Annonce
Sport

Erik Veje: Vi bliver nødt til at dosere hal-træningen i begyndelsen

Erik Veje Rasmussen, Århus Håndbold. Foto: Ole Nielsen.
Århus Håndbold og Aarhus United vender tilbage til hallen efter sommerferien. Her vil den fysiske stab have fokus på, at træningen på halgulvet bliver doseret rigtigt, så man undgår skader efter længere tids pause.

HÅNDBOLD: Næste træning for spillerne i Århus Håndbold bliver først efter sommerferien. Den sportslige stab er blevet meddelt, at truppen er hjemsendt indtil man tager hul på optakten til den nye sæson, hvilket sker 20. juli.

- Det bliver spændende at se hvilken tilstand som spillerne kommer i. Både vores egne og de nye, der skifter til klubben til den kommende sæson. Vi har ikke kunne blande os i deres træning, da vi ikke har måtte tage kontakt til dem, men jeg forventer, at de unge mennesker har holdt sig i nogenlunde form, siger cheftræner Erik Veje Rasmussen.

Han tilføjer, at der skal laves nogle grundige tests af spillerne, når truppen vender tilbage, så man kan være på forkant og få doseret træningen på den rigtige måde, så man undgår nogle af de følgeskader, der kan opstå i takt med, at spillerne vender tilbage til hallen, hvor de ikke har måtte opholde sig siden ligaen blev lukket ned i marts måned.

Annonce

Mange retningsskift

- Det er noget andet end at tøffe rundt for sig selv ude i skoven. Det er specielt træningen på gulv, som vi skal være opmærksomme på, fordi der alle de her retningsskift, som belaster kroppen meget, siger Erik Veje.

Men selvom der vil være ekstra opmærksomhed omkring dosering af træning, så vil århusianerne ikke ændre meget på opstartsprogrammet eller antallet af træningskampe.

- Det kan være, at spillerne ikke er ligeså klar til de første træningskampe, som de normalt vil være, men så må vi tage den derfra, siger cheftræneren, der allerede nu tripper for at komme i gang med sammensætningen af sit nye hold.

Annonce

Stor udskiftning

Otte spillere stempler ud af Århus Håndbold 30. juni og bliver afløst af en ny gruppe, der blandt andet tæller svenske August Wiger, nordmanden William Aar og Frederik Børm.

- Vi skifter en del spillere denne sommer. Flere af dem vil jeg kalde ønskespillere. Det er klart, at vi ikke kan vælge på alle hylder, men jeg synes, at vi ser bedre ud end det, vi har budget til. Vi har været heldige med, at mange gerne har ville skifte til os, siger Veje og tilføjer, at han har været i skriftlig kontakt med de to nye folk fra Norge og Sverige.


Det er klart, at vi ikke kan vælge på alle hylder, men jeg synes, at vi ser bedre ud end det, vi har budget til. Vi har været heldige med, at mange gerne har ville skifte til os

Erik Veje Rasmussen


- Sverige har været langt mere åbent, så der har de haft mulighed for at holde sig i gang. Jeg ved også, at det norske landshold har været samlet og lavet fysisk træning, siger træneren.

Annonce

Aarhus United begynder en uge tidligere

Aarhus Uniteds kvindeligahold er også gået på ferie. Holdet vender tilbage i aktion en uge tidligere end deres mandlige kollegaer i Århus Håndbold, da ligaen er rykket en uge frem.

Line Ellertsen og Aarhus United indleder træningen en uge tidligere end normalt. Foto: Ole Nielsen.

Det betyder, at Aarhus Uniteds trup tager fat på optakten 13. juli og spiller de første træningskampe i opstarten i slutningen af juli. Første gældende kamp for Heine Eriksens tropper bliver mod Fredericias 1. divisionshold i midten af august, hvor de mødes i pokalturneringen.

- Vi har valgt at tage spillerne ind en uge tidligere, så vi har mulighed for at gå stille og roligt i gang og forhåbentlig undgå skader i opstarten, udtaler Aarhus Uniteds bestyrelsesformand Mads Winther.


Vi har valgt at tage spillerne ind en uge tidligere, så vi har mulighed for at gå stille og roligt i gang og forhåbentlig undgå skader i opstarten

Mads Winther
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Aarhus

Undrer du dig også? Hvorfor er der blå plastre på havneskulptur?

Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Annonce