Annonce
Sport

Erik Veje: Spillerne er blevet stærkere mentalt

Erik Veje Rasmussen mener det var de små marginaler, der gjorde, at hans hold ikke fik mere end den ene sejr i slutspillet. Århusianerne spillede flere tætte opgør i deres pulje. Foto: Ole Nielsen
Sæsonen er ovre for Århus Håndbold. Cheftræner Erik Veje Rasmussen ser dog tilbage på en sæson, hvor flere af spillerne har rykket sig individuelt og det mentale niveau er stærkere. Han tror derfor på, at århusianerne kan rykke sig yderligere. Også uden en Sebastian Henneberg, der fortsætter karrieren i Norge.

HÅNDBOLD: De sluttede sidst i deres slutspilspulje, men det var efter en række præstationer, der havde et andet indhold og niveau end det man tidligere har set fra århusianerne i denne del af sæsonen. For selvom de sluttede med to point og et godt stykke fra gruppens etter og toer, så kunne Erik Veje Rasmussens mandskab sagtens være sluttet tættere på. Holdet voldte i flere omgange store problemer for de tre andre mandskaber og kunne med marginalerne på sin side have taget mere end den ene sejr over Bjerringbro-Silkeborg.

Årsagerne til fremgangen kan ifølge cheftræner Erik Veje Rasmussen findes flere steder. Holdets defensive forsvar blev inden slutspillet gjort mere aggressivt, holdets to målmænd har leveret på et niveau, man ikke så i den forgangne sæson. Samtidig er flere af spillerne blevet stærkere til at ramme det mentale niveau, der er påkrævet, når kampen om de sjove pladser spidser til.

- Grundlæggende har vi haft en god sæson i Århus Håndbold. Vi begyndte godt og fandt et stabilt niveau, men havde så problemer i den afsluttende del af grundspillet mod nogle af de store hold. Det fik vi ændret og har i det hele taget spillet et stærkt slutspil, hvor det var de små marginaler, der gjorde, at det ikke var os, der vandt de tætte opgør, siger cheftræneren og påpeger, at holdet også fik vist niveau ved Final Four i Santander Cup i Herning.

Annonce

Vi må erkende, at vi skal se bort fra Sebastian, som har spillet en vigtig rolle i slutspillet. Jeg synes dog, at vi er lykkes med at få renset vores spil for tekniske fejl, hvilket vi skal have fastholdt. Samtidig har flere af spillerne taget et skridt op i niveau.

Erik Veje Rasmussen, cheftræner i Århus Håndbold.

Stærkere mentalt

En af de fremtrædende spillere i slutspillet har uden tvivl været Sebastian Henneberg, der til sommer skifter adressen i Aarhus ud med den norske storklub Elverum, som han har skrevet en et-årig aftale med. Bagspilleren har ofte været det ekstra gram af x factor, der har gjort holdet til en udfordring.

- Vi må erkende, at vi skal se bort fra Sebastian, som har spillet en vigtig rolle i slutspillet. Jeg synes dog, at vi er lykkes med at få renset vores spil for tekniske fejl, hvilket vi skal have fastholdt. Samtidig har flere af spillerne taget et skridt op i niveau, siger Erik Veje Rasmussen og uddyber:

- Jeg synes, at flere af spillerne er blevet gode til at ramme et stærkt mentalt niveau på selve dagen til de store kampe, lyder det.

Det er blandt andet spillere som Nikolaj Læsø og Besard Hakaj, der for alvor er trådt frem i rampelyset. Læsø har taget turen fra forsvars-krumtap til at levere i begge ender, mens den norske granitblok på stregen har fundet det niveau, man havde håbet på, da han blev hentet til klubben.

Får Besard Hakaj fat i indspillene, så resulterer det enten i mål eller straffekast.

- Besard har for alvor fået vist sine kvaliteter og har virkelig været stærk for os i år. Det er altid svært at definere om han har fundet sig til rette eller ej. Nogle gange handler det også om det gensidige samarbejde og hvordan man hver især påvirker hinanden. Men vi har i hvert fald fundet en måde der fungerer, og det er min forventning, at det vil blive endnu stærkere i den nye sæson, siger Erik Veje.

Uafklaret

Han fortæller, at muligheden for at erstatte Sebastian Henneberg stadig er oppe at vende i den sportslige sektor, men langt fra afklaret endnu.

Han ser dog masser af potentiale i den trup, som han allerede har til rådighed efter sommerferien.

- Det hele handler om forventninger. Hvad er der af forventninger til det, som vi skal præstere. Henneberg har været et stort aktiv for os, men jeg synes, at alle vores spillere har mulighed for at bygge på. De har hver deres kompetencer, hvor de kan blive bedre. Du har også en Torben Petersen, der ikke har nået sit maksimale endnu. Derfor er det også mit håb, at alle kan lægge på deres niveau, siger Veje.

Han forventer desuden, at en spiller som Anton Laursen vil komme endnu mere i spil i den kommende sæson. Den over to meter høje back har siddet uden for i store dele af efteråret og var først rigtigt begyndt at bidrage med minutter i den sidste del af grundspillet og i de seks kampe i slutspillet. Erik Veje mener dog, at U21-landsholdsspilleren kan få en større rolle i den nye sæson og er et godt bud på en af de unge, der kan tage skridtet op og byde sig til.

Moussa Dembele er en anden mulighed, men det har formentlig lidt længere udsigt, da han har været ramt af en del skader i sit første senior-år.

Det nye år bliver også det sidste i Erik Veje Rasmussens nuværende kontrakt som træner i Århus Håndbold. Han har dog ikke gjort sig de store tanker i forhold til en forlængelse.

- Der er lang tid til det endnu. Så der er ikke nyt i den sag, fortæller træneren.

Århus Håndbold - sæsonen 2019/2020

Sådan ser Århus Håndbolds nuværende trup ud til den nye sæson:

Keepere: Jens Fredsgaard og Christoffer Bonde

Fløje: Tobias Møller, Fredrik Schilling Sørensen, Mads Peter Lønborg og Nikolai Vinther

Stregspillere: Besard Hakaj og Kristian Rammel

Bagspillere: Nikolaj Læsø, Torben Petersen, Anders Kragh Martinusen, Jonas Langerhuus, Mathias Møller(retur fra Tønder), Anton Laursen, Moussa Dembele, Jon Katballe Christensen

Forsvarsstyrmand: Peter Lund

Stopper i klubben: Sebastian Henneberg (Elverum, Norge)

Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Det stabile AGF-forsvar skal findes frem igen

AGF

Minut for minut: Gyserafslutning - Silkeborg henter sejren hjem i kampens sidste minutter 

Annonce