Annonce
Sport

Erik Veje vil hellere vente på kvalitet end tage unødvendige chancer

Erik Veje Rasmussen tager situationen med ro. Han vil hellere vente på kvalitet end at kaste klubbens penge efter usikre kort. Foto: Ole Nielsen
Århus Håndbold har sagt farvel til en del spillere i den senere tid. Cheftræner Erik Veje Rasmussen tager dog situationen med ro og er klar til at vente på de rigtige forstærkninger.
Annonce

HÅNDBOLD: Spillerne er sendt på sommerferie og harpiksdåsen er pakket væk i denne omgang. Der foregår dog stadig en del uden for banen, hvor Århus Håndbold i den senere tid har sagt farvel til en del spillere. Fem fra sidste sæsons trup er taget videre, mens det indtil videre kun er to der er kommet den anden vej. Talenterne Jon Katballe og Emil Jessen. Sidstnævnte har klubben hentet i Bjerringbro-Silkeborg.

Det betyder, at der på nuværende tidspunkt er 14 spillere i truppen til den kommende sæson. Startsyveren fejler ingenting, men det er nogle meget unge kræfter, der står klar i næste geled, hvis de etablerede kræfter ikke rammer dagen. Samtidig er Besard Hakaj den eneste reelle stregspiller i truppen efter Kristian Rammel er rykket til Lemvig/Thyborøn sammen med Jonas Langerhuus.

Cheftræner Erik Veje Rasmussen tager dog situationen med ro. Han er sikker på, at de to unge talenter vil kunne begå sig i de roller, som de får i truppen. Derudover har han en tro på, at den over to meter høje Anton Laursen for alvor springer ind i ligaen.

- Jeg tror på, at Anton kan tage et ryk og for alvor træde ind i ligaen. Det er selvfølgelig en af forudsætninger, at han kan gøre det. Han har været med i et par år nu og har udviklet sig fint. Det har vi kunne se til træning til dagligt, siger træneren.

Han hæfter sig ved, at klubben har en god startsyver, hvor det i forhold til sidste sæson, kun er Sebastian Henneberg, der kommer til at mangle. De tre faste i bagkæden i form af Torben Petersen, Nikolaj Læsø og Anders Kragh Martinusen er stadig til rådighed.

- Men det er klart, at vi ikke skal rammes af for mange skader. Men jeg vil hellere have is i maven og vente på den rigtige mulighed end at gå ud og hente en spiller, der ikke kan løfte vores hold yderligere. Så kan det være lige meget. Går vi først ud og bruger vores sidste skillinger på det, så lukker vi os selv ude, så vil jeg hellere vente og få noget kvalitet, siger Erik Veje og understreger, at han er fortrøstningsfuld i forhold til det, som han har lige nu.

Cheftræneren understreger dog i samme moment, at kampen om slutspilspladserne ikke bliver mindre i den kommende sæson.

- Hvis vi sammenligner ligaen, så bliver det sværere end i år. Sønderjyske har oprustet godt og har fået en virkelig stærk profil i Jon Andersen, der er kommet til fra GOG. Samtidig må man forvente, at Ribe/Esbjerg har fundet sig til rette og tager den plads, man havde forventet, at de havde taget sidste år. Så kampen bliver virkelig skrap, siger Erik Veje Rasmussen.

Annonce

Stadig tvivl om keeper

Om det bliver til mere end de nuværende to tilføjelser til trupper, afhænger også af situationen på målmandsposten. Her har Århus et stærkt makkerpar i Jens Fredsgaard og Christoffer Bonde, men der er også et tredje navn, der vender tilbage efter sommerferien. Rene Villadsen var i sidste sæson lejet ud til tyske Leipzig, men er på kontrakt i Århus Håndbold til 2021.

Der arbejdes dog på en løsning.

- Indtil videre er der ikke kommet en løsning. Vi har et stærkt makkerpar i Jens og Christoffer, og det er ikke en fordel, at der kommer en tredje ind, lyder det fra træneren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Annonce