Annonce
Erhverv

Erhvervsredaktøren om Løvens Hule: I Vendsyssel har man V-hals i T-shirten

Løvens Hule-veteranen Jesper Buch (tv.) får godmodigt-kvalificeret modspil fra nordjyske Jacob Risgaard, der i torsdagens udsendelse stod i spidsen for at demontere en falsk bombe. Pr-foto

For sjette år i træk afdækker "Løvens Hule" det afgørende møde mellem optimistiske iværksættere og profitdrevne investortyper.

Hvis det lyder gabende kedsommeligt, så har man ikke givet tv-serien en chance og oplevet løvernes lattermilde kappestrid, der dækker over benhårde ambitioner om at løbe med de bedste investeringer.

Danskerne har da også givet løvehulen masser af chancer og sidder troligt torsdag aften på DR og hepper på de bedste pitches - altså iværksætternes præsentationer af deres livsdrømme, der bare lige mangler nogle kloge penge for at blive forløst.

Annonce


Konceptet holder, og der kommer rigtige virksomheder - og rigtige millionærer - ud i den anden ende.


I sidste uge gik 815.000 seere en tur i Løvens Hule, og dermed var programmet det mest sete, altså bortset fra en masse håndbold-tv fra verdensmesterskaberne i Egypten.

I hele 2020 var "Løvens Hule" endda en af de mest streamede serier på DRTV, kun overgået af dronningens coronatale til nationen, "Den Store Bagedyst" og dramaserien "Ulven Kommer" - men foran den populære julekalender "Julefeber".

Det er overraskende, at det kan finde sted i et land, hvor iværksætterkulturen er svag og lighedsdiskussionen kører for fulde gardiner.

De stenrige løver får lov at øse af deres erfaringer med at drive virksomhed, læse markedet rigtigt og tænke i, hvordan en idé kan skabe den næste millionær (med et pænt afkast til løven eller løvinden).

Erhvervsredaktør Jens Bertelsen. Foto: Nils Svalebøg

Det hjælper selvfølgelig, at stemningen mellem investorløverne er så god. Sidste års hold kører videre i år, og veteranen Jesper Buch får godmodigt-kvalificeret modspil fra nordjyske Jacob Risgaard.

Vi er derhenne, hvor avisen B.T. har fået lavet en Yougov-måling, hvor danskerne er blevet spurgt om deres favorit blandt Løvens Hule-investorerne. Jacob Risgaard vinder med 30 procent af stemmerne, og det gider Jesper Buch, der er hensat til en andenplads med 24 procent, ikke at snakke om.

- Ikke når jeg ikke er nummer et. Det er min kommentar, siger han til avisen.

Jesper Buch, der jævnligt henviser til sin barndom i Vamdrup, fortæller til gengæld gerne om sin værste investering nogensinde: At han solgte takeaway-virksomheden Just Eat tre år for tidligt. Han kunne have tjent fire-fem milliarder mere, hvis han havde ventet. Sådan kan det gå.

Men hverken han eller Jacob Risgaard vil nogensinde mangle noget, hvis de fortsætter med at værne om deres surt optjente penge. Risgaard, der har skabt sin formue på netbutikken Coolshop, går jordnært til iværksætterne, der ofte kan se en genvej til succes, hvis de får adgang til Coolshops internationale setup.

I torsdags var det tøjiværksætterne bag Bareen T-shirt, der tog løverne med storm, fordi de er i stand til at sælge basis-T-shirts for 250.000 kroner om måneden.

Trøjerne kunne fås i én model, dog i fire farver.

- Er det fordi, jeg er fra Vendsyssel, at jeg savner en V-hals, spurgte Jacob Risgaard og endte alligevel med at skyde penge i virksomheden, der nu skal eksportere sit tøj ud i den store verden.

Måske fordi rivalen Jesper Buch i 2018 købte sig ind i tøjfirmaet Shaping New Tomorrow, der siden er vokset eksplosivt og allerede i 2019 leverede sit første tocifrede million-overskud.

Konceptet holder, og der kommer rigtige virksomheder - og rigtige millionærer - ud i den anden ende.

Det afholder ikke kulturminister Joy Mogensen (S) fra at rose programmet til skyerne.

- "Løvens Hule" er meget mere end show. Det, som folk kommer med i programmet, er deres hjerteblod. Det viser, at når public service-tv skaber programmer om danskerne, så søger danskerne også disse programmer, har Joy Mogensen sagt til Berlingske.

Mon ikke syvende sæson allerede er i støbeformen.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Jonas fandt aldrig Nick den nat på havnen: - Der dør for mange. Vi bliver nødt til at overveje hegn

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Dagens corona-tal: Smitten spreder sig med stor hastighed, men der er også en god nyhed

Aarhus For abonnenter

Mennesker med magt: Her er Bente Byudvikling

Alarm 112

I røg og damp: Kontorer hos Billigblomst fik hjælp af brandvæsenet

AGF

AGF skal møde norsk mesterhold og svensk modstand på træningslejr

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Aarhus For abonnenter

Ny rådmand varsler flere slanke højhuse: Fortætning er ikke et skældsord - det kan være godt for byen

Erhverv

Med millionopbakning er ny århusiansk hjælpe-app endelig i luften: - Vi skal være Europas største

Aarhus

10 millioner for nyt letbanestop til badegæster og skovture: Politikerne er positive, men fagfolk er ikke om bord

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Alarm 112

Videodagbøger kredser om masseskyderier selv om plan var droppet

Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

Aarhus

To mænd blev varetægtsfængslet for drab i Rådhusparken: Nu er de blevet løsladt

Annonce