Annonce
Sport

Erik Veje: Hvis du vil i top otte, så skal du vinde de her kampe

10 mål af Anders Kragh Martinusen var ikke nok til at sikre en sejr i Fredericia. Foto: Ole Nielsen
Århus Håndbold lavede alt for mange fejl i fredagens kamp mod oprykkerne fra Fredericia og tabte 29-31.

HÅNDBOLD: Hvis du vil i slutspillet, så skal du besejre holdene under dig. En øvelse, som Århus Håndbold tidligere har været gode til. Fredag aften fik ambitionen dog et knæk, da Erik Veje Rasmussens hold tabte til Fredericia HK på udebane efter en indsats, der var præget af fejl og manglende skarphed.

- Vi indledte sæsonen med ikke at lave tekniske fejl, men i de seneste tre kampe har vi lavet rigtig mange af dem og så bliver det altså svært at hente point. Det, der var så frustrerende i dag, var, at det ikke var svære bolde, som vi smed væk. Det var basale afleveringer og basale fejl, og det er vi simpelthen nødt til at få fjernet fra vores spil, sagde Erik Veje og fortsatte:

- Hvis du gerne vil i top otte, så skal du vinde kampe som den her. Det er en kæmpe bet for os at tabe den her kamp, sagde cheftræneren.

Gæsternes topscorer Anders Kragh Martinusen var helt enig med sin træner. Højrebacken lavede 10 mål på dagen, men det var ikke nok til at sikre to point til tabellen. I stedet kunne han og holdkammeraterne se Fredericia stryge forbi dem i tabellen.

- Hvis vi vil være med, hvor det er sjovt, så skal vi vinde de her kampe. Det har vi tidligere været dygtige til. Det bragte os i slutspillet sidste sæson, men nu er vi altså tvunget til at gå ud og finde to point andre steder, sagde bagspilleren og fortsatte:

- Det var vores egen skyld. Vi kom simpelthen til at blive for presset af, at de mødte os længere fremme på banen. Det var vi egentlig forberedt på, at de ville, men det var som om, at den mur de lavede i deres forsvar, slog os ud af kurs, sagde Anders Kragh Martinusen.

Århus Håndbold var i overtal i 10 af kampens 60 minutter, men formåede aldrig rigtigt at drage nytte af det. Ligeledes kneb det gevaldigt med evnen fra straffekastlinjen, hvor tre ud af fire forsøg blev brændt.

- Vi fandt aldrig rigtigt ro i vores overtal. Det blev for stresset i perioder, og der må vi bare sige, at vi skal være langt skarpere i de her kampe. Både i overtal og på straffekast. Vi stod egentlig udmærket i vores forsvar og hængte godt sammen, men der var i perioder for store udfald, hvor vi ikke var skarpe nok til at få afleveret modspilleren videre, sagde bagspilleren.

Annonce

Håndboldliga, herrer

Fredericia HK - Århus Håndbold 31-29 (14-12)

Fredericia: Kristian Stoklund Larsen 9, Martin Bisgaard 5, Kasper Young Andersen 4, Rune Andersen 3, Rasmus Meyer 3, Mathias Hedegaard 2, Nikolaj Mehl 2, Jakob Mikkelsen 1, Rune Schrøder 1, Jakob Frederiksen 1

Århus Håndbold: Anders Kragh Martinusen 10, Nikolaj Læsø 5, Torben Petersen 3, Emil Jessen 3, Besard Hakaj 2, Lukas Jørgensen 2, Mads Emil Lenbroch 2, Tobias Torpegaard Møller 2

Stillingen undervejs: 2-0, 3-2, 6-6, 9-9, 14-12, 17-13, 21-16, 23-20, 25-21, 27-25, 29-28, 31-29

Udvisninger: Fredericia 5, Århus Håndbold 0

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce