælle om, så it-talenter både i Danmark og i udlandet får øjnene op for, hvor attraktive steder Aarhus og Midtjylland er," lyder meldingen fra en af initiativtagerne og formand for styregruppen for Destination AARhus, CEO i Systematic, Michael Holm.

Virksomhederne bag erhvervsnetværket ansatte samlet over 500 it-medarbejdere i 2016 og har aktuelt over 100 ledige stillinger inden for it. Men selvom de leder med lys og lygte efter nye medarbejdere, er der lang vej, før de når målet.

- Hvis vi ikke formår at gøre Aarhus attraktiv, vil virksomhederne ikke have mulighed for at ansætte talenter i international topklasse, der er absolut afgørende for at kunne konkurrere i den digitale tidsalder. Det er derfor af stor betydning, vi som virksomheder nu går sammen for at blive bedre til at tiltrække og fastholde de internationale talenter" siger medinitiativtager og medlem af styregruppen i Destination AARhus Martin Stampe, underdirektør i Danske Bank.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Ingen skal være ensomme

”Ensomhed. Det er en følelse, som rammer mange. Det gælder ikke alene socialt udsatte, det gælder ældre mennesker, som ser deres ægtefælle og deres jævnaldrende falde fra – hvor blev de af, alle de, der fyldte hverdagen? Men det kan ligeså vel gælde børn og ganske unge mennesker. Hvem vil lege med mig? Hvem har jeg at snakke med? Ikke bare på Facebook, men rigtigt: ansigt til ansigt under fire øjne med en jævnaldrende eller med en, der er ældre, og som man kan betro sig til. En at dele sine tanker med. Vi har brug for at tale sammen, også om ensomheden. Vi har brug for hinanden. Vi har brug for at få bekræftet, at vi betyder noget.” Sådan sagde vores kloge dronning blandt andet i sin nytårstale. Og som sædvanligt har majestæten ret: Ingen skal være ensomme. Men ensomheden er opstået i takt med at tidsånden, hvor samfundet har udviklet sig til, at vi alle er vores egen lykkes smed. Vi er omringet af en syg mig-mig-mig-kultur, hvor de stærkeste med lethed overlever på første klasse, mens de lidt svagere fuldstændig kynisk efterlades på perronen, når eksprestoget buldrer afsted. Aldrig har der i Statstidende været så mange efterlysninger af pårørende til en ensom afdød, og det sker oftere og oftere, at man hører om en person, der er fundet død i sin lejlighed – en måned efter døden indtrådte. Og ikke så sjældent er det en besøgsven, der finder afdøde. En besøgsven – smag lige på ordet! Jamen, hvad er det for en uorden? Hvorfor kan vi i et lille land som Danmark ikke tage os bedre af hinanden? Vi skal huske kontakten til familiemedlemmer, til gamle venner, til naboerne og til dem vi møder på vores vej. Glem nu for pokker den dér med, at vi vil ikke blande os – vi skal netop blande os, være nysgerrige, vise interesse og omsorg – ja, kort sagt: gøre noget!

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];