Annonce
Sport

Erik Veje: Vi skal have otte point i de sidste syv kampe

Erik Veje og Århus Håndbold skal have point i onsdagens kamp mod Lemvig-Thyborøn. Foto: Ole Nielsen
Århus Håndbold skal væk fra efterårets tendenser i angrebet, hvis de vil med i slutspillet i denne sæson.

HÅNDBOLD: Erik Veje Rasmussen lægger ikke skjul på situationen for sit hold i herrernes håndboldliga. Med syv kampe tilbage af grundspillet skal Århus Håndbold hente otte point, hvis de vil gøre sig forhåbning om at komme i slutspillet.

- Tre af de syv kampe er mod Bjerringbro-Silkeborg, Skjern og TTH Holstebro, som er et nummer værre end Lemvig, Fredericia, Ribe/Esbjerg og Mors/Thy. Når det er sagt, så findes der ingen nemme kampe i ligaen. Det ser vi jo hele tiden, og Lemvig-Thyborøn har i den grad også deres at kæmpe for mod os, siger Århus Håndbolds cheftræner inden onsdagens kamp i Ceres Arena.

Århus Håndbold indledte året med en forrygende kamp mod Skanderborg, der blev besejret med 10 mål. I den efterfølgende runde kom de orangeklædte dog ned på jorden med et brag, da de tabte med 10 mål til Sønderjyske på udebane. En gevaldig streg i regningen, da sønderjyderne er en af de nærmeste konkurrenter i kampen om de sidste pladser i top otte.

Den seneste uge er derfor brugt på at korrigere og blive klar til onsdagens kamp.

- Sønderjyske stod en meter længere fremme og sendte spillerne ud i nogle nye problemstillinger, og det betød, at vi faldt tilbage til nogle af vores gamle vaner fra tidligere. Det var nærmest efteråret om igen. Vi vidste, at Sønderjyske ville gå frem, men det skete i en anden formation end forventet, siger Veje.

- Vi har kigget en del på vores forsvar, fordi vi onsdag skal have styr på en fintestærk spiller som Jonas Langerhuus, men de har også stærke skytter i Lemvig, siger Erik Veje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Annonce