Annonce
Sport

Esbjergs lejefest fortsætter med polsk tilgang

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Rafal Kurzawa er tilbage i Superligaen. Den tidligere FC Midtjylland-back spiller forårssæsonen i Esbjerg.

Superligaklubben Esbjerg har travlt med at leje spillere i løbet af januars transfervindue.

Søndag sikrede den vestjyske klub sig endnu en tilgang, da polakken Rafal Kurzawa tilsluttede sig klubben på en lejeaftale, der løber resten af sæsonen. Han er lejet hos den franske Ligue 1-klub Amiens.

Det oplyser Esbjerg i en pressemeddelelse.

Det er anden gang, at den 26-årige polak bliver lejet ud til en superligaklub. Sidste forår spillede han seks superligakampe og scorede et mål for FC Midtjylland.

Hos midtjyderne gjorde han sig hovedsageligt som venstre wingback, men Esbjerg-sportschef Jimmi Nagel forestiller sig, at Kurzawa vil blive brugt længere fremme på banen i Esbjerg.

- Rafal Kurzawa er en dygtig spiller, som styrker vores muligheder på midtbanen og giver os øget fleksibilitet og kvalitet.

- Han kan både spille på kanterne og den centrale midtbane, og med sit gode blik for spillet og sin stærke venstre fod giver det os en ekstra dimension i især det offensive spil. Derudover kan han udfylde rollen som back, siger sportschefen.

I løbet af januar har Esbjerg også hentet Søren Reese, Ante Erceg og Franz Brorsson på lejeaftaler. Dertil kommer en permanent tilgang af Kevin Conboy.

Esbjerg ligger næstsidst inden de sidste seks runder af Superligaens grundspil.

/ritzau/

Annonce
Esbjerg lejer Kurzawa
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Danmark

Kristian Jensen bliver analytiker hos Avisen Danmark: Som ex-minister kan jeg sige tingene mere direkte

Annonce