Annonce
Sport

Eriksen spår Hareide stort job - og så er der en avisside om hurling

Christian Eriksen var ikke i tvivl om, at Åge Hareide kan få en ny stor arbejdsplads efter sommeren 2020. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2019)

Christian Eriksen blev af en norsk reporter spurgt, hvad der kunne ligge af opgaver til landstræner Åge Hareide, når hans kontrakt med DBU udløber til sommer. - Det er op til Åge, hvad han vil. Man kan se på, hvad han har gjort for os og så vil han helt sikkert få et stort job et andet sted.

Kasper Schmeichel blev igen spurgt til baneforholdene, som er bedre på Aviva Stadium end i Parken. - En god bane er godt for fodbolden. Og nu har jeg ikke været på Aviva endnu, men den kan ikke være værre end Parken var i fredags mod Gibraltar, tilføjede Leicester-keeperen.

TV2's reporter Patrik Strodl Petersen måtte flere gange under sit arbejde i Dublin undskylde for en manglende stemme, der var mistet et eller andet sted under kampen mod Gibraltar. Måske lykkedes det for Kvægtorvets dygtige folk at klippe ham helt ud af indslagene fra Dublin.

Irerne trænede en sidste gang før mødet med Danmark på fodboldforbundets baner ved National Sports Campus. Mens danskerne brokker sig over Parken, så er irerne i en helt anden liga. Træningsbanen har præcis de samme dimensioner og det samme type græs som nationalstadion Aviva Stadium, der meldes i glimrende forfatning. Kun mændenes og kvindernes fodboldlandshold træner på banen i løbet af et år på National Sports Campus.

Her har man netop også bygget en stor hal til rugby-spillerne, der kan spille syvmands-rugby i hallen. Sportsgrenen bliver olympisk disciplin og det er irerne sikkert svært tilfredse med. På det enorme anlæg i forstaden Abbotstown holder også udøverne af gælisk fodbold og hurling til. Det nationale svømmestadion findes her sammen med lokaler for irernes para-olympiske satsning.

The Sunday Times sportssektion bestod af fire siders rugby, tre sider fodbold, en side gælisk fodbold, en side hurling, næsten en side hestesport og et par B-historier om svømning, cykling og golf fra Ryder Cup. Men ikke meget håndbold.

De irske aviser gør meget ud af at fortælle, at det mandag er præcis ti år siden, at Frankrigs Thierry Henry brugte armen til at tæmme og fastholde bolden, så han kunne spille William Gallas helt fri til en scoring mod irerne på Stade de France, så franskmændene bookede VM-billetterne til Sydafrika på Irlands bekostning. Den havde VAR helt sikkert set. "Armed robbery", skrev Irish Independent dengang.

Ud over 5-1-nederlaget for to år siden har Danmark en gang tidligere også pillet irerne fra hinanden på en anden novemberdag i Dublin. Det var den 13. november 1985, da Danmark vandt 4-1. Frank Stapleton bragte Irland foran 1-0, men Preben Elkjær med to mål, Michael Laudrup og John Sivebæk med hver et scorede de danske mål. Sivebæk løb som en galophest 70 meter med bolden forbi en skov af grønklædte modspillere, indtil han ikke så anden mulighed end at score.

The Sunday Independent mener, at U21-landsholdets træner Stephen Kenny omgående skal overtage Mick McCarthys managerjob på det irske A-landshold, hvis Danmark og Schweiz mandag aften går videre til EM på irernes bekostning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce