Annonce
Erhverv

Erhvervsnetværk: Aarhus skal være landets bedste it-by

Modelfoto

Aarhus skal være Danmarks bedste by for it-folk. Det er en række store virksomheder gået sammen om at gøre til virkelighed.

AARHUS: Lego, Systematic, Terma, Arla og Danske Bank... Det er bare nogle, af de store virksomheder, som er gået sammen i et stort erhvervsnetværk, der har til formål at gøre Aarhus til landets mest attraktive by for it-folk.

Destination AArhus hedder netværket, der vil gøre Aarhus kendt som en international it-by ved blandt andet at arrangere eksklusive netværksevents og reklamere for Aarhus ved udenlandske messer.

- De danske virksomheder har masser at byde på så som fleksible arbejdstider, attraktiv balance mellem arbejdsliv og fritid, fladt hierarki og meget mere. Alt det skal vi blive meget bedre til at fortælle om, så it-talenter både i Danmark og i udlandet får øjnene op for, hvor attraktive steder Aarhus og Midtjylland er," lyder meldingen fra en af initiativtagerne og formand for styregruppen for Destination AARhus, CEO i Systematic, Michael Holm.

Virksomhederne bag erhvervsnetværket ansatte samlet over 500 it-medarbejdere i 2016 og har aktuelt over 100 ledige stillinger inden for it. Men selvom de leder med lys og lygte efter nye medarbejdere, er der lang vej, før de når målet.

- Hvis vi ikke formår at gøre Aarhus attraktiv, vil virksomhederne ikke have mulighed for at ansætte talenter i international topklasse, der er absolut afgørende for at kunne konkurrere i den digitale tidsalder. Det er derfor af stor betydning, vi som virksomheder nu går sammen for at blive bedre til at tiltrække og fastholde de internationale talenter" siger medinitiativtager og medlem af styregruppen i Destination AARhus Martin Stampe, underdirektør i Danske Bank.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Båd kæntret på Brabrand Sø: To forfrosne og afkølede personer reddet op af det iskolde søvand

Læserbrev

Læserbrev: Kolindsund kan være med til at redde klimaet

I forbindelse med den nye finanslov afsættes der to milliarder kroner til at sænke landbrugets CO2-udledning og skabe mere natur. Pengene skal først og fremmest gå til udtagning af landbrugsjord, som herved sænker udledning af klimagasser. Her tænkes især på lavbundsjorder, som tages ud af drift. Visse lavtliggende marker skal ikke længere dyrkes, men i stedet skal vandstanden hæves, så der skabes mere plads til hjemmehørende vilde planter og dyr. Det er en aftale, som passer fint i tråd med det samarbejde, der er i gang mellem Danmarks Naturfredningsforening og landbruget. Her kan vi i foreningen Kolindsunds Venner stærkt anbefale, at der kigges på gendannelse af Kolindsund, som er placeret midt på Djursland. Kolindsund blev afvandet omkring 1874, da man dengang mente, at der var mangel på landbrugsjorder. Der blev etableret kanaler rundt om Kolindsund, og pumpestationer sørger for, at området holdes tørt. Men dette kræver masser af energi til strøm til pumpestationerne, og de talrige kanaler, der krydser Kolindsund, er fritaget for randzoner, således at gødning og giftstoffer uhindret suges op i kanalerne og udledes i Kattegat via Grenaaen. Kolindsund kan med sine cirka 25 kvadratkilometer blive Jyllands største sø, og en gendannelse vil i første omgang koste erstatning for de landbrugsarealer, der oversvømmes. Men dernæst vil naturen og miljøet og kommunerne på Djursland blive vinderne, når tilflyttere bosætter sig i området og turisterne strømmer til, som vi ser det med andre lignende projekter, der er etableret gennem de senere år. Se blandt andet på Filsø og Skjern Enge. Men udover sikring af naturen vil en gendannelse af Kolindsund også spille en stor rolle i forbindelse med klimasikring af Grenaa, som er truet, hver gang der er stormflod, østenvind og højvande. Der arbejdes lige nu med en model, der skal sikre Grenaa mod oversvømmelse, og her vil Kolindsund med sin store vandoverflade endvidere blive en stor buffer, således at vand fra det meste af Djursland, som løber denne vej ud i Kattegat, vil kunne opsamles, indtil presset på Grenaa fra øst er aftaget. Nu kan der ikke være så meget at betænke sig over. Det er på tide, at vi kommer i gang.

112

Personlige stridigheder årsag til uro i Aarhus V: Flere aftener med ballade og knivstikkeri

Annonce